CROSSDOCK Extraliga

Hradec Králové je na čele tabulky! První výhru si zapsalo Kladno

V sobotu pokračovala CROSSDOCK Extraliga dalšími zápasy. Hradec Králové se radoval potřetí a je zatím stoprocentní. Ani jeden bod neztratily také Hostivař, Svítkov a Letohrad. Kert Park porazil Karvinou v samostatných stříleních. První výhru vybojovalo Kladno, tři týmy na první body čekají.


HBC Hradec Králové 1988 vs. HBC Prachatice 3:1 (0:0, 2:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 18. Svatoň (Škoda), 21. L. Černý (Jiřík), 37. D. Černý (Šimůnek, Hrubý) – 33. Zelenka (Sitter).

Střely: 26:18, vyloučení: 3:2, přesilovky: 1:2, využití: 0:0, oslabení: 1:0, diváků: 55.

Hradec Králové na domácím hřišti přivítal Prachatice, se kterými v minulé sezóně prohrál druhou sérii play down, nyní se mu v Extralize ale daří. V první třetině měli Hradečtí k dispozici přesilovou hru, v té se Prachatice ubránily, ale v osmnácté minutě už se domácí radovali, když skóre otevřel Vojtěch Svatoň. Prachatičtí hráči na to mohli odpovědět v početní výhodě, naopak ale Hradec v oslabení skóre navýšil, postaral se o to Lukáš Černý. Hostům se podařilo snížit na začátku třetí části, přesně zamířil Lukáš Zelenka. Ve třicáté sedmé minutě vrátil dvoubrankové vedení hradeckým hokejbalistům Daniel Černý. Prachatice ještě v závěru odvolaly gólmana, ale ztrátu už nesmazaly a Hradec v nové sezóně ještě neprohrál.

Elba DDM Ústí nad Labem vs. HBC Hostivař 2:4 (0:2, 1:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 17. Michajličenko, 43. Zicho (Sedláček) – 3. Lehner (D. Vaniš), 4. Lehner (D. Vaniš, J. Vaniš), 18. D. Vaniš (J. Vaniš, Pátek), 34. Hrabár (Dostál, Urbanec).

Střely: 33:30, vyloučení: 2:2, přesilovky: 2:2, využití: 1:0, oslabení: 0:0, diváků: 68.

Ústečtí hráči se na domácím hřišti potkali s Hostivaří, která nepřijela se všemi oporami, chyběl také Jan Čejka. Hosté ale vstoupili do utkání skvěle a ve třetí minutě je poslal do vedení Petr Lehner. Ten se prosadil také v další minutě a zařídil hostivařským hokejbalistům dvoubrankový náskok. Domácí snížili na začátku druhé části, gól si zapsal Petr Michajličenko. Neuběhla ani minuta a na druhé straně rozvlnil síť Daniel Vaniš. Na další branku čekali diváci na začátek třetí třetiny, kde dostal míček za brankovou čáru Jiří Hrabár. V závěru základní hrací doby ještě upravil skóre Patrik Zicho, který snížil na rozdíl dvou branek. Poté už brankáři za svá záda nepustili žádný míček a tři body si zapsala Hostivař.

HBC Svítkov Stars Pardubice vs. TJ Snack Dobřany 6:3 (2:1, 3:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 3. Bureš (Malý, Martínek), 9. Hudec (Martínek), 27. Stromko (Vaňo, Bláha), 29. Hudec (Bureš, Bláha), 29. Bláha (Vaňo), 31. Hrabica (Hudec, Bureš) – 11. Michálek (Matoušek, Truchlý), 19. Matoušek (M. Hnyk), 34. V. Šlehofer (Matoušek).

Střely: 33:24, vyloučení: 3:4, přesilovky: 4:3, využití: 1:2, oslabení: 0:0, diváků: 112.

Svítkov se poprvé v nové sezóně představil doma, kde poměřil síly s Dobřany. Ve třetí minutě už první gól vsítil Tomáš Bureš, v deváté na něj navázal Tomáš Hudec. Zanedlouho rozhodčí poprvé vylučovali a hosté to využili, když Daniel Michálek snížil. Ve druhé patnáctiminutovce vyrovnal Jan Matoušek, ještě před druhou přestávkou ale domácí třemi brankami odskočili. Náskok vrátil svítkovským hráčům Jan Stromko, podruhé se pak prosadil Tomáš Hudec, za necelou půl minutu byl úspěšný také Matyáš Bláha. V úvodu třetí části zamířil přesně v přesilové hře Jan Hrabica a domácí už vedli o čtyři branky. Neuběhly ani tři minuty a skóre se zase měnilo. Na druhé straně překonal svítkovského brankáře Václav Šlehofer. Pak už si ale domácí vítězství pohlídali a získali tři body.

HBC Plzeň vs. SK Hokejbal Letohrad 1:3 (0:1, 1:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 27. Matoušek (Škarka) – 2. Macháček (Halbrštát, Bečka), 25. Faltus (Chovanec), 45. Macháček (Rozlílek).

Střely: 18:15, vyloučení: 3:4, přesilovky: 4:3, využití: 0:2, oslabení: 0:0, diváků: 57.

V prvním domácím zápase se Plzeň utkala s Letohradem. Hosté potrestali vyloučení plzeňského hráče už ve druhé minutě, skóre otevřel Michal Macháček. Plzeňští na to mohli zareagovat také v nabídnutých přesilových hrách, ale v první třetině žádnou nevyužili. Naopak ve druhé části se Letohrad ujal dvoubrankového vedení, v další početní výhodě byl přesný Filip Faltus. Tentokrát se mečounům podařilo odpovědět, mezi střelce se zapsal Michal Matoušek. Plzeňští hráči se snažili dotáhnout, ale další gól už na své konto nepřidali. Výhru ještě pojistil hostům Michal Macháček, který rozradostnil letohradskou střídačku v poslední minutě základní hrací doby. Plzeň tak na první body musí čekat.

HbK Karviná vs. HC Kert Park Praha 4:5ss (1:1, 2:2, 1:1 – 0:0)

Branky a nahrávky: 1. J. Rosůlek (Pala), 18. Růžička (Vančo-Minařík, Wróbel), 23. Fárský (Pala, Zaremba), 45. L. Rosůlek (Zaremba, Pala) – 14. Plzák (Jelen), 20. Mejzlík (Pavlík), 28. Jelen (L. Lhota, Plzák), 37. Jágr, 50. Jágr.

Střely: 27:40, vyloučení: 5:5, přesilovky: 5:6, využití: 1:0, oslabení: 0:0, diváků: 58.

Poprvé na domácí hřiště vyběhla také Karviná, o další body bojovala s Kert Parkem. Lépe vstoupili do utkání domácí a po čtyřiceti šesti vteřinách jim zařídil vedení Jan Rosůlek. Ke konci první třetiny překonal karvinského gólmana Lukáš Plzák a do druhé části šly oba týmy za nerozhodného stavu. Také ta byla vyrovnaná, když nejprve vrátil Karviné vedení Jaroslav Růžička, za chvíli srovnal Marek Mejzlík. V přesilové hře zase odskočila Karviná, gól si na své konto zapsal Ondřej Fárský, odpověděl na to Milan Jelen. Napínavý souboj pokračoval ve třetí třetině, kde stav otočil Vojtěch Jágr. Pražané byli blízko výhře, jen deset vteřin před koncem základní hrací doby ale vyrovnal Lumír Rosůlek a utkání pokračovalo v prodloužení. Tam si žádná střela cestu do branky nenašla, o vítězi rozhodla až samostatná střílení, kde druhý bod vystřelil hostům Vojtěch Jágr.

HBC Kladno vs. HBC Pardubice 4:1 (1:1, 0:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 8. Schnaubelt (Patera), 32. Soukup (Dědič), 34. Pospíšil (Schnaubelt), 45. Schnaubelt – 7. Janeček (Strouhal, Školoudík).

Střely: 26:22, vyloučení: 3:5, přesilovky: 5:2, využití: 1:0, oslabení: 2:0, diváků: 95.

O první body v letošní sezóně soupeřily Kladno a Pardubice. Jako první se prosadili hosté, v sedmé minutě se ujala střela Martina Janečka. Vedení jim ale dlouho nevydrželo, v další minutě vyrovnal Milan Schnaubelt. Ve druhé části nikdo skóre nezměnil a vyrovnaný stav si týmy přenesly do třetí třetiny. Ve třicáté druhé minutě se poprvé dostalo do náskoku Kladno, míček dopravil do sítě Radek Soukup. O necelé dvě minuty později Pardubice zase inkasovaly, tentokrát za zády hostujícího gólmana skončila střela Jana Pospíšila. V závěru zkoušeli hosté ještě power play, ale na Kladno už se nedotáhli, naopak v oslabení poslal míček do prázdné branky Milan Schnaubelt a první výhru si zapsali kladenští hráči.