CROSSDOCK Extraliga

V dohrávce 14. kola na ČT sport plus uspěl Svítkov! Výhru vystřelil v prodloužení Mr. hattrick Hudec

V sobotu 10. února se dohrávalo 14. kolo CROSSDOCK Extraligy z podzimní části, kdy se celé kolo z důvodů nepříznivého počasí odložilo. Svítkov celý zápas dotahoval třikrát jednobrankovou ztrátu, ale v Dobřanech nakonec uspěl i díky čistému hattricku ostrostřelce Tomáše Hudce!

TJ Snack Dobřany vs. HBC Svítkov Stars Pardubice 3:4 pp (1:0, 2:2, 0:1 - 0:1)

Branky a nahrávky: 11. Kovářík Jan (Braun), 23. Šlehofer V. ml., 29. Braun (Kovářík Jan) - 21. Kohoutek (Stromko, Kábrt), 27. Hudec (Stromko), 41. Hudec (Bureš), 47. Hudec (Bláha).

Střely: 27:30, vyloučení: 2:3, přesilovky: 3:2, využití přesilovek: 0:1, góly v oslabení: 0:0, diváků: 110.

V první polovině února poměřily síly Dobřany se Svítkovem v dohrávaném utkání z podzimní části. Extraligovou premiéru si něm zapsali za Dobřany Ladislav Sýbek a v dresu Svítkova dorostenec Filip Flamík. V úvodu utkání drželi oba týmy brankáři a nikdo se nemohl prosadit. Skóre se podařilo otevřít v jedenácté minutě Janu Kováříkovi z prostoru před brankou. Zanedlouho se poprvé otvírala vrátka na trestnou lavici na straně Dobřan, ale hosté v ní neodpověděli a do druhé části vstupovali s jednobrankovou ztrátou.

Na začátku druhé třetiny obdržel dvouminutový trest také Svítkov, ani tentokrát nebyla početní výhoda využita. Další vyloučení už ale bylo potrestané, ve dvacáté první minutě srovnal Lukáš Kohoutek, kterého našel u vzdálenější tyče Stromko. Zanedlouho na to odpověděl Václav Šlehofer, jenž napřáhl z dálky a míček skončil až v síti. O čtyři minuty později se skóre zase měnilo. Při signalizované výhodě naskočil na hřiště jako šestý hráč Stromko, přihrál Hudcovi a ten zase vyrovnal. Ještě před přestávkou vrátil vedení domácím David Braun, který zblízka dorazil míček za záda svítkovského brankáře. Dobřany si přenesly těsný náskok také do třetí patnáctiminutovky.

Ve třicáté čtvrté minutě si hosté zkomplikovali situaci vyloučením, ale oslabení zvládli. Domácí drželi jednobrankové vedení až do čtyřicáté první minuty, kdy se o vyrovnání postaral Tomáš Hudec. V  základní hrací době už pak v brance žádný míček neskončil a utkání šlo do prodloužení. Tam Svítkovu stačilo k rozhodnutí jen sedmdesát vteřin. Tomáš Hudec z předbrankového prostoru zavěsil míček pod horní tyč a zkompletoval čistý hattrick. Svítkov si tak ze západních Čech odvezl dva body.