CROSSDOCK Extraliga

Karviná byla o víkendu úspěšná v obou zápasech! Dobřany a Svítkov body nevybojovaly

Na konci října byla na programu kromě Československého Superpoháru a zápasů Českého poháru také dvě extraligová utkání. V sobotu na svém hřišti přivítala Karviná Dobřany, které nevsítily žádný gól. V neděli se karvinští hráči představili ve Svítkově, kde se radovali z další výhry.

HbK Karviná vs. TJ Snack Dobřany 4:0 (1:0, 0:0, 3:0)

Dohrávka 1. kola.

Branky a nahrávky: 6. L. Rosůlek, 31. Orság (Fárský), 31. Diviš (L. Rosůlek, Pala), 45. Juraško (Pilch, Tóth).

Střely: 32:20, vyloučení: 2:2, přesilovky: 2:2, využití: 0:0, oslabení: 0:0, diváků: 68.

V sobotu do jediného zápasu naší nejvyšší hokejbalové soutěže vyběhly Karviná a Dobřany. Za hostující tým nastoupil po dlouhé době do Extraligy také trenér Václav Šlehofer starší. Hosté ale nezačali utkání příliš podle představ a jen 26 vteřin po úvodním vhazování se na jejich straně vylučovalo. Karviná přesilovou hru nevyužila, v šesté minutě ale otevřel skóre Lumír Rosůlek. Jednobrankový náskok drželi domácí do začátku třetí části, tam vsítili dvě branky během 31 vteřin, postarali se o to Jakub Orság a Jan Diviš. Hosté nemohli najít recept na karvinského gólmana, naopak v poslední minutě základní hrací doby ještě upravil skóre Viktor Juraško. Tři body si tak zapsali karvinští hráči, Dobřany se neprosadily ve druhém utkání v řadě.

HBC Svítkov Stars Pardubice vs. HbK Karviná 2:5 (1:0, 1:1, 0:4)

Dohrávka 5. kola.

Branky a nahrávky: 7. Korec, 29. Malý (Waber, Kaščák) – 24. Diviš (Zaremba), 40. Pilch (Pala), 41. Diviš (Pala), 45. Rosůlek (Juraško, Pala), 45. Diviš.

Střely: 34:24, vyloučení: 2:2, přesilovky: 2:2, využití: 0:0, oslabení: 0:0, diváků: 102.

O den později vyjela Karviná do Svítkova. Domácí zatím prohráli jen jeden zápas a lépe vstoupili také do tohoto souboje. V sedmé minutě poslal Svítkov do vedení Lukáš Korec. Ve druhé třetině srovnal Jan Diviš, za chvíli na to zareagoval Matyáš Malý a svítkovští hokejbalisté šli s těsným náskokem také do třetí patnáctiminutovky. Ve čtyřicáté minutě se pak hosté dotáhli, když se ujala střela Adama Pilcha. Za chvíli skóre otočil Diviš a v závěru třetí části zkusili domácí power play. Ta se jim ale nevydařila, do prázdné klece poslal míček Lumír Rosůlek. Jen deset vteřin před koncem ještě dokončil hattrick Diviš a Karvinští o víkendu neztratili ani jeden bod.