CROSSDOCK Extraliga

Hostivař předvedla otočku! Letohrad ve dvou zápasech stoprocentní, Karviná veze ze západu 3 body!

Po svátečním pátku pokračovala CROSSDOCK Extraliga dalšími zápasy v sobotu a jednou dohrávkou v neděli. Skvělý obrat předvedla Hostivař, Kert Park se rozstřílel a tři body získaly také Ústí, Letohrad a Dobřany. V televizním utkání zvítězila Karviná, Plzeň o víkendu dvakrát těsně prohrála.


Pátek 17. listopadu 2023

Dohrávka 6. kola

HC Kert Park Praha vs. SK Hokejbal Letohrad 2:3 (0:1, 2:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 27. Novák (Pavlík, Vaněk), 29. Plzák (Vaněk, Pavlík) – 9. Levý (Cvejn), 19. Faltus (Macháček, Halbrštát), 45. Macháček (Halbrštát).

Střely: 35:25, vyloučení: 6:4, přesilovky: 3:3, využití: 0:1, oslabení: 0:0, diváků: 42.

Ve sváteční den vyběhly k dohrávce 6. kola Kert Park a Letohrad. Utkání navštívil také primátor hlavního města Prahy Bohuslav Svoboda, jenž vhodil čestné buly. Do zápasu pak lépe vstoupili hosté a v deváté minutě otevřel skóre David Levý. Ve druhé části se poprvé vylučovalo, pětiminutový trest využil Filip Faltus a poslal Jeleny do dvoubrankového vedení. V závěru druhé třetiny ale Kert Parku stačily jen necelé tři minuty a Patrik Novák s Lukášem Plzákem se postarali o srovnání. V úvodu třetí patnáctiminutovky nabídl Letohrad domácím dvojnásobnou přesilovou hru, tu ale nevyužili a vyrovnané skóre vydrželo až do poslední minuty základní hrací doby. 55 vteřin před koncem třetí třetiny vrátil vedení letohradským hráčům Michal Macháček. Letohrad si tak po třech prohraných zápasech zapsal tři body, Kert Park sedmou výhru v řadě nezískal.

Předehrávka 12. kola

HBC Pardubice vs. HBC Hradec Králové 1988 4:2 (1:0, 1:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 12. Česák (Strouhal), 27. Česák (Zajíček), 39. Březina (Geisler, Bílý), 40. Zajíček – 24. Černý D. (Šimůnek, Palán), 42. Bacovský (Černý L., Palán).

Střely: 26:24, vyloučení: 3:3, přesilovky: 3:3, využití: 1:1, oslabení: 0:0, diváků: 120.

V Pardubicích viděli fanoušci východočeské derby, do Polabin přijel Hradec Králové. První střela se ujala ve dvanácté minutě, vedení zařídil pardubickým hráčům Josef Česák. Druhá část byla na góly vyrovnaná, nejprve srovnal Daniel Černý, druhou branku pak na své konto přidal v přesilové hře Česák. Hradci se nedařilo na soupeře dotáhnout, naopak během 45 vteřin ve druhé polovině třetí části odskočili domácí dvěma trefami. Nejprve rozradostnil pardubické fanoušky Ondřej Březina, poté na něj navázal Tomáš Zajíček. Hosté ale ještě bojovali, vyloučení domácího hráče potrestal Jan Bacovský a snížil na rozdíl dvou branek. To už ale bylo všechno, poté se nikdo neprosadil a Pardubice zvítězily počtvrté v řadě.

Sobota 18. listopadu 2023

HBC Hostivař vs. HBC Kladno 6:3 (0:3, 2:0, 4:0)

Branky a nahrávky: 27. Hrabár, 30. J. Vaniš (Čejka, Hrabár), 31. Kucharčík (Čejka), 38. Urbanec (Kudela), 44. Kucharčík (Taufer, Zámečník), 45. Kucharčík – 12. Singer (Šmíd, Soukup), 13. Pospíšil (Procházka, Kastner), 15. Pospíšil (Jirotka).

Střely: 37:27, vyloučení: 2:4, přesilovky: 3:1, využití: 1:1, oslabení: 0:0, diváků: 101.

Hostivařští na svém hřišti přivítali Kladno a diváci viděli zajímavé utkání. V závěru první třetiny se rozstřílelo Kladno, po trefě Jiřího Singera a dvěma gólech Jana Pospíšila mělo tříbrankový náskok. Hostivař ale ke konci druhé třetině zahájila stíhací jízdu, nejprve snížil Jiří Hrabár, po něm zamířil přesně Jiří Vaniš. Na začátku třetí části srovnal Samuel Kucharčík a brankostroj domácích pokračoval. Kladno už žádnou branku na své konto nepřidalo, naopak skóre otočil Otto Urbanec a v závěru základní hrací doby zkompletoval Kucharčík hattrick. Hostivař tak po skvělém obratu vrátila kladenským hráčům prohru z minulého vzájemného zápasu.

HBC Plzeň vs. Elba DDM Ústí nad Labem 1:2 (0:0, 1:2, 0:0)

Branky a nahrávky: 24. Pavlíček (Michel) – 21. Krajíček (Červinka, Stupka), 23. Škurla (J. Sedláček, Haas).

Střely: 33:21, vyloučení: 9:10, přesilovky: 6:4, využití: 0:2, oslabení: 0:0, diváků: 49.

Plzeň ve druhém domácím utkání v řadě poměřila síly s Ústím nad Labem. V zápase bylo rozdáno několik trestných minut, přesilové hry ale byly využity jen ve druhé třetině. Nejprve hostům stačilo k potrestání prvního vyloučení ve druhé části jen osm vteřin a po střele Pavla Krajíčka se dostali do vedení. Neuběhly ani dvě minuty a další přesilovou hru využil Jan Škurla. V další minutě na to zareagoval Matěj Pavlíček, ale na něho už nikdo nenavázal. V závěru třetí patnáctiminutovky ještě ve vlastním oslabení zamířil Kráčina na střídačku, hosté si ale náskok pohlídali a odvezli tři body.

SK Hokejbal Letohrad vs. HBC Svítkov Stars Pardubice 3:1 (0:0, 2:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 17. Macháček (Bečka), 29. Švec (Lajčiak, Levý), 44. Rozlílek (Halbrštát) – 20. Stromko (Kaščák, Novotný).

Střely: 36:18, vyloučení: 2:4, přesilovky: 4:2, využití: 0:0, oslabení: 0:0, diváků: 122.

Po výhře v utkání proti Kert Parku se druhý den Letohrad představil v domácím prostředí a bojoval o další vítězství se Svítkovem. Letohradští hráči soupeře přestříleli, poprvé se síť vlnila v sedmnácté minutě po střele Michala Macháčka, zanedlouho srovnal Jan Stromko. Ještě před druhou přestávkou vrátil vedení Letohradu Štěpán Švec a jednobrankovou ztrátu měli Svítkovští až do čtyřicáté čtvrté minuty, kdy pojistil Letohradu tři body Vít Rozlílek. Letohradští hráči tak vyhráli podruhé v řadě.

HC Kert Park Praha vs. HBC Prachatice 11:3 (2:0, 5:1, 4:2)

Branky a nahrávky: 12. Plzák (Šperl), 15. Jelen (Vrabec, Lhota), 16. Vaněk (Pavlík, Šperl), 18. Vaněk (Laurinc), 26. Plzák (Laurinc), 30. Plzák (Pavlík, Vaněk), 30. Vrabec (Kovárník), 32. Lhota, 36. Pavlík (Plzák), 41. Lhota (Plzák, Laurinc), 45. Jelen (Lhota) – 23. Štěpánek (Bárta), 34. Svintek, 42. Hudeck (Šaršok, Štěpánek).

Střely: 56:15, vyloučení: 4:3, přesilovky: 3:4, využití: 2:2, oslabení: 0:0, diváků: 40.

Po páteční porážce se Kert Park potkal s Prachaticemi. Poslední tým tabulky výrazně přestřílel a po první třetině vedl po trefách Lukáše Plzáka a Milana Jelena o dvě branky. Prachatickým hráčům nedali Pražané příliš šancí, ve druhé části se dvakrát radoval Radomír Vaněk, Plzák dokončil hattrick a do statistik se zapsal také Vrabec. Na druhé straně upravil skóre Jiří Štěpánek, ale také ve třetí patnáctiminutovce potvrzoval lepší formu Kert Park. Dvakrát rozvlnil síť Lukáš Lhota, prosadil se také Jan Pavlík a Jelen. Hosté potrestali dvě vyloučení, za brankovou čáru dostal míček Lukáš Svintek a Tony Hudeck, ale to už vítězství domácích neovlivnilo.

TJ Snack Dobřany vs. HbK Karviná 2:1 (0:1, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 29. J. Kovářík (V. Šlehofer), 42. J. Kovářík (Braun) – 2. Diviš (Fárský)

Střely: 47:23, vyloučení: 5:4, přesilovky: 3:4, využití: 0:0, oslabení: 0:0, diváků: 40.

Sobotní hrací den zakončily Dobřany a Karviná. Ta se v oslabené sestavě dostala do vedení už ve druhé minutě zásluhou Jana Diviše. Stav se pak měnil až na konci druhé třetiny, kdy srovnal Jan Kovářík. Karvinský gólman měl ještě jednou tolik práce než jeho soupeř a vyrovnané skóre držel až do čtyřicáté druhé minuty. Tam druhou branku na své konto přidal Jan Kovářík a hosté už se nedotáhli ani v power play. Dobřany tak vybojovaly druhou výhru v řadě.

Neděle 19. listopadu 2023

Dohrávka 7. kola

HBC Plzeň vs. HbK Karviná 2:3 (1:0, 1:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 14. Poláček, 21. Kunzmann (Pavlíček) – 24. Pala (Diviš), 41. Diviš (Pala, L. Rosůlek), 43. Orság (Juraško, Wróbel).

Střely: 37:23, vyloučení: 3:4, přesilovky: 4:3, využití: 0.1, oslabení: 0:1, diváků: 40.

V neděli se Karviná přesunula k dohrávce do Plzně, se kterou se utkala před kamerami ČT sport plus. Hosté bojovali v deseti hráčích v poli a nezačali příliš dobře. Herní převahu měli Plzeňští, kteří si také zahráli čtyřminutovou přesilovou hru. Humlíček ale svůj tým držel a poprvé ho překonal po skvělé akci ve čtrnácté minutě Roman Poláček. Vedení plzeňských hráčů pak navýšil Martin Kunzmann, v oslabení snížil na rozdíl jedné branky Martin Pala. Jednobrankový náskok drželi domácí až do závěru základní hrací doby, necelé čtyři minuty a půl před jejím koncem se Karviná dotáhla po gólu Jana Diviše, poté ještě otočil skóre Jakub Orság. Plzeň tak dobře rozehrané utkání nezvládla, tři body si ze západních Čech odvezli hosté.