CROSSDOCK Extraliga

Hostivař vyhrála počtvrté v řadě! Před televizními kamerami bylo úspěšné Ústí

Ve státní svátek vyběhlo na hřiště deset týmů CROSSDOCK Extraligy. Hostivař je pořád bez prohry, Kert Park si zapsal vysokou výhru. Dobřany ovládly v prodloužení západočeské derby a televizní utkání zvládlo lépe Ústí. Tři body si vybojovalo i Kladno, Pardubice a Prachatice na první vítězství čekají.


HBC Hradec Králové 1988 vs. HC Kert Park Praha 1:8 (0:2, 0:4, 1:2)

Branky a nahrávky: 35. Šimůnek (Jiřík, Bacovský) – 10. Barnošák (Javůrek), 13. Mejzlík (Plzák), 23. Hrdlička (Barnošák), 29. L. Lhota (Laurinc), 30. Zvonek (Vaněk), 30. Macek (Jágr, Barnošák), 33. Zvonek (Vaněk, Jágr), 43. Barnošák (Jágr).

Střely: 28:47, vyloučení: 2:2, přesilovky: 2:2, využití: 0:1, oslabení: 0:0, diváků: 43.

Hradec Králové na domácím hřišti přivítal Kert Park. Hosté otevřeli skóre v desáté minutě, postaral se o to Dominik Barnošák. Zanedlouho vedení pražského týmu navýšil Marek Mejzlík, který v minulé sezóně oblékal dres Hradce. Ve svém brankostroji pokračoval Kert Park ve druhé třetině, mezi střelce se zapsali Pavel Hrdlička, Lukáš Lhota, Dalimil Zvonek a Filip Macek. Ve třetí části vystřídal Bryknera v hradecké kleci Vaněk, ale také jeho překonal Zvonek. Na druhé straně pak upravil stav Josef Šimůnek, na rozdíl sedmi branek zase změnil skóre Barnošák, který v utkání posbíral čtyři kanadské body a přispěl tak týmu k vysokému vítězství.

HBC Plzeň vs. TJ Snack Dobřany 1:2p (0:1, 0:0, 1:0 – 0:1)

Branky a nahrávky: 34. Michel (Kunzmann, Vobruba) – 14. Sloup (J. Kovářík), 48. Braun (Sloup, Matoušek).

Střely: 35:27, vyloučení: 6:4, přesilovky: 3:5, využití: 1:1, oslabení: 0:0, diváků: 124.

Plzeň a Dobřany odehrály ve státní svátek západočeské derby. V plzeňské hale se ujali vedení ve čtrnácté minutě hosté po přesné trefě Pavla Sloupa a jednobrankový náskok drželi až do začátku třetí třetiny. Po druhé přestávce už rozradostnil domácí fanoušky David Michel, který si zapsal první gól v plzeňském dresu. V napínavém souboji už se pak v základní hrací době nikdo neprosadil a utkání šlo do prodloužení. Ve třetí minutě nastaveného času už se rozhodlo. Vyloučení plzeňského hráče potrestal David Braun a zařídil Dobřanům první výhru v této sezóně.

HBC Hostivař vs. SK Hokejbal Letohrad 5:2 (1:1, 1:1, 3:0)

Branky a nahrávky: 4. Čejka (Urbanec), 17. Ferfecki (Kudela), 32. Urbanec (Kudela, Čejka), 35. J. Vaniš (Kudela, Čejka), 42. Čejka (J. Vaniš) – 11. Hubálek (Vychytil), 19. Halbrštát (Rozlílek, Macháček).

Střely: 34:22, vyloučení: 3:2, přesilovky: 2:3, využití: 0:0, oslabení: 0:0, diváků: 118.

Hostivař se utkala s Letohradem, oba týmy patřily k mužstvům, která byla zatím stoprocentní. Jako první se prosadili domácí, do vedení je poslal Jan Čejka. V jedenácté minutě na to Letohrad odpověděl po trefě Ondřeje Hubálka. Také druhá třetina byla výsledkově vyrovnaná. Hostivařským hráčům nejprve vrátil vedení Štěpán Ferfecki, zanedlouho ztrátu smazal David Halbrštát. Třetí patnáctiminutovka se ale letohradským hráčům nevydařila. Dva hráči se nepříjemně zranili a domácí odskočili třemi brankami. Nejprve se prosadil Otto Urbanec, na něj pak navázal Jiří Vaniš a do prázdné branky dostal míček Čejka. Hostivař je tak pořád neporaženým týmem.

Elba DDM Ústí nad Labem vs. HBC Pardubice 4:2 (2:1, 0:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 12. Zicho (Sedláček), 14. Škurla (Haas, Kapusta), 34. Zicho (Tomáš), 45. Zicho (Stupka) – 4. Licek (Strouhal), 31. Förstl (Bílý).

Střely: 23:33, vyloučení: 4:2, přesilovky: 1:4, využití: 0:0, oslabení: 1:0, diváků: 108.

Před kamerami ČT Sport Plus se potkaly Ústí nad Labem a Pardubice. Skóre se poprvé měnilo už ve čtvrté minutě, vedení zařídil Pardubicím Matyáš Licek. Ve dvanácté minutě na to zareagoval v oslabení Patrik Zicho a ještě před první přestávkou skóre otočil Jan Škurla. Ve druhé části za svá záda nepustili brankáři žádný míček, v úvodu třetí se Pardubice dotáhly, když se do statistik zapsal Filip Förstl. O necelé tři minuty později vrátil vedení domácím Zicho. V závěru základní hrací doby se pardubičtí hráči pokoušeli vyrovnat v šesti, ale power play jim nevyšla. Do prázdné klece poslal míček Zicho a dokončil tak hattrick. Pardubice tak na svém kontě nemají zatím žádný bod.

HBC Kladno vs. HBC Prachatice 6:1 (0:1, 1:0, 5:0)

Branky a nahrávky: 22. Procházka (Pražák, Schnaubelt), 32. Procházka (Adam, Pražák), 36. Markytán (Schnaubelt), 37. Jedelský (Rod, Kamenář), 39. Patera (Singer), 42. Kamenář (Patera) – 12. Zelenka (Kovařík, Jiří Štěpánek).

Střely: 34:18, vyloučení: 3:3, přesilovky: 2:2, využití: 2:0, oslabení: 0:0, diváků: 103.

Ve čtvrt na devět večer vyběhly na hřiště Kladno a Prachatice. V první třetině byli přesní jen hosté, ve dvanácté minutě zařídil Prachaticím vedení Lukáš Zelenka. Ve druhé části využili kladenští hráči první nabídnutou přesilovou hru, prosadil se Jaroslav Procházka. Za vyrovnaného stavu vstoupily oba týmy do třetí patnáctiminutovky, která se hostům nevydařila. Naopak Kladno se rozstřílelo a přidalo na své konto pět branek. Podruhé se trefil Procházka, poté Jaromír Markytán, Filip Jedelský, Lukáš Patera a Vít Kamenář. Další tři body si tak zapisují Kladenští, Prachatice na první výhru musí čekat.