CROSSDOCK Extraliga

Hostivař, Letohrad a Svítkov jsou neporaženi! V neděli se rozstřílelo Ústí

O víkendu nabídla CROSSDOCK Extraliga také jednu předehrávku a fanoušci mohli vidět sedm soubojů. Pražské derby ovládla Hostivař, bez prohry jsou také Letohrad a Svítkov. První utkání zvládla Plzeň, naopak poprvé se neradoval Hradec. Tři body získaly i Karviná a Kladno, v neděli bylo úspěšné Ústí.

Sobota 23. září 2023

SK Hokejbal Letohrad vs. Elba DDM Ústí nad Labem 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 22. Cvejn (Švec), 69. Lajčiak (Macháček).

Střely: 41:25, vyloučení: 8:9, přesilovky: 6:7, využití: 1:0, oslabení: 0:0, diváků: 120.

Letohradští hráči na svém hřišti přivítali Ústí nad Labem, se kterým tam naposledy zvládli utkání o postup do semifinále v historickém čase. Také nyní začaly oba týmy vyrovnaně a v první třetině nepustili brankáři za svá záda žádný míček. Poprvé se skóre měnilo ve dvacáté druhé minutě, když Jakub Cvejn potrestal vyloučení hostujícího hráče. Vrátka na trestnou lavici se na obou stranách otvírala několikrát, pak už ale žádná přesilová hra využita nebyla. Letohrad držel jednobrankové vedení až do třetí části, kde náskok navýšil Lukáš Lajčiak. V brance držel domácí Michal Novák, který vychytal čisté konto a Jeleni jsou stále stoprocentní.

HBC Prachatice vs. HBC Svítkov Stars Pardubice 1:6 (0:2, 0:2, 1:2)

Branky a nahrávky: 42. Kovařík (Zelenka, Šaršok) – 10. Bureš (Král, Hudec), 14. Shejbal (Kábrt), 22. Martínek (Kábrt, Kaščák), 25. Stromko (Kaščák), 33. Král, 39. Martínek (Kaščák, Kábrt).

Střely: 20:23, vyloučení: 3:4, přesilovky: 4:3, využití: 1:2, oslabení: 0:0, diváků: 46.

Prachatice bojovaly o první výhru v letošní sezóně se Svítkovem, který zatím neztratil ani bod. Lépe vstoupili do zápasu hosté, první nabídnutou zkrácenou přesilovou hru využil Tomáš Bureš, ve čtrnácté minutě se z další branky radoval Filip Shejbal. Svítkov pokračoval v navyšování skóre ve druhé patnáctiminutovce, nejprve se prosadil Daniel Martínek, pak na něj navázal Jan Stromko. Domácím se nedařilo odpovědět. Ve třetí části vystřídal mezi třemi tyčemi Pixu Stankay, ale také jeho zanedlouho překonal Jakub Král. V početní výhodě pak druhý gól v utkání zaznamenal Daniel Martínek, na druhé straně prachatičtí hráči poté upravili skóre, postaral se o to Václav Kovařík. Tři body si tak odvezli hosté.

HbK Karviná vs. HBC Hradec Králové 1988 2:0 (1:0, 0:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 7. Wróbel (Procházka, Zaremba), 45. J. Rosůlek (Pala).

Střely: 25:22, vyloučení: 6:3, přesilovky: 3:6, využití: 0:0, oslabení: 0:0, diváků: 50.

Po nepovedené minulé sezóně se nyní Hradec pokoušel už o čtvrtou výhru v řadě v Karviné, která naopak chtěla poprvé vyhrát v základní hrací době. Skóre otevřel v sedmé minutě Jakub Wróbel a těsný náskok si domácí hlídali až do závěru. Hostům se nedařilo zareagovat ani v přesilových hrách, karvinský brankář svůj tým držel. V závěru zkusili Hradečtí power play, hra v šesti jim ale nevyšla, do prázdné klece naopak dostal míček Jan Rosůlek. Karvinští hráči tak natáhli bodovou sérii, Hradec poprvé v nové sezóně prohrál.

HC Kert Park Praha vs. HBC Hostivař 1:7 (0:2, 0:3, 1:2)

Branky a nahrávky: 43. Macek (Mejzlík) – 12. J. Vaniš (Taufer), 13. Čejka (Kudela, Hrabár), 16. Kudela (Urbanec), 19. Lehner, 28. Taufer (Čejka, J. Vaniš), 37. Čejka, 41. Čejka (Kudela).

Střely: 30:29, vyloučení: 5:8, přesilovky: 8:5, využití: 0:2, oslabení: 0:2, diváků: 49.

V sobotu se na Lužinách odehrálo pražské derby mezi Kert Parkem a Hostivaří, ani jeden tým v úvodu sezóny ještě neprohrál. Hostivařští hráči zaskočili soupeře hned v první třetině, kde nejprve rozradostnil hostující střídačku Jiří Vaniš, neuběhlo ani půl minuty a navázal na něj Jan Čejka. Na začátku druhé části poslal tým do tříbrankového vedení v oslabení Tomáš Kudela, poté v brankostroji pokračovali Petr Lehner a Matěj Taufer. Po čtvrtém obdrženém gólu vystřídal Vargu v brance Toth, na něho pak dvakrát ve třetí třetině našel recept také Jan Čejka. Na straně domácích se ujala střela až v závěru základní hrací doby, stav upravil Filip Macek. Hostivař tak vybojovala vysokou výhru, hattrickem a asistencí přispěl Jan Čejka.

HBC Pardubice vs. HBC Plzeň 1:2 (0:2, 1:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 27. Geisler (Školoudík, Česák) – 7. Majer (Poláček), 13. Kunzmann (Michel).

Střely: 29:18, vyloučení: 1:3, přesilovky: 3:1, využití: 1:0, oslabení: 0:0, diváků: 86.

Pardubice a Plzeň nevstoupily do letošní sezóny příliš dobře a na první body ještě čekaly. Jako první se radovali hosté, do vedení je v sedmé minutě poslal Tomáš Majer. Ještě před první přestávkou se stav měnil, domácího brankáře překonal také Martin Kunzmann. Ve druhé třetině se poprvé vylučovalo, první oslabení Mečouni zvládli, ve druhém už domácí snížili, když byl přesný Jakub Geisler. Jednobrankové vedení pak plzeňští hráči drželi až do konce zápasu, Pardubičtí už na to nezareagovali a zapsali další těsnou prohru, Plzeň získala první body.

TJ Snack Dobřany vs. HBC Kladno 2:5 (2:1, 0:3, 0:1)

Branky a nahrávky: 5. D. Kovářík (Kolařík), 13. A. Duchek (P, Sloup) – 6. Procházka (Rod), 17. Kastner (Adam), 25. Schnaubelt (Adam, Markytán), 26. Markytán (Schnaubelt), 42. Pražák (Rod).

Střely: 29:26, vyloučení: 2:4, přesilovky: 4:2, využití: 0:0, oslabení: 0:1, diváků: 86.

Dobřany se ve své hale potkaly s Kladnem. Domácí se dostali do vedení v páté minutě po střele Daniela Kováříka, v další na to odpověděl Jaroslav Procházka, ale před přestávkou ještě vrátil vedení dobřanským hráčům Aleš Duchek. Na začátku druhé třetiny bylo zase vyrovnáno, v oslabení se prosadil Zbyšek Kastner. Domácím se prostřední část nevydařila, kladenští hráči odskočili ještě o dvě branky, trefili se Milan Schnaubelt a Jaromír Markytán. Dobřany už pak žádnou střelu do branky nedopravily, ke konci se do statistik ještě zapsal Ondřej Pražák a pojistil Kladnu výhru.

Neděle 24. září 2023

HbK Karviná vs. Elba DDM Ústí nad Labem 3:10 (0:4, 3:3, 0:3)

Branky a nahrávky: 19. Pala (Wróbel), 25. Růžička (Pilch, J. Rosůlek), 28. L. Rosůlek (Diviš) – 5. Bečvář (Škurla), 6. Stupka (Sedláček, Zicho), 10. Červinka (Zicho, Stupka), 11. Vacek (Krajíček, Grus), 25. Stupka (Zicho), 26. Belica (Krajíček, Doucha), 29. Tomáš (Zicho, Stupka), 32. Krajíček (Sedláček, Grus), 41. Stupka (Tomáš), 43. Stupka (Červinka).

Střely: 36:27, vyloučení: 5:4, přesilovky: 4:5, využití: 2:4, oslabení: 0:0, diváků: 48.

V neděli se ústečtí hráči přesunuli do Karviné, kde oba týmy odehrály odlišné utkání oproti předchozímu dni. Ústečtí se rozstříleli už v první třetině, kde se blýskli čtyřmi góly. Nejprve byl přesný v přesilové hře Jan Bečvář, o necelou minutu později vsítil gól Martin Stupka, poté v další početní výhodě Vojtěch Červinka a po 22 vteřinách navýšil náskok Jan Vacek. Humlíčka v karvinské brance pak nahradil Smetana a domácím se podařilo snížit po trefách Martina Paly a Jaroslava Růžičky. Na druhé straně vrátili hostům čtyřbrankové vedení Stupka a Lukáš Belica. Před druhou přestávkou dramatický souboj ještě pokračoval, prosadili se karvinský Lumír Rosůlek a na ústecké straně Jiří Tomáš. Ve třetí patnáctiminutovce už Karviná žádný gól na své konto nepřidala, síť ale ještě rozvlnili Pavel Krajíček a dvakrát Martin Stupka, který tak nastřílel čtyři branky a na dvě nahrál a výrazně se podílel na vysokém vítězství Ústí.