CROSSDOCK Extraliga

Myslím, že víc než já na to bude vzpomínat moje peněženka, vypráví šestibodový Martin Stupka

Ústí nad Labem mělo nabitý víkend, v sobotu se v Letohradě neradovalo ani z jedné branky, v neděli se prosadilo desetkrát. Na vysokém vítězství se výrazně podílel kapitán Martin Stupka, který se blýskl čtyřmi góly a k tomu si zapsal dvě asistence. Nejen o svém osobním rekordu se rozpovídal více.

Navázali jsme na výkon z Letohradu a proměnili naše brankové příležitosti

Martine, o víkendu jste se v sobotu představili v Letohradě, o den později v Karviné a odehráli dva výsledkově odlišné zápasy. Čím si to vysvětlujete?

V sobotním zápase s Letohradem jsme se trápili v koncovce. Tam si troufnu říct, že i kdyby někdo přesunul bránu z vedlejšího fotbalového hřiště, tak tu branku nedáme. Šancí jsme si vytvořili dostatek, ovšem Letohradu výborně zachytal Míša Novák v brance, na kterém jsme si vylámali zuby. Nesmím však zapomenout vyzdvihnout výkon Koudyho (Martin Koudelka), který nás v jeho premiéře neskutečně podržel a mohli jsme se na něj spolehnout. Bohužel Letohrad měl o trochu více štěstí a na rozdíl od nás se dvakrát prosadil. Věděli jsme, že v neděli v Karviné musíme být stále trpěliví a hrát tak jako v sobotu a branky se prostě musí dostavit. Hodně nám pomohl Bečviho (Jan Bečvář) vikýř v úvodu zápasu. Kromě výpadku ve druhé třetině jsme si šli tvrdě pro tři body a jsem velice rád, že jsme si je z Karviné odvezli.

V sobotu jste v Letohradě nevsítili žádnou branku a prohráli 0:2. Jak zápas hodnotíte?

I přes výsledek jsme odehráli výborné utkání. Drželi jsme se taktiky a byli více než vyrovnaným soupeřem. Kdybychom v první třetině proměnili šance, mohl být výsledek zcela jiný. Důležité však je, že po výkonech z úvodních kol jsme si dokázali, že síla v týmu je a jen to musíme přenést na hřiště.

Druhý den jste v Karviné vedli už po první třetině 4:0 a v dalších částech náskok navyšovali, nakonec jste vsítili deset gólů. Co rozhodlo o vysoké výhře?

Rozhodující bylo, že jsme navázali na výkon z Letohradu a proměnili naše brankové příležitosti. Jsou to pro nás velice důležité tři body. Vykřičníkem nám však musí být opět herní výpadek během druhé části.


V Letohradě předvedli oba brankáři nadpozemské výkony! Autor fotky: Petra Marková.

Moje role se trošku asi změnila, ale ne nějak výrazně

Ke třem bodům jste přispěl čtyřmi góly a dvěma asistencemi. Šest kanadských bodů se Vám naposledy podařilo posbírat v mladším dorostu. Jak na svůj osobní rekord z Extraligy mužů budete vzpomínat?

Myslím, že víc než já na to bude vzpomínat moje peněženka, ta opravdu dostala a dostane ještě zabrat. Samozřejmě jsem za to velmi rád, ale musím poděkovat svým spoluhráčům, mé body jsou výsledkem společné práce.

V letošní sezóně vedete tým jako kapitán, už v minulé sezóně jste byl asistentem kapitána. Změnila se nějak Vaše role v týmu?

Moje role se trošku asi změnila, ale ne nějak výrazně. Prakticky funguji jako spojka mezi týmem, trenéry a rozhodčími. Máme s asistenty i nějaké slovo v kabině, ale nic extra speciálního.

Tento týden máte také náročný, ve čtvrtek se utkáte s Pardubicemi, v sobotu s Dobřany. Oba týmy na první výhru zatím čekají. Jaká vyhlížíte utkání?

Utkání to budou velice náročná. Zvláště když obě mužstva na body stále čekají. Já však věřím, že navážeme na výkony z víkendu a získáme další body do tabulky.