CROSSDOCK Extraliga

Zápas s Hradcem byla poslední šance, kdy se chytit, teď je to na nás, uvědomuje si Pavel Šilhán

Prachatice o posledním březnovém víkendu vybojovaly důležitou výhru a mají ještě naději na záchranu v CROSSDOCK Extralize. Dvěma brankami přispěl ke třem bodům Pavel Šilhán, který podzimní část kvůli zranění vynechal. Nyní se týmu snaží pomoct v udržení se v naší nejvyšší hokejbalové soutěži.

Dostat se do formy po zranění kolene je náročné

Pavle, do letošního ročníku jste kvůli zranění nastoupil až po zimní přestávce. Jaký byl návrat zpět na hřiště do rozběhnuté sezony?

Návrat byl těžký a je těžký pořád, dostat se do formy po zranění kolene je náročné. Fyzická stránka se dohnat určitě dá, ale v hlavě je stále blok jít do nějakých větších soubojů. Každým zápasem se to ale lepší, za to jsem moc rád.

Začátek jarní části se týmu nevydařil příliš podle představ, ale v posledním utkání jste ještě vybojovali naději na udržení se v naší nejvyšší hokejbalové soutěži. Povzbudilo vás to do dalších zápasů?

Máte pravdu, začátek nebyl vůbec podle našich představ. Zápas s Hradcem byla poslední šance, kdy se chytit a něco se sezonou udělat. Teď je to na nás, jak s tím naložíme.

Na domácím hřišti jste v sobotu porazili Hradec Králové 7:4. Tolik branek jste v minulé extraligové sezoně nevsítili v žádném utkání a letos se vám to podařilo poprvé. Co stojí za takovým výsledkem?

Bylo to z mého pohledu tím, že nám začalo hodně téct do bot, potřebovali jsme s tím něco udělat. A měli jsme konečně v zápasu trošku štěstí, padly nám tam i góly, které bez štěstí nepadají (smích). Proměnili jsme nějakou přesilovku, což se nám dříve taky nedařilo.


Pavel Šilhán se po zranění vrátil v jarní části zpátky do hry a pomáhá Horalům vyhrabat se z extraligového dna. Autor fotky: Milan Podpera.

Bylo to díky tomu, že jsme nevěšeli hlavy a jeli jsme dál

Ještě po první třetině jste prohrávali o gól, ale skvěle se vám vydařila druhá, kde jste se prosadili pětkrát. Jak si vybavujete tuto část hry?

První gól jsme dostali po mé chybě, tak jsem se bál, že zápas bude o jednom gólu a nám se nepodaří vyrovnat. Naštěstí jsme dali brzo vyrovnávající gól a najednou nám to tam napadlo za druhou třetinu. Bylo to díky tomu, že jsme nevěšeli hlavy a jeli jsme dál.

Na úspěšné třetině jste se podílel dvěma trefami, mezi kterými neuběhly ani tři minuty. Byly to Vaše první branky v Extralize po návratu a navíc důležité, zahájil jste s nimi obrat. Jak se ohlížíte za svým výkonem?

Jak jsem říkal, mojí chybou padl první gól, tak jsem se necítil moc dobře. Po prvním gólu jsem si říkal, že jsem to klukům trošku vynahradil a najednou tam padl ještě jeden. Pak se hrálo samozřejmě lépe do konce zápasu.

V základní části vás čekají ještě čtyři utkání. Už je jasné, že v této sezóně to budou poslední, vzhledem k tomu, že se oproti minulé play down nehraje. S čím do nich půjdete?

Půjdeme do toho vším, co máme a co umíme. Nic jiného dělat nemůžeme, co bude dál uvidíme po víkendu s Dobřany a v sobotu s Letohradem.


Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hostivař
22 109:51 57
2.
Elba DDM Ústí nad...
22 85:43 53
3.
HC Kert Park Praha
22 105:46 53
4.
HBC Kladno
22 71:50 40
5.
HBC Svítkov Stars...
22 74:64 37
6.
SK Hokejbal Letohrad
22 73:62 37
7.
HBC Pardubice
22 85:72 31
8.
HbK Karviná
21 60:81 24
9.
HBC Plzeň
22 48:80 18
10.
TJ Snack Dobřany
22 44:79 17
11.
HBC Hradec...
22 46:84 17
12.
HBC Prachatice
21 42:130 9