CROSSDOCK Extraliga

Svítkov a Hostivař zatím neztratily ani bod! Poprvé vyhrály Prachatice

Poslední sobotu v září bojovalo o další body v CROSSDOCK Extralize deset týmů. Svítkov a Hostivař získaly tři body a jsou stále bez porážky, čtvrté vítězství v řadě vybojovalo Kladno. První tři body si zapsaly Prachatice, Ústí se zase rozstřílelo. Na první vítězství čekají jen Pardubice.

HBC Hradec Králové 1988 vs. HBC Svítkov Stars Pardubice 1:2 (1:0, 0:2, 0:0)

Branky a nahrávky: 15. Šimek – 22. Malý (Waber, Stromko), 23. Král (Kohoutek, Bureš).

Střely: 19:28, vyloučení: 4:3, přesilovky: 3:4, využití: 0:0, oslabení: 1:0, diváků: 75.

Hradec Králové na domácím hřišti přivítal nedaleký Svítkov. Domácí nabídli svítkovským hráčům přesilovou hru už ve druhé minutě, další v poslední minutě první třetiny. Hosté to nepotrestali, naopak čtyři vteřiny před první přestávkou otevřel skóre v oslabení Petr Šimek. Svítkov smazal jednobrankovou ztrátu ve dvacáté druhé minutě, prosadil se Matyáš Malý. Uběhlo jen třicet osm vteřin a stav otočil Jakub Král. Hradečtí se snažili dotáhnout, v závěru odvolali brankáře, ale ani v šesti už nevyrovnali. Tři body si tak zapsal Svítkov a je pořád neporažený.

HbK Karviná vs. HBC Kladno 3:6 (1:3, 1:3, 1:0)

Branky a nahrávky: 8. L. Rosůlek (Pala, Wróbel), 20. Skyba (L. Rosůlek, Wróbel), 33. Diviš (L. Rosůlek, Pala) – 4. J. Procházka (Pražák), 14. Schnaubelt (Jedelský), 15. Schnaubelt, 19. J. Procházka (Pražák), 19. Soukup (Adam), 22. Soukup (Schnaubelt, Kastner).

Střely: 19:21, vyloučení: 4:4, přesilovky: 4:4, využití: 2:0, oslabení: 0:0, diváků: 68.

Karviná se utkala s Kladnem, které bojovalo o čtvrtou výhru v řadě. První střela se ujala ve čtvrté minutě, postaral se o to Jaroslav Procházka. V přesilové hře na to pak odpověděl Lumír Rosůlek, ale ještě v první třetině vrátil dvěma góly vedení kladenským hráčům Milan Schnaubelt. Na začátku druhé části přidal druhou branku na své konto Procházka, za dvacet dva vteřin se prosadil také Radek Soukup. Časomíra neodpočítala ani minutu a skóre se zase měnilo, tentokrát na druhé straně potrestal další vyloučení hostujícího hráče Milan Skyba. Ve druhé patnáctiminutovce byl podruhé přesný také Soukup, po přestávce pak upravil stav ještě Jan Diviš, ale domácí už se nedotáhli a tři body získalo Kladno.

HBC Prachatice vs. HBC Plzeň 3:1 (0:0, 0:1, 3:0)

Branky a nahrávky: 36. Jiří Štěpánek (Bárta, Jan Štěpánek), 38. Bárta (Jiří Štěpánek, Jan Štěpánek), 45. Valek – 28. Michel (Kunzmann).

Střely: 31:20, vyloučení: 5:4, přesilovky: 1:3, využití: 0:0, oslabení: 1:0, diváků: 82.

Plzeň se snažila prodloužit bodovou sérii v Prachaticích, které v letošní sezóně na první výhru čekaly. V první třetině nepustili brankáři za svá záda ani jeden míček, poprvé rozvlnil síť ke konci druhé části David Michel a poslal Plzeň do vedení. Třetí třetina se ale hostům nevydařila, ve třicáté šesté minutě srovnal Jiří Štěpánek, po necelé minutě a půl otočil skóre Jan Bárta. V závěru měli Plzeňští k dispozici přesilovou hru a ještě odvolali gólmana, vyrovnat už se jim nepovedlo, naopak vítězství pojistil prachatickým hokejbalistům Roman Valek a poprvé v sezóně se tak radovali ze tří bodů.

HBC Pardubice vs. HBC Hostivař 3:6 (0:1, 2:1, 1:4)

Branky a nahrávky: 23. Česák (Langr, Krejčí), 28. Česák, 44. Langr (Školoudík) – 13. Ferfecki, 25. Čejka (Hrabár, Ilušák), 31. Taufer (Lehner, J. Vaniš), 33. Čejka (Pátek, Hrabár), 40. Taufer (Hrabár, D. Vaniš), 44. D. Vaniš.

Střely: 28:25, vyloučení: 5:4, přesilovky: 2:3, využití: 1:1, oslabení: 0:0, diváků: 120.

Pardubice bojovaly o první výhru v sezóně s Hostivaří, která ještě neztratila ani bod. Do utkání vstoupili lépe hosté a ve třinácté minutě jim zařídil vedení Štěpán Ferfecki. V další části vyrovnal Josef Česák, na druhé straně pak byl přesný Jan Čejka. Ještě před druhou přestávkou rozradostnil domácí fanoušky Česák a do třetí části šly oba týmy za vyrovnaného stavu. Po dvaceti osmi vteřinách ale zase odskočili hostivařští hráči po trefě Matěje Taufera, druhou brankou se pak blýskl Čejka. V početní výhodě navýšil vedení Hostivaře na rozdíl tří branek Taufer, snížil poté také v přesilové hře Nicolas Langr. Další gól už ale domácí nepřidali, naopak Daniel Vaniš dopravil míček do prázdné branky a Hostivařští jsou pořád stoprocentní.

TJ Snack Dobřany vs. Elba DDM Ústí nad Labem 0:6 (0:1, 0:3, 0:2)

Branky a nahrávky: 14. Tomáš (Červinka, Stupka), 18. Stupka (Tomáš, Zicho), 26. Zicho (Stupka, Poláček), 27. Stupka (Červinka), 33. Tomáš (Zicho, J. Sedláček), 40. Doucha.

Střely: 26:25, vyloučení: 11:7, přesilovky: 5:9, využití: 0:2, oslabení: 0:1, diváků: 55.

Jako poslední vyběhly na hřiště v sobotu Dobřany a Ústí nad Labem. Zápas nabídl hodně vyloučení, první potrestali ústečtí hráči ve čtrnácté minutě, jako první překonal domácího gólmana Jiří Tomáš. Dobřanům se nedařilo odpovědět, ve druhé třetině hosté odskočili dalšími třemi góly. Nejprve zvýšil náskok Martin Stupka, v přesilové hře zaznamenal branku Patrik Zicho a v oslabení byl podruhé úspěšný Stupka. Ve třetí části hosté v brankostroji pokračovali, do statistik se zapsali Jiří Tomáš a Tadeáš Doucha. Dobřanští hráči nedostali míček do branky ani jednou, Tomáš Rechtorik vychytal čisté konto a výhru si odvezli hosté.