CROSSDOCK Extraliga

Hostivař a Kert Park se drží na předních pozicích! Souboj posledních týmů zvládly Dobřany

V sobotu nastoupily všechny extraligové týmy do 11. kola naší nejvyšší hokejbalové soutěže. Kert Park a Hostivař získaly další tři body, v televizním utkání uspěl v prodloužení Hradec. Dva body si zapsalo také Ústí. Třetí utkání v řadě vyhrály Pardubice a z dolní části tabulky uspěly i Dobřany.

HBC Plzeň vs. HC Kert Park Praha 2:3 (0:1, 1:0, 1:2)

Branky a nahrávky: 21. Kunzmann (Matoušek, Michel), 31. Ulč (Poláček) – 6. Jelen (Suchánek, Šperl), 38. Laurinc (Barnošák), 40. Zvonek (Pavlík, Šperl).

Střely: 16:26, vyloučení: 5:3, přesilovky: 3:5, využití: 1:1, oslabení: 0:0, diváků: 69.

Plzeň bojovala o první domácí výhru v letošní sezóně s Kert Parkem. Hosté se ujali vedení v šesté minutě po střele Milana Jelena a drželi ho až do začátku druhé třetiny. Tam nepotrestali vyloučení plzeňského hráče a po zvládnutém oslabení pak srovnal Martin Kunzmann. V závěru druhé části si oba týmy zahrály početní výhodu 5 na 3, ale skóre se pak měnilo až v úvodu třetí patnáctiminutovky, když Tomáš Ulč poslal Plzeň do vedení. Poté už nikdo z plzeňských hokejbalistů Návaru nepřekonal, naopak na druhé straně se ještě ujaly střely Jakuba Laurince a Dalimila Zvonka. Kert Park tak vyhrál pošesté v řadě.

HBC Hostivař vs. HBC Svítkov Stars Pardubice 5:3 (3:1, 0:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 2. Pátek (Čejka, Kucharčík), 10. Lehner (Taufer), 14. Pírek (J. Vaniš, Čápek), 31. Urbanec (Kucharčík), 45. Urbanec – 12. Stromko (Bureš), 23. Korbel (Král, Bureš), 33. Waber (Stromko, Hrabica).

Střely: 35:23, vyloučení: 3:4, přesilovky: 3:3, využití: 0:1, oslabení: 1:0, diváků: 56.

Hostivař bojovala se třetím Svítkovem, který se k ní mohl v tabulce přiblížit. Domácí ale od začátku potvrzovali svoji formu a ve druhé minutě je poslal do vedení Jaroslav Pátek, dvoubrankový náskok zařídil Petr Lehner. Hostující střídačku pak rozradostnil Jan Stromko, ale ještě před první přestávkou si vzal slovo Petr Pírek. Druhá část na góly bohatá nebyla, na rozdíl jednoho gólu snížil v přesilové hře Martin Korbel. Napínavé utkání pokračovalo, když v úvodu třetí třetiny zamířil přesně Otto Urbanec a zanedlouho na to odpověděl Ondřej Waber. Hostivařští v závěru nabídli Svítkovu čtyřminutovou přesilovou hru, tu ale ani s odvoláním gólmana a s hráčem navíc v poli nevyužil. Urbanec pak pojistil domácím tři body ještě střelou do prázdné klece.

SK Hokejbal Letohrad vs. HBC Hradec Králové 1988 4:5p (2:1, 0:0, 2:3 - 0:1)

Branky a nahrávky: 6. Halbrštát (Bečka, Krejsa), 9. Rozlílek (Bečka, Lux), 35. Rozlílek (Macháček, Bečka), 43. Bečka (Halbrštát) – 1. D. Černý (Šimůnek, Šimek), 38. Šimůnek (Palán), 42. Palán (Šimek), 44. Palán (Jiřík, Šimůnek), 46. Šimek (Šimůnek, Palán).

Střely: 48:28, vyloučení: 2:4, přesilovky: 3:1, využití: 2:0, oslabení: 0:1, diváků: 112.

Před kamerami ČT sport plus vyběhly na hřiště Letohrad a Hradec Králové, ten přijel v oslabené sestavě. Do utkání ale vstoupil skvěle a jen 28 vteřin po úvodním buly rozvlnil síť Daniel Černý. Na další branku ale dlouho čekal, vedení ještě v první třetině převzali letohradští hráči. V početní výhodě nejprve srovnal David Halbrštát, o chvíli později byl úspěšný Vít Rozlílek. Stejný hráč využil ve třetí třetině přesilovou hru a Letohrad měl poté ještě možnost odskočit v další. Ta se mu ale nevydařila, naopak v ní inkasoval po střele Josefa Šimůnka. Ve čtyřicáté druhé minutě srovnal Štěpán Palán a domácí o náskok přišli. V další minutě už ale zase vedli po zásluze Jana Bečky. Závěr pak zdramatizoval ještě Palán a utkání šlo do prodloužení. Tam jen po 41 vteřinách rozhodl Petr Šimek a hosté si odvezli druhý bod.

Elba DDM Ústí nad Labem vs. HBC Kladno 4:3p (1:2, 1:0, 1:1 - 1:0)

Branky a nahrávky: 12. Sedláček (Tomáš, Zicho), 21. Hampl (Bečvář), 37. Červinka (Poláček, Tomáš), 47. Zicho (Červinka) – 5. Kamenář, 13. Teinitzer (Schnaubelt), 44. Pospíšil (Schnaubelt, Adam).

Střely: 18:27, vyloučení: 5:5, přesilovky: 5:3, využití: 1:0, oslabení: 0:0, diváků: 73.

Ústí nad Labem poměřilo síly s Kladnem. Také v tomto souboji bylo skóre po základní hrací době vyrovnané. Po první třetině ale mohli být radostnější hosté, když v páté minutě otevřel skóre Vít Kamenář a na vyrovnávací trefu Jana Sedláčka našel rychlou odpověď Milan Teinitzer. Po druhé části už se odcházelo ze hřiště za vyrovnaného stavu, postaral se o to Samuel Hampl. Jednobrankový náskok pak domácím zařídil Vojtěch Červinka, závěr zdramatizoval jen minutu a půl před koncem základní hrací doby Jan Pospíšil. Následovalo prodloužení, kde druhý bod vystřelil ústeckým hráčům Patrik Zicho.

HBC Pardubice vs. HbK Karviná 3:2 (0:1, 1:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 27. Strouhal (Česák), 40. Bílý (Březina), 43. Březina (Janeček, Bílý) – 6. Procházka (Wróbel), 30. Fárský (Pilch).

Střely: 28:12, vyloučení: 1:8, přesilovky: 7:0, využití: 1:0, oslabení: 0:0, diváků: 36.

V oslabené sestavě vyjela Karviná do Pardubic. Utkání ale začala skvěle a v šesté minutě jí zařídil vedení Adam Procházka. Ve druhé třetině se domácí dotáhli zásluhou Jana Strouhala, ale jen 14 vteřin před druhou přestávkou vrátil karvinským hráčům náskok Ondřej Fárský. Pardubice gólově ztrácely až do čtyřicáté minuty, tam vyrovnal v početní výhodě Jan Bílý. Třetí branku pak na konto domácího týmu přidal Ondřej Březina. Ve stejném čase se ještě vylučovalo na straně Karviné, která už se na soupeře nedotáhla. Pardubice tak vyhrály potřetí v řadě.

TJ Snack Dobřany vs. HBC Prachatice 5:1 (1:1, 2:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 15. V. Šlehofer ml. (Matoušek), 20. V. Šlehofer ml. (V. Šlehofer st., J. Kovářík), 21. Truchlý (Kobr, P. Sloup), 39. P. Sloup (Truchlý), 42. Matoušek (J. Kovářík, V. Šlehofer st.) – 10. Klement (Turek, Fafejta).

Střely: 30:19, vyloučení: 5:4, přesilovky: 4:5, využití: 2:0, oslabení: 0:0, diváků: 70.

Jedenácté kolo CROSSDOCK Extraligy zakončily Dobřany s Prachaticemi. Oběma týmům se v letošní sezóně nedaří a před utkáním se v tabulce nacházely na posledních dvou místech. První třetina byla na góly vyrovnaná, lépe začaly Prachatice, které vedly po brance Matyáše Klementa. Jen vteřinu před koncem první třetiny na to v přesilové hře zareagoval Václav Šlehofer mladší. Dobřanský útočník pak stav také otočil a po minutě na něj navázal Tomáš Truchlý. Do třetí patnáctiminutovky tak šli domácí s dvoubrankovým vedením. Prachatice už se nedotáhly, naopak po minulých nevydařených zápasech napravily Dobřany nedostatečnou produktivitu a góly ještě přidali Pavel Sloup a Jan Matoušek. Po třech prohraných zápasech tak uspěly Dobřany.