CROSSDOCK Extraliga

Pardubice jsou stále bez bodu! Co před televizním utkáním na ČT sport plus velí Filip Förstl?

HBC Pardubice dlouhé roky nepamatují tak bídný start do CROSSDOCK Extraligy hokejbalu. Borci z Polabin nemají po čtyřech zápasech ani bod, přičemž třikrát prohráli o bod. Dopadá na pardubické hráče tlak z nezdaru? Co musí zlepšit? Vyzpovídali jsme asistenta kapitána Filipa Förstla.

Energii a tempo z tréninků nedokážeme přenést do průběhu celého zápasu

Filipe, dlouho se nepamatuje, že by HBC Pardubice měly tak bídný start do extraligové sezóny. Máte na kontě 0 bodů a čtyři prohry. Co to způsobilo?

Máte pravdu, start do sezóny nám zatím nevychází, ale jako úplnou tragédii to nevnímáme. Ten hlavní důvod, proč se tomu tak děje, je dle mě zkrátka to, že energii a tempo z tréninků nedokážeme přenést do průběhu celého zápasu. Na tréninku nám to šlape, má to úroveň, ale při zápase se stane pár chyb, kdy ztratíme balónek, prohrajeme souboj, nerozehrajeme, neproměníme šanci a tak dále. A do toho tempa se nedostaneme. Tohle musíme zlomit a bude to dobrý.

Ze čtyř proher jste třikrát podlehli pouze o jedinou branku. Má to vliv na vaši psychiku? Statistiky ukazují, že se soupeři hrajete vyrovnané partie, či je přehráváte, ale nemá to žádný účinek.

Prohra o jednu branku samozřejmě mrzí vždycky víc, ale že by to mělo zásadní vliv na psychiku hráčů, si nemyslím. Jak říkáte, téměř vždy to byly vyrovnané partie, někdy bych řekl, že jsme byli i lepší, bohužel ale nedokážeme vyžít příležitosti a obrátit zápas v náš prospěch.

Blíží se další extraligové utkání. Roste na vás tlak, nebo už si říkáte, že nemůžete nic ztratit a prostě se to musí zlomit?

Takhle rezignovaně si snad nikdo nic takového neříká a na ten tlak se nesmíme moc soustředit. Věřím, že když přetavíme energii z tréninků do zápasu, tak úspěch přijde co nevidět.

Dalším soupeřem vám bude ústecká Elba, která na domácí půdě hraje velmi nepříjemný hokejbal. Jak se na utkání připravujete a co budete muset z vaší strany zlepšit, abyste získali body?

Jasně Elba doma hraje opravdu nepříjemně, ale nemyslím, že je potřeba se na takový zápas speciálně připravovat, navíc v tomto nabitém týdnu není ani moc času. Ohledně toho zlepšení, bych vlastně odpověděl stejně jako v otázkách výše.

>>SLEDUJTE UTKÁNÍ ŽIVĚ ZDE<<


Pro nás je důležité, co se děje na hřišti

Tento duel dokonce poběží v televizi, a to na ČT sport plus. Budete o to víc motivovaní, abyste uspěli?

Nemyslím, že by zápas v televizi nás měl nějakým způsobem víc motivovat. Pro nás je důležité, co se děje na hřišti, ne jestli na nás někdo někde kouká. Vlastně ani do položení vaší otázky jsem nevěděl, že se zápas bude v televizi vysílat.

V sobotu poté vyzvete pražskou Hostivař, která vévodí celé lize. Dokonce porazila Kert Park. Jak to vidíte?

Hostivař před sezónou o pár hráčů posílila, a zároveň jejich odchovanci dozrávají do těch správných let. Překvapivé to není, asi každý, kdo hokejbal sleduje, musel tušit, že Hostivař bude na tom dříve nebo později velmi dobře. Porazit Kert Park na jeho domácím hřišti je toho důkazem.