CROSSDOCK Extraliga

Je to velmi sympatický tým se spoustou mladých hráčů, těší letohradskou posilu Antonína Křemenáka

Letohrad vstoupil do nové sezóny dvěma výhrami a je zatím stoprocentní. Ke třem bodům mu o víkendu pomohl v Plzni také Antonín Křemenák, který si zapsal premiéru v letohradském brankovišti a hned se blýskl skvělým výkonem. Nejen o tom se rozpovídal podrobněji.

Jsem rád, že mi premiéra v dresu Letohradu vyšla takhle dobře

Tondo, během letní pauzy jste posílil Letohrad, kam jste přišel z Kladna, kde jste působil od mládežnických kategorií. Co Vás přivedlo do východočeského týmu?

Důvodů, proč jsem opustil Kladno bylo více, každopádně tím hlavním je studium na vysoké škole v Olomouci. Vzhledem k tomu, že v Olomouci není hokejbalový klub, tak jsem musel najít nějaký, který je poblíž, abych s tímto sportem nemusel skončit. Letohrad se jevil jako nejlepší volba. Je to velmi sympatický tým se spoustou mladých hráčů a přátelským prostředím. Zároveň je zde chuť po tom se neustále zlepšovat. Když se naskytla možnost za ně hrát, neváhal jsem a hned jsem nabídku přijmul.

O víkendu jste v Plzni nastoupil do prvního utkání v letohradském dresu a výrazně jste se podílel na výhře 3:1. Jak se za premiérou v novém týmu ohlížíte?

Jsem rád, že mi premiéra v dresu Letohradu vyšla takhle dobře, jelikož proti Plzni se mi dlouhodobě nedaří. Chtěl jsem se do A týmu uvést co nejlepším výkonem a to se povedlo i díky výbornému výkonu obrany, se kterou jsme si rozuměli a která mi zápas usnadňovala, hlavně ve 3. třetině.

Do vedení jste se dostali už ve druhé minutě, náskok jste pak držel až do konce a nedovolil jste Plzni srovnat. Jaké momenty byly nejdůležitější? Pomohlo Vám, že soupeř neodpověděl krátce po prvním inkasovaném gólu ve třech přesilových hrách?

První gól jsme vstřelili velmi brzo po hezké souhře v přesilové hře. Potom nás ale Plzeň v první třetině zamkla a neustále na nás vyvíjela tlak. Bylo velmi důležité, že jsme neinkasovali, hlavně při třech oslabeních, která následovala těsně po sobě. To nám dodalo sílu do zbytku zápasu. Což se ukázalo i ve 3. třetině, kdy jsme přebrali otěže zápasu, i když Plzeň ještě párkrát zahrozila.


Antonín Křemenák ve svém premiérovém utkání za Letohrad předvedl výborný výkon a pomohl Jelenům k 3 bodům v Plzni. Autor fotky: Milan Podpera.

Atmosféra byla úžasná, fanoušci neustále fandili

V úvodním zápase jste se na domácím hřišti potkali hned s Kladnem, přišlo vás podpořit 120 fanoušků. Jak si užíváte atmosféru v Letohradě?

Atmosféra byla úžasná, chvilkama mi to připomínalo play off utkání, jelikož fanoušci neustále fandili a podporovali i za nepříznivého stavu. Když jsem se ptal kluků, jestli tato atmosféra je zde na každém utkání, odvětili, že ano. Proto se na každé domácí utkání těším ještě více a určitě se nemůžu dočkat jaká atmosféra bude v play off.

Na juniorském mistrovství světa jste v létě pomohl reprezentaci U20 vybojovat bronzové medaile. Jaké máte reprezentační cíle v budoucnu?

Vzhledem k tomu, že příští rok reprezentace U20 nemá mistrovství světa, tak pro mě juniorská reprezentace mistrovstvím světa v Liberci skončila. Je škoda, že jsme se nepodívali do finále a nezabojovali o zlaté medaile. Každopádně bronz z mistrovství světa je také úspěch. Co se týče mých dalších reprezentačních cílů, tak se jednoznačně jedná o domácí mistrovství světa mužů v roce 2026, kde bych se rád představil.

V sobotu vás čeká další zápas v Extralize, utkáte se s Ústím nad Labem. Věříte, že získáte další tři body a v úvodu sezóny prodloužíte vítěznou sérii?

Z předešlých konfrontací s Letohradem, kdy jsem ještě hrál za Kladno, vím, že v Letohradě se nehraje soupeřům dobře. Věřím, že to bude i případ Ústí nad Labem a naše série se natáhne na tři vítězství v řadě.