CROSSDOCK Extraliga

Můj hattrick byla jen třešnička na dortu, ohlíží se za televizním zápasem Patrik Zicho

Ústí nad Labem koncem minulého týdne prodloužilo vítěznou sérii na tři zápasy. Ve čtvrtek před televizními kamerami zvládlo utkání s Pardubicemi. Hattrickem k tomu přispěl Patrik Zicho. Ústecký útočník si tři kanadské body zapsal také v sobotu v Dobřanech, kde se podílel na dalším vítězství.

Za mě toto utkání patřilo mezi ty těžší

Patriku, na svém kontě máte nyní sérii tří výher, celkem jste v těchto posledních zápasech vsítili dvacet branek. Kde vidíte největší změny oproti třem předchozím, které se vám výsledkově nevydařily?

Výsledky nám určitě přináší zbytečné nepřehrávání naskytnutých situací, přímočarost a důraz v předbrankovém prostoru.

Ve čtvrtek jste na domácím hřišti porazili Pardubice 4:2, k výhře jste přispěl hattrickem. Jak se za utkáním ohlížíte?

Za mě toto utkání patřilo mezi ty těžší, ale bylo vidět, že jako tým jsme byli připraveni se s takovým soupeřem poprat o body, a to se také povedlo. A můj hattrick byla jen třešnička na dortu (smích).

Souboj byl vysílaný na ČT Sport Plus. Měli jste větší motivaci před televizními kamerami navázat na předchozí vysoké vítězství?

Nemyslím si, že by přítomnost televize měla na náš výkon nějaký vliv, nenechávali jsme se tím nijak ovlivnit. Chtěli jsme prostě jen hrát naši hru tak, jak ji hrajeme i bez přítomnosti kamer.

Patrik Zicho se v utkání vysílaném na ČT Sport Plus blýskl hattrickem. Autor fotky: Tomáš Laibl.

Jsme opravdu velice dobře sehraní

V sobotu jste v Dobřanech vstřelili šest gólů a udrželi čisté konto. V zápase bylo rozdáno několik trestných minut. Jaký to byl duel z Vašeho pohledu?

Podle mě to byl klasický duel s Dobřany. Tyto zápasy jsou vždy trochu více vyhrocené, ale snažili jsme se sbírat co nejméně trestných minut a ukázat sehranost našeho týmu.

V letošní sezóně se Vám zatím hodně daří, v minulých třech utkáních jste posbíral deset kanadských bodů, v předchozích jste se kromě jednoho také zapsal do statistik. Co na své výkony říkáte?

Chybí mi body z Letohradu (smích). Moje body jsou určitě nejen mojí zásluhou, ale také zásluhou mých spoluhráčů, kteří jsou se mnou na hřišti. Ale samozřejmě se svým výkonem jsem spokojený, nicméně není to jen o mně, ale i o zbytku mé lajny, protože jsme opravdu velice dobře sehraní a to i s Vojtou Červinkou, který nám pomáhá v přesilových hrách.

O víkendu se utkáte s Prachaticemi, které v minulém utkání vybojovaly první tři body. Co bude důležité, abyste prodloužili vítěznou sérii?

Důležitý bude určitě vstup do zápasu a udržení si takové hry, kterou jsme hráli v posledních zápasech, protože je vidět, že nám to přináší body, a to je nejdůležitější. Ale samozřejmě věřím, že vítězná šňůra bude pokračovat.