CROSSDOCK Extraliga

Kert Park a Hradec udržely čisté konto! Před televizními kamerami zvítězila Hostivař

V polovině října bylo na programu CROSSDOCK Extraligy mužů pět zápasů. V televizním utkání na ČT Sport plus uspěla Hostivař a osamostatnila se na čele tabulky. Hradec Králové a Kert Park neinkasovaly žádný gól. Těsným rozdílem zvítězily Svítkov a Dobřany, které poprvé vyhrály v základní hrací době.

HBC Hradec Králové 1988 vs. HBC Plzeň 4:0 (0:0, 1:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 20. Hrubý (Šimůnek), 31. Teplý (Šimůnek), 37. Novák, 38. Bacovský (Novák, Svoboda).

Střely: 29:16, vyloučení: 0:2, přesilovky: 2:0, využití: 1:0, oslabení: 0:0, diváků: 40.

Hradec Králové přivítal v domácím prostředí v silné sestavě Plzeň, mužstvu hodně pomohli také zkušení hráči Novák a Bacovský. V první třetině drželi oba týmy brankáři, do vedení poslal hradecké hráče ve druhé třetině Michal Hrubý. Hosté na to neodpověděli, naopak ve třetí části se navýšil náskok Hradec o tři branky. Nejprve krátce po přestávce byl přesný Stanislav Teplý, v přesilové hře pak rozvlnil síť Petr Novák a o chvíli později upravil skóre Jan Bacovský. Domácí nenabídli Plzni žádnou přesilovou hru, čisté konto vychytal Petr Brykner a po čtyřech porážkách si Hradečtí zapsali tři body.

HBC Svítkov Stars vs. HBC Kladno 2:1 (1:0, 1:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 10. Malý (Hudec), 20. Kohoutek (Korbel, Kaščák) – 26. Pospíšil (Soukup).

Střely: 28:25, vyloučení: 1:3, přesilovky: 3:1, využití: 0:0, oslabení: 0:0, diváků: 63.

Svítkov bojoval o další body s Kladnem, oba týmy měly na svém kontě zatím jen jednu prohru. Lépe nyní vstoupili do utkání Svítkovští, v desáté minutě rozradostnil domácí fanoušky Matyáš Malý. V další části zařídil svítkovským hráčům dvoubrankové vedení prvním gólem po návratu do Svítkova Lukáš Kohoutek. Ve dvacáté šesté minutě snížil Jan Pospíšil. Do třetí patnáctiminutovky tak šli Kladenští s jednobrankovou ztrátou, tu už ale nesmazali, Svítkov si vedení pohlídal a po porážce z minulého týdne zase vyhrál.

HBC Prachatice vs. HBC Hostivař 3:5 (0:2, 1:3, 2:0)

Branky a nahrávky: 26. Jan Štěpánek (Jiří Štěpánek), 31. Bárta (Kovařík, Šaršok), 44. Šimůnek (Jiří Štěpánek, Sitter) – 4. Taufer (D. Vaniš, Kucharčík), 11. Kucharčík (Lehner, J. Vaniš), 23. Taufer (Hrabár, D. Vaniš), 27. Ilušák (Kubeš), 30. J. Vaniš (Kucharčík, Taufer).

Střely: 28:26, vyloučení: 4:6, přesilovky: 6:4, využití: 2:2, oslabení: 0:0, diváků: 182.

Před kamerami ČT Sport plus vyběhly na hřiště Prachatice a Hostivař. První střela se ujala ve čtvrté minutě, vyloučení domácího hráče potrestal Matěj Taufer, druhý gól týmu na konto přidal Samuel Kucharčík. Hostivařští pokračovali v navyšování stavu ve druhé části, další gól zaznamenal Taufer. Zanedlouho na to zareagoval Jan Štěpánek, ale o chvíli později se skóre měnilo znovu, postaral se o Dominik Ilušák. Osmnáct vteřin před přestávkou ještě využil přesilovou hru Jiří Vaniš. Do třetí části vstoupili úspěšně prachatičtí hokejbalisté, v početní výhodě se gólem blýskl také Jan Bárta. Prachatice se snažily dotáhnout a na rozdíl dvou branek snížil Vít Šimůnek. Další střelu už ale za brankovou čáru nedostaly a hosté se pořád drží na čele tabulky.

HC Kert Park Praha vs. HBC Pardubice 4:0 (1:0, 2:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 14. Jelen (Vaněk, Hrdlička), 26. L. Lhota (Laurinc, Barnošák), 27. Hrdlička (Barnošák), 44. Zvonek (Javůrek).

Střely: 28:20, vyloučení: 5:3, přesilovky: 3:5, využití: 2:0, oslabení: 0:0, diváků: 58.

Pardubice po prvním vítězství vyjely na hřiště Kert Parku, kde je nečekalo lehké utkání. Pražané byli nebezpeční v přesilových hrách, ke konci první třetiny využil hned první nabídnutou Milan Jelen, ve druhé potrestal další Lukáš Lhota. V další minutě vsítil třetí branku Pavel Hrdlička. Pardubičtí hráči už neměli jednoduchou situaci, ale ještě se nevzdávali. Do třetí třetiny nastoupil v kleci místo Foršta Třináctý, který už žádný gól neinkasoval. V závěru základní hrací doby zkusili hosté power play, ale ani tam se neprosadili, do prázdné klece pojistil pražským hráčům tři body Dalimil Zvonek. K vítězství přispěl čistým kontem i Jiří Návara.

TJ Snack Dobřany vs. SK Hokejbal Letohrad 4:3 (0:1, 1:1, 3:1)

Branky a nahrávky: 23. Fiala (J. Kovářík), 32. Michálek (Sloup, J. Kovářík), 37. Kobr (J. Kovářík, Truchlý), 42. D. Kovářík – 9. Šíma (Halbrštát, Rozlílek), 30. Rozlílek (Halbrštát), 44. Bečka (Rozlílek, Šíma).

Střely: 37:47, vyloučení: 5:3, přesilovky: 2:4, využití: 1:1, oslabení: 0:0, diváků: 55.

Letohrad v oslabené sestavě zavítal do Dobřan, kde v deváté minutě otevřel skóre Petr Šíma a po první části tak měli hosté těsný náskok. Odpovědět se na to podařilo Martinu Fialovi, třicet jedna vteřin před druhou přestávkou zase poslal Letohrad do vedení Vít Rozlílek. Ke konci druhé patnáctiminutovky se Letohradští poprvé provinili a vyloučení využil Daniel Michálek. Skóre se pak podařilo otočit Jaroslavu Kobrovi a přesně mířil i Daniel Kovářík. Naději na body dal hostům v závěru v početní výhodě Jan Bečka, ale na soupeře už se nedotáhli a Dobřany si zapsaly první výhru v základní hrací době.