CROSSDOCK Extraliga

Kladno se dotáhlo na Hostivař! První body vybojovaly Pardubice

Na začátku října nabídla CROSSDOCK Extraliga další zápasy. Hostivař v sobotu uspěla, v neděli poprvé v sezóně nezískala žádný bod. Poprvé byl poražený také Svítkov. Naopak první výhru si zapsaly Pardubice, Kladno zvítězilo dvakrát a radovaly se i Kert Park a Ústí.

Sobota 7. října 2023

HBC Hostivař vs. TJ Snack Dobřany 5:0 (1:0, 1:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 9. Potekhin (Taufer, Urbanec), 18. Potekhin (Urbanec, Pátek), 40. Čejka (Hrabár, J. Vaniš), 41. Dostál (Potekhin), 44. Kucharčík (Taufer, J. Vaniš).

Střely: 51:31, vyloučení: 4:4, přesilovky: 4:4, využití: 3:0, oslabení: 0:0, diváků: 53.

Hostivař bojovala o další výhru v řadě s Dobřanami, které na svém kontě měly zatím dva body. V první třetině poslal do vedení domácí Michal Potekhin, na začátku druhé části využil také přesilovou hru. Dobřanští hráči tak do další patnáctiminutovky vstupovali s dvoubrankovou ztrátou, kterou si jim nedařilo smazat. Ve čtyřicáté minutě potrestali Hostivařští další vyloučení hostů, do statistik se zapsal Jan Čejka. V závěru domácí nedali Dobřanům příliš šancí a vedení ještě navýšili Ondřej Dostál a Samuel Kucharčík. Hostivař tak prodloužila vítěznou sérii na šest zápasů.

HBC Svítkov Stars Pardubice vs. HC Kert Park Praha 2:6 (1:1, 1:1, 0:4)

Branky a nahrávky: 5. Král (Hudec, Bureš), 17. Bureš (Hudec) – 11. Zvonek (L. Lhota, Vaněk), 18. Vaněk (Zvonek, L. Lhota), 35. Macek (Jágr), 38. Šperl (Barnošák, Laurinc), 40. Šperl (Barnošák), 43. Kovárník (Javůrek, Pavlík).

Střely: 29:33, vyloučení: 3:4, přesilovky: 4:3, využití: 0:2, oslabení: 0:0, diváků: 120.

Neporažený byl pořád také Svítkov, navázat se na to snažil s Kert Parkem. Svítkovští začali skvěle a v páté minutě se radovali po gólu Jakuba Krále. Na to se podařilo odpovědět Dalimilu Zvonkovi, ale v úvodu druhé třetiny vrátil vedení domácím Tomáš Bureš. Uběhlo jen šestnáct vteřin a síť se vlnila také na druhé straně, prosadil se Radomír Vaněk. Další část už se ale Svítkovu nevydařila, naopak čtyřmi brankami utekli pražští hráči. Postarali se o to Filip Macek, dvěma trefami David Šperl a v závěru překonal domácího gólmana také Jakub Kovárník. Svítkovští hokejbalisté tak poprvé prohráli, tři body získal Kert Park.

SK Hokejbal Letohrad vs. HBC Pardubice 3:4p (0:1, 2:1, 1:1 – 0:1)

Branky a nahrávky: 17. Lajčiak (Hubálek, Bogdány), 26. Krejsa (Lajčiak), 43. Dostál (Šíma, Bogdány) – 9. Zajíček (Česák, Langr), 16. Langr (Česák), 38. Langr (Česák), 50. Zajíček (Česák).

Střely: 36:30, vyloučení: 7:7, přesilovky: 5:4, využití: 2:3, oslabení: 0:1, diváků: 120.

Letohrad na domácím hřišti přivítal Pardubice. Na první gól čekali diváci do deváté minuty, když byl v přesilové hře přesný Tomáš Zajíček. Krátce po první přestávce poslal Pardubice do dvoubrankového náskoku v oslabení Nicolas Langr. V početní výhodě na to ještě zareagoval Lukáš Lajčiak, srovnat se podařilo Jiřímu Krejsovi. Vyrovnané utkání pokračovalo ve třetí třetině, nejprve zařídil hostům vedení druhým gólem Nicolas Langr, ve čtyřicáté třetí minutě rozradostnil domácí fanoušky Radim Dostál. Za nerozhodného stavu šlo utkání do prodloužení, tam druhý bod vystřelil hostům v nerovnovážném počtu hráčů na hřišti Tomáš Zajíček. Pardubice si tak zapsaly první výhru.

Elba DDM Ústí nad Labem vs. HBC Prachatice 5:1 (1:0, 4:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 14. Soukup (Smolík, Vacek), 20. Haas (Škurla), 25. Kapusta (Červinka), 27. Stupka (Tomáš), 29. Poláček (Stupka, Neumann) – 33. Bárta (Štěpánek).

Střely: 34:20, vyloučení: 3:4, přesilovky: 3:2, využití: 1:0, oslabení: 0:0, diváků: 121.

Ústečtí hráči se utkali s Prachaticemi. Skóre otevřel ve čtrnácté minutě Lukáš Soukup a s jednobrankovým vedením vstoupili domácí také do druhé části. Prachatickým hokejbalistům se nedařilo dostat míček za brankovou čáru, naopak Ústečtí odskočili na rozdíl pěti branek. Nejprve se prosadil David Haas, v přesilové hře na něho navázal Tomáš Kapusta, pak byli ještě úspěšní Martin Stupka a Ondřej Poláček. Po přestávce jen upravil skóre Jan Bárta, poté už si domácí vedení hlídali a vyhráli počtvrté v řadě.

HBC Kladno vs. HBC Hradec Králové 1988 1:0 (0:0, 1:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 26. Singer (Pražák, Procházka).

Střely: 26:17, vyloučení: 2:2, přesilovky: 2:2, využití: 0:0, oslabení: 0:0, diváků: 115.

Kladno v domácím prostředí poměřilo síly s Hradcem Králové. V první třetině diváci žádnou branku neviděli, víckrát ale prověřili gólmana domácí. Ti pak ve dvacáté šesté minutě otevřeli skóre, postaral se o to Jiří Singer. Těsný náskok drželi až do třetí části, kde měli v úvodu k dispozici čtyřminutovou přesilovou hru. Možnost k navýšení vedení ale nevyužili, v závěru mohli v početní výhodě srovnat Hradečtí, ale ani ve hře bez gólmana míček do branky nedostali. Jan Jirotka vychytal čisté konto a pomohl svému týmu k dalším třem bodům.

Neděle 8. října 2023

HBC Kladno vs. HBC Hostivař 4:2 (0:0, 2:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 21. Adam (Markytán, Schnaubelt), 27. Kastner (Adam), 43. Schnaubelt (Singer, Soukup), 45. Markytán (Schnaubelt) – 19. Kucharčík (Hrabár), 37. Taufer (Čejka, Lehner).

Střely: 28:25, vyloučení: 3:4, přesilovky: 3:2, využití: 0:0, oslabení: 0:0, diváků: 105

V neděli čekalo druhé utkání Kladno a Hostivař. V první části ani jeden tým míček do klece nedopravil, po přestávce se jako první ujala střela Samuela Kucharčíka. Ve dvacáté první minutě vyrovnal Petr Adam. Neuběhlo ani šest minut a Zbyšek Kastner otočil skóre. Těsné vedení udrželi Kladenští do poloviny třetí třetiny, kde se Hostivař dotáhla po trefě Matěje Taufera. V závěru vrátil náskok domácím Milan Schnaubelt. Hostivařští ještě odvolali gólmana, ale do prázdné branky pojistil výhru Kladnu tři vteřiny před koncem základní hrací doby Jaromír Markytán. Kladenští tak prodloužili vítěznou sérii a jako první v letošní sezóně porazili Hostivař.