CROSSDOCK Extraliga

Kert Park se posunul na druhé místo! První výhru v základní hrací době vybojovaly Pardubice

O víkendu se CROSSDOCK Extraliga mužů hrála oba dny. Na čele tabulky je pořád Hostivař, v televizním souboji se radoval Kert Park. Ústí nad Labem a Pardubice neobdržely ani jednu branku. Letohrad se v sobotu rozstřílel, v neděli Svítkovu nevsítil žádný gól, ten zvládl oba zápasy.


Sobota 21. října 2023

Elba DDM Ústí nad Labem vs. HBC Hradec Králové 1988 4:0 (2:0, 2:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 1. Tomáš (M. Sedláček, Stupka), 6. Soukup (Červinka, Stupka), 24. Soukup (Grus, J. Sedláček), 28. Kapusta (Tomáš, Rechtorik).

Střely: 24:19, vyloučení: 3:4, přesilovky: 4:3, využití: 2:0, oslabení: 0:0, diváků: 62.

Hradec Králové v minulém utkání ukončil sérii proher a nyní vyjel do Ústí nad Labem, které vyhrálo čtyři zápasy v řadě. Poprvé se skóre měnilo po 56 vteřinách od úvodního vhazování, postaral se o to Jiří Tomáš. V šesté minutě na něho navázal Lukáš Soukup, jenž pak přidal druhou branku na své konto v přesilové hře v další části. Hradci se nedařilo najít recept na domácího gólmana, naopak si zkomplikoval situaci v závěru druhé třetiny a nabídl ústeckým hráčům dvojnásobnou početní výhodu. To se Hradci podařilo ubránit, ve čtyřech ale inkasoval po střele Tomáše Kapusty. Ve třetí patnáctiminutovce diváci neviděli žádný gól a Tomáš Rechtorik už vychytal druhou nulu v sezóně.

HBC Plzeň vs. HBC Svítkov Stars Pardubice 3:4p (1:2, 1:1, 1:0 - 0:1)

Branky a nahrávky: 4. Kunzmann (Pavlíček, Švarc), 18. Vobruba (Kanta), 43. Michel (Švarc) – 1. Kohoutek, 12. Král (Hudec, Bureš), 16. Stromko (Bláha, Martínek), 49. Stromko (Král).

Střely: 25:26, vyloučení: 9:7, přesilovky: 5:5, využití: 1:1, oslabení: 0:0, diváků: 47.

Plzeň bojovala o první domácí výhru proti Svítkovu. Hosté se dostali do vedení už v první minutě, když z prvního střeleckého pokusu byl úspěšný Lukáš Kohoutek. V přesilové hře pak rychle odpověděl Martin Kunzmann, ještě ke konci první části vrátil Svítkovu vedení Jakub Král. Jen 26 vteřin po přestávce potrestal vyloučení plzeňského hráče Jan Stromko, poté se ale v základní hrací době prosazovali jen mečouni. Po individuální akci snížil Jakub Vobruba, ve čtyřicáté třetí minutě vyrovnal David Michel a o vítězi rozhodlo prodloužení. Tam zařídil druhý bod svítkovským hráčům Jan Stromko.

HBC Hostivař vs. HbK Karviná 6:3 (2:1, 3:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 6. Pátek (Taufer), 13. Urbanec (Čejka, Kucharčík), 19. Taufer (Lehner), 25. Kucharčík (Ruda), 27. Pátek (Čejka, Kucharčík), 42. Pírek (Lehner, Kucharčík) – 12. Mikeš (J. Rosůlek, Řehůřek), 22. Pala (Zaremba, L. Rosůlek), 37. Procházka (Wróbel, J. Rosůlek).

Střely: 40:39, vyloučení: 8:8, přesilovky: 5:5, využití: 1:0, oslabení: 0:0, diváků: 71.

Po delší době vyběhla na hřiště Karviná, která se naposledy představila v extraligovém utkání na konci září. Nyní ji nečekalo nic lehkého v Hostivaři. V šesté minutě otevřel skóre Jaroslav Pátek, vyrovnal pak Tomáš Mikeš, ale uběhla jen minuta a Otto Urbanec poslal do vedení zase hostivařské hráče. Náskok navýšil Matěj Taufer, na to zareagoval Martin Pala, ale slovo poté měli zase domácí a po trefách Samuela Kucharčíka a Pátka odskočili. Ve třetí části dal Karviné naději snižujícím gólem Adam Procházka, ale na soupeře už se nedotáhla. Skóre ještě upravil Petr Pírek a tři body vybojovala Hostivař.

SK Hokejbal Letohrad vs. HBC Prachatice 9:3 (2:0, 5:0, 2:3)

Branky a nahrávky: 1. Rozlílek (Halbrštát), 6. Halbrštát (Faltejsek), 23. Bečka, 23. Švec (Lajčiak, Chovanec), 27. Levý (Cvejn, Krejsa), 30. Lajčiak (Krejsa, Levý), 30. Švec (Vychytil), 34. Rozlílek (Šíma, Halbrštát), 41. Švec (Lajčiak, Vychytil) – 37. Stöhr (Jan Štěpánek), 41. Bárta (Jan Štěpánek, Jiří Štěpánek), 43. Bárta (Jiří Štěpánek).

Střely: 48:25, vyloučení: 4:7, přesilovky: 5:6, využití: 3:1, oslabení: 0:0, diváků: 115.

Po třech prohrách se Letohrad utkal s Prachaticemi a jen po třiceti devíti vteřinách se radoval z úvodního gólu Vít Rozlílek. V první třetině se mezi střelce zapsal také David Halbrštát a v dobře rozehraném utkání pokračoval Letohrad v dalších částech. Ve druhé se hodně rozstřílel a blýskl se pěti góly, ve třetí rozvlnil síť dvakrát. Hosté jen ve třetí třetině upravili skóre třemi góly, vysoký náskok soupeře nedohnali. Z letohradských hráčů se hattrickem blýskl Štěpán Švec, tři kanadské body zaznamenali Lukáš Lajčiak a David Halbrštát.

HBC Kladno vs. HC Kert Park Praha 1:3 (1:0, 0:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 12. Důras (Haisman, Teinitzer) – 20. Zvonek (Pavlík, Laurinc), 28. Laurinc (Zvonek), 43. Zvonek (Novák).

Střely: 25:24, vyloučení: 3:4, přesilovky: 4:3, využití: 0:0, oslabení: 0:0, diváků: 98.

Před kamerami ČT sport plus poměřily síly Kladno a Kert Park. V souboji o druhé místo v tabulce bylo po první třetině blíže lepší pozici Kladno, když domácí fanoušky rozradostnil Štěpán Důras. Ve druhé části padaly branky jen do kladenské klece. Nejprve vyrovnal Dalimil Zvonek, stav pak otočil Jakub Laurinc. Jednobrankové vedení drželi Pražané až do čtyřicáté třetí minuty, kde ho navýšil druhým gólem v utkání Zvonek. Domácí ještě zkusili power play, ale pražského gólmana už nepřekonali a v tabulce je tak přeskočil Kert Park.

HBC Pardubice vs. TJ Snack Dobřany 2:0 (2:0, 0:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 3. Hálek (Hlaváček), 12. Langr.

Střely: 43:41, vyloučení: 8:4, přesilovky: 2:7, využití: 0:0, oslabení: 0:0, diváků: 146.

Pořadí se měnilo také v dolní části tabulky. Pardubicím ani Dobřanům se v letošní sezóně zatím příliš nedaří. Do utkání vstoupili lépe domácí a ve třetí minutě jim zařídil vedení Miroslav Hálek. Druhý gól pak vsítil Nicolas Langr a před druhou částí měli Pardubičtí dvoubrankový náskok. Oba týmy v utkání vyslaly na brankáře přes čtyřicet střel, ani jedna z dobřanských si cestu do pardubické branky nenašla. Snížit se hostům nepodařilo ani v několika nabídnutých přesilových hrách ve třetí části. Jakub Třináctý vychytal čisté konto a Pardubice poprvé vyhrály za tři body.

Neděle 22. října 2023

HBC Svítkov Stars Pardubice vs. SK Hokejbal Letohrad 3:0 (1:0, 0:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 10. Waber (Kohoutek, Kaščák), 33. Hudec, 44. Kohoutek (Waber).

Střely: 40:35, vyloučení: 1:2, přesilovky: 2:1, využití: 0:0, oslabení: 1:0, diváků: 129.

V neděli čekalo druhé utkání ještě Svítkov a Letohrad. První střela se ujala v desáté minutě, když byl přesný Ondřej Waber. Jednobrankovou ztrátu měli letohradští hráči až do začátku třetí části, kde si zahráli jedinou přesilovou hru v zápase a mohli se na soupeře dotáhnout. To se jim nedařilo, naopak v oslabení se prosadil Tomáš Hudec. V závěru ještě zkusili hosté hru bez brankáře, ale ani v šesti se nikdo z branky neradoval. Lukáš Novotný udržel čisté konto a pomohl tak Svítkovu k dalším třem bodům.