CROSSDOCK Extraliga

Desáté kolo bylo bohaté na góly! Kladno a Karviná se v tabulce posunuly

Na začátku listopadu se na hřišti představily všechny extraligové týmy. Hostivař si další výhrou pojistila první místo v tabulce, Pardubice zvítězily podruhé za tři body a čisté konto udržel Svítkov. Karviná otočila skóre s Letohradem, Kladno a Kert Park vyhrály vysokým rozdílem.

HBC Hradec Králové 1988 vs. HBC Hostivař 4:6 (1:2, 1:2, 2:2)

Branky a nahrávky: 6. Šimůnek (D. Černý, Jiřík), 24. L. Černý (D. Černý), 33. Bacovský, 44. L. Černý (Jiřík, Šimůnek) – 3. Lehner (D. Vaniš), 11. Lehner (Kucharčík, Hrabár), 16. Čejka (J. Vaniš, Kudela), 22. Čejka (Ferfecki, Zámečník), 39. Lehner (Čejka, Kudela), 41. Lehner.

Střely: 27:37, vyloučení: 9:4, přesilovky: 3:7, využití: 1:1, oslabení: 0:2, diváků: 45.

Hradečtí na domácím hřišti přivítali Hostivař, která vede tabulku. Hosté potrestali vyloučení hradeckého hráče už ve třetí minutě, do vedení je poslal Petr Lehner. V první nabídnuté přesilové hře na to Hradec zareagoval, vyrovnat se podařilo Josefu Šimůnkovi. Vedení pak v první třetině vrátil Hostivaři druhým gólem Lehner, ve druhé na něj navázal dvěma brankami Jan Čejka. V prostřední části rozvlnil síť na druhé straně Lukáš Černý, na rozdíl jednoho gólu snížil ve třicáté třetí minutě Jan Bacovský. Dvakrát se poté v oslabení trefil Lehner, který hostům výrazně pomohl ke třem bodům. Ke konci základní hrací doby jen upravil skóre Lukáš Černý, na soupeře už se domácí nedotáhli.

HBC Prachatice vs. HBC Pardubice 2:8 (1:4, 1:1, 0:3)

Branky a nahrávky: 12. Valek, 22. Sitter (Ströhl, Zelenka) – 5. Langr, 5. Janeček (Šimek), 8. Licek (Zajíček, Česák), 12. Strouhal (Zajíček, Langr), 26. Zajíček (Langr, Česák), 36. Langr (Licek, Česák), 37. Březina, 38. Langr (Strouhal, Licek).

Střely: 18:27, vyloučení: 4:1, přesilovky: 1:4, využití: 0:1, oslabení: 0:0, diváků: 66.

V letošní sezóně se příliš nedaří Prachaticím a Pardubicím, nyní se spolu utkaly o důležité body. Do utkání vstoupili skvěle pardubičtí hráči a v páté minutě se během patnácti vteřin prosadili Nicolas Langr a Martin Janeček. V početní výhodě pak zamířil přesně Matyáš Licek, zanedlouho se do statistik zapsal také Jan Strouhal a hosté tak utekli do čtyřbrankového náskoku. Jen vteřinu před první přestávkou snížil Roman Valek, v další třetině Radek Sitter. Poté už se ujaly střely jen na straně Pardubic, když prachatického gólmana překonal Tomáš Zajíček a Ondřej Březina. Hattrick dokončil Langr a pardubičtí hokejbalisté vyhráli podruhé v řadě.

HBC Svítkov Stars Pardubice vs. Elba DDM Ústí nad Labem 3:0 (0:0, 2:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 23. Stromko (Král), 28. Waber (Korec), 45. Waber.

Střely: 23:26, vyloučení: 4:2, přesilovky: 1:2, využití: 0:0, oslabení: 1:0, diváků: 72.

Svítkov před svými fanoušky poměřil síly s Ústím nad Labem. V první třetině si žádná střela cestu do branky nenašla, první gól viděli diváci ve dvacáté třetí minutě. Domácímu týmu zařídil vedení Jan Stromko, v závěru druhé patnáctiminutovky navýšil náskok Ondřej Waber. Hostům se nedařilo najít recept na svítkovského brankáře, v závěru se snažili snížit ještě v power play. Tam naopak domácím pojistil další vítězství střelou do prázdné klece Waber. Novotný vychytal druhé čisté konto v letošním ročníku a přerušil hostům sérii výher.

HbK Karviná vs. SK Hokejbal Letohrad 7:5 (1:1, 1:2, 5:2)

Branky a nahrávky: 7. Diviš (Skyba, Wróbel), 26. L. Rosůlek (Pala, Fárský), 32. L. Rosůlek (Pala, Juraško), 34. Diviš (Pala, L. Rosůlek), 36. Fárský (Skyba, Wróbel), 43. Pala (L. Rosůlek, Humlíček), 45. L. Rosůlek (Diviš, Pala) – 1. Bečka (Anýž, Halbrštát), 20. Krejsa (Lajčiak), 24. Rozlílek (Halbrštát), 39. Rozlílek (Krejsa, Bečka), 41. Rozlílek (Krejsa).

Střely: 27:36, vyloučení: 7:4, přesilovky: 3:7, využití: 2:2, oslabení: 0:0, diváků: 95.

Letohrad vyjel do Karviné, kde o víkendu padlo z extraligových utkáních nejvíce gólů. Jen 24 vteřin po úvodním vhazování otevřel skóre Jan Bečka, v první třetině pak srovnal Jan Diviš. Ve dvacáté minutě vrátil vedení hostům Jiří Krejsa, poté ho navýšil Vít Rozlílek. Dramatické utkání pokračovalo dvěma góly Lumíra Rosůlka, skóre pak otočil druhou trefou v utkání Diviš a v brankostroji pokračoval Ondřej Fárský. V přesilové hře se pak dvěma góly blýskl Rozlílek a zkompletoval hattrick. Vyrovnaný stav ale dlouho nevydržel, početní výhodu využil Martin Pala, do prázdné klece pak dopravil míček Lumír Rosůlek a také si zapsal hattrick.

HBC Kladno vs. HBC Plzeň 9:1 (0:0, 6:0, 3:1)

Branky a nahrávky: 17. Schnaubelt (Pražák, Adam), 17. Markytán (Patera, Kastner), 22. Adam, 24. Pospíšil (Pražák), 28. Soukup (Schnaubelt, Kastner), 30. Pražák (Šmíd, Haisman), 31. Schnaubelt (Markytán), 34. Adam (Pražák, Pospíšil), 44. Šmíd (Pražák, Haisman) – 32. Vobruba (Kanta).

Střely: 29:18, vyloučení: 6:7, přesilovky: 7:6, využití: 4:0, oslabení: 0:0, diváků: 85.

Kladno se na domácím hřišti potkalo s Plzní. V první třetině se nikdo neprosadil, ve druhé předvedli domácí gólové hody. Nejprve využil dvojnásobnou početní výhodu Milan Schnaubelt, další vyloučení potrestal za 21 vteřin Jaromír Markytán. V trestném střílení pak uspěl Petr Adam. Domácí byli při chuti a další míčky do plzeňské klece dostali Jan Pospíšil, Radek Soukup a Ondřej Pražák. Po jeho brance nastoupil do plzeňské klece do prvního extraligového utkání Ondřej Kočka, ale také na začátku třetí části byli kladenští hokejbalisté rozjetí a druhý gól zaznamenal Schnaubelt. Jednou brankou upravil skóre na druhé straně Jakub Vobruba, poté měli slovo zase domácí. Plzeňského gólmana ještě překonal Adam a v premiérovém zápase v Extralize se prosadil Karel Šmíd. Kladno tak po dvou prohrách zase získalo tři body.

HC Kert Park Praha vs. TJ Snack Dobřany 8:1 (4:0, 2:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 1. Vaněk (Zvonek), 9. Pavlík (Zvonek), 12. Suchánek (Jelen, Macek), 13. Zvonek (Laurinc, Vaněk), 21. Pavlík (Zvonek, Vaněk), 23. Suchánek (Javůrek, Hrdlička), 31. Zvonek (Pavlík, Vaněk), 44. L. Lhota – 24. J. Kovářík (Michálek, V. Šlehofer).

Střely: 49:16, vyloučení: 4:4, přesilovky: 4:3, využití: 0:0, oslabení: 0:0, diváků: 50.

V posledním utkání desátého kola se střetly Kert Park a Dobřany. Ani na Lužinách se diváci nenudili a hned po 48 vteřinách rozvlnil síť Radomír Vaněk. O čtyřbrankový náskok v první třetině se postarali ještě Jan Pavlík, Lukáš Suchánek a Dalimil Zvonek. Druhá třetina byla na góly klidnější, podruhé se radovali Pavlík a Suchánek. Hostům se v předchozích zápasech nedařilo v produktivitě, delší čekání na branku pak prolomil Jan Kovářík, ale v tomto souboji to bylo vše. Jen deset vteřin po druhé přestávce zase odskočili domácí po střele Zvonka, v závěru upravil stav Lukáš Lhota a Kert Park vyhrál popáté v řadě.