CROSSDOCK Extraliga

Začalo se nám konečně hlavně dařit v zakončení, těší Tomáše Chramostu

Plzeň v jarní části nevybojovala žádný bod jen v jednom zápase a bodově se vzdálila od posledního místa. V minulém utkání se před kamerami ČT sport Plus radovala z vysoké výhry nad Hradcem Králové. U důležitých momentů byl také Tomáš Chramosta, který se rozpovídal nejen o zlepšené formě týmu.

Ve druhé třetině jsme nechtěli dát Hradci šanci se vrátit do zápasu, to jsme potvrdili

Tomáši, v jarní části jste zatím nezískali žádný bod jen v jednom utkání a vytvořili jste si náskok od posledního místa. Jak se ohlížíte za týmovou formou v této části sezóny?

Forma je za mě slušná, samozřejmě lepší než na podzim, ale mohla by být i lepší. Hlavně se nám konečně začalo dařit v zakončení. Měli jsme trošku jinou zimní přípravu, než jsme byli zvyklí a dost nám pomohl Pilsen Challenge, který nám ukázal, na čem ještě musíme zapracovat. Bohužel v zápase s Karvinou, kde jsme nezískali body, jsme prospali první třetinu a od toho se odvíjel celý zápas. Po šestihodinové cestě a první třetině, kde prohráváte 0:2, už je těžké otočit skóre proti zkušenému týmu, jako má Karviná.

O víkendu jste v televizním utkání porazili Hradec Králové, kterému jste na podzim nevsítili ani jeden gól, nyní jste zvítězili 7:2. Jak se vysoká výhra vyvíjela z Vašeho pohledu?

Vyvíjela se zvláštně, protože jsme první třetinu neodehráli vůbec dobře a brzo jsme prohrávali. Potom jsme dostali pětiminutovou přesilovku, ze které jsme dali čtyři góly a myslím, že jsme jí odehráli slušně. Do druhé třetiny jsme šli s tím, že nechceme dát Hradci šanci se vrátit zpátky do zápasu, a to jsme dalšími dvěma góly potvrdili.

Jak zmiňujete, v první třetině jste během pětiminutové přesilové hry soupeři čtyřmi brankami odskočili. U tří z nich jste byl, hned na první jste nahrával, třetí jste vsítil. Čím si vysvětlujete takto úspěšnou pasáž úvodní části utkání?

Jak jsem říkal v předchozí otázce, tak si myslím, že první třetina z naší strany nebyla vůbec dobrá. Těžko říct jaký by byl výsledek po první třetině bez té pětiminutové přesilovky. První gól padnul při přesilovce 4 na 3, kde Miksi (Jan Miksan) odvedl výbornou práci a zpoza brány mi nahrával na modrou, já jenom posunul na Davida Michela a ten to výborně trefil. Třetí gól byla spíše práce Ulčíka (Tomáš Ulč), který stál přímo na brankovišti. Já to dostal od Matese (Matěj Pavlíček) kousek za modrou čáru a vystřelil na bližší tyč.

Tomáš Chramosta jako obránce přispěl v posledních dvou domácích zápasech také k vysoké produktivitě. Autor fotky: Milan Podpera.

Cíl je získat maximální počet bodů a hlavně předvádět to, jak chceme hrát

Na první domácí výhru v letošní sezóně jste čekali do jara, nyní se vám podařilo před svými fanoušky vybojovat tři body dvakrát v řadě. Kde vidíte největší změny v poslední době?

Trošku jsme změnili systém, který hrajeme, a ustálili formace, což si myslím, že je i vidět na hřišti. Taky jsme začali využívat dost přesilových her a hlavně Víťa Lokajíček to trefí snad ze všeho. Za mě zápas s Prachaticemi byla povinnost získat tři body a jsem rád, že jsme na to o víkendu navázali.

Na obou výhrách jste se podílel a zatím jste nejproduktivnějším obráncem týmu. V jarní části jste už posbíral šest kanadských bodů. Je Vaší rolí podporovat produktivitu?

Nevím, jestli to je úplně moje role, ale je to spíše tím, že dostávám hodně prostoru ve všech herních situacích, tak se občas k něčemu připletu (smích).

V základní části vám chybí odehrát ještě tři zápasy proti týmům z první části tabulky, utkání jsou v případě nepostupu do play off posledními. Co je cílem v těchto soubojích?

Cíl je získat maximální počet bodů a hlavně předvádět to, jak chceme hrát do budoucna, protože to je to, co funguje a všichni jsme se o tom v jarní části přesvědčili.


Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hostivař
22 109:51 57
2.
Elba DDM Ústí nad...
22 85:43 53
3.
HC Kert Park Praha
22 105:46 53
4.
HBC Kladno
22 71:50 40
5.
HBC Svítkov Stars...
22 74:64 37
6.
SK Hokejbal Letohrad
22 73:62 37
7.
HBC Pardubice
22 85:72 31
8.
HbK Karviná
21 60:81 24
9.
HBC Plzeň
22 48:80 18
10.
TJ Snack Dobřany
22 44:79 17
11.
HBC Hradec...
22 46:84 17
12.
HBC Prachatice
21 42:130 9