CROSSDOCK Extraliga

Letohrad zastavil Kert Parku vítěznou sérii! Východočeské derby ovládly Pardubice

O svátečním pátku nabídla CROSSDOCK Extraliga dvě utkání. Nejprve se poprvé od loňského finále potkaly Kert Park s Letohradem. O vítězi se rozhodlo až v poslední minutě a tři body si odvezli letohradští hráči. Pardubice a Hradec Králové se utkaly ve východočeském derby, úspěšnější byli Pardubičtí.

Dohrávka 6. kola

HC Kert Park Praha vs. SK Hokejbal Letohrad 2:3 (0:1, 2:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 27. Novák (Pavlík, Vaněk), 29. Plzák (Vaněk, Pavlík) – 9. Levý (Cvejn), 19. Faltus (Macháček, Halbrštát), 45. Macháček (Halbrštát).

Střely: 35:25, vyloučení: 6:4, přesilovky: 3:3, využití: 0:1, oslabení: 0:0, diváků: 42.

Ve sváteční den vyběhly k dohrávce 6. kola Kert Park a Letohrad. Utkání navštívil také primátor hlavního města Prahy Bohuslav Svoboda, jenž vhodil čestné buly. Do zápasu pak lépe vstoupili hosté a v deváté minutě otevřel skóre David Levý. Ve druhé části se poprvé vylučovalo, pětiminutový trest využil Filip Faltus a poslal Jeleny do dvoubrankového vedení. V závěru druhé třetiny ale Kert Parku stačily jen necelé tři minuty a Patrik Novák s Lukášem Plzákem se postarali o srovnání. V úvodu třetí patnáctiminutovky nabídl Letohrad domácím dvojnásobnou přesilovou hru, tu ale nevyužili a vyrovnané skóre vydrželo až do poslední minuty základní hrací doby. 55 vteřin před koncem třetí třetiny vrátil vedení letohradským hráčům Michal Macháček. Letohrad si tak po třech prohraných zápasech zapisuje tři body, Kert Park sedmou výhru v řadě nezískal.

Předehrávka 12. kola

HBC Pardubice vs. HBC Hradec Králové 1988 4:2 (1:0, 1:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 12. Česák (Strouhal), 27. Česák (Zajíček), 39. Březina (Geisler, Bílý), 40. Zajíček – 24. Černý D. (Šimůnek, Palán), 42. Bacovský (Černý L., Palán).

Střely: 26:24, vyloučení: 3:3, přesilovky: 3:3, využití: 1:1, oslabení: 0:0, diváků: 120.

V Pardubicích viděli fanoušci východočeské derby, do Polabin přijel Hradec Králové. První střela se ujala ve dvanácté minutě, vedení zařídil pardubickým hráčům Josef Česák. Druhá část byla na góly vyrovnaná, nejprve srovnal Daniel Černý, druhou branku pak na své konto přidal v přesilové hře Česák. Hradci se nedařilo na soupeře dotáhnout, naopak během 45 vteřin ve druhé polovině třetí části odskočili domácí dvěma trefami. Nejprve rozradostnil pardubické fanoušky Ondřej Březina, poté na něj navázal Tomáš Zajíček. Hosté ale ještě bojovali, vyloučení domácího hráče potrestal Jan Bacovský a snížil na rozdíl dvou branek. To už ale bylo všechno, poté se nikdo neprosadil a Pardubice zvítězily počtvrté v řadě.