CROSSDOCK Extraliga

Hostivař poslední postupující do semifinále! Karviné sezóna skončila

V neděli byl na programu jediný čtvrtý zápas čtvrtfinále nejvyšší CROSSDOCK Extraligy, jelikož si Kert Park a oba pardubické mančafty zajistily postup v sobotu. Vítězem se stala Hostivař a putuje do další fáze play off. Karviná byla rovnocenným soupeřem a může tak odcházet se vztyčenou hlavou.

HbK Karviná vs. HBC Hostivař 3:4 (0:3, 2:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 16. Zahradníček (Pala, Pořízek), 18. Niedoba (Skyba, Pořízek), 39. Niedoba (J. Rosůlek, Zahradníček) – 1. Kucharčík (Čejka, Lehner), 9. Kucharčík (Čejka, Hrabár), 13. Hrabár (Čejka, Kudela), 37. Kucharčík (Číž, Kudela)

Střely: 20:33, vyloučení: 7:9, přesilovky: 6:6, využití: 2:1, oslabení: 0:0, diváků: 109.

Pražané chtěli za každou cenu tuto bitvu vyhrát a nevracet se domů na rozhodující pátou řež. Hned od úvodního buly zahájili svoji ofenzívu a po 11 vteřinách šli do vedení, kdy po krásné kombinaci s Honzou Čejkou otevřel skóre Samuel Kucharčík. Tito dva zmínění aktéři měli podíl i na druhé vstřelené brance a úspěšným aktérem byl znovu Samuel Kucharčík po přesné Čejkově nahrávce. Do první přestávky padl ještě jeden gól a byli to opět hráči hostí, kdy z přesilové hry udeřil Jiří Hrabár a vytvořil svému týmu tříbrankový náskok. Hosté v první třetině nepustili domácí téměř k ničemu a byli jasně lepší. Jedno se jim ovšem dalo vytknout a tím byla disciplína a protivníkovi tak nabídli příležitosti ke skórování.

Ve druhé třetině právě při jedné z přesilovek Karviné snížil po střele od modré čáry Jan Zahradníček. Za necelé dvě minuty karvinští udeřili rovněž v početní výhodě, kde šťastným zakončovatelem se stal Denis Niedoba a na rozdíl jedné branky zadělal na pořádné drama. Hostivař si následně vytvořila velký tlak a soupeř měl co dělat, aby ubránil drtivý nápor jejich elitních formací. Skvělým výkonem pomohl domácím gólman Vojtěch Mokry.

Do třetí periody vstupovali Slezané plni odhodlání a snažili se o vyrovnání, které brzy utnul střelecký fantom Samuel Kucharčík a završil tímto svůj hattrick. Pražský celek odskočil opět na rozdíl dvou branek. Domácím se povedlo utkání ještě zdramatizovat a Denis Niedoba zapsal svůj druhý bod v zápase, když doslova „bombou“ od modré propálil brankáře Petra Bryknera. Hostivař si závěr zodpovědně pohlídala a může se těšit na další kolo vyřazovací části.

Stav série: 1:3

Ohlasy trenérů po zápase:

Petr Popek (HbK Karviná): V sobotním zápase nás podržel brankář Vojta Mokry. Je to o štěstíčku, dvě třetiny to bylo vyrovnané, ale bohužel Jan Čejka nám dvakrát utekl a dal rozdílový gól na 3:1. My jsme to následně stáhli na jeden gól, ale už se nám to nepodařilo dorovnat. Do nedělního zápasu jsme nevstoupili vůbec dobře, hned ze začátku jsme dostali branku a soupeř nám pak utekl o 3 góly. Druhou třetinu jsme díly přesilovkách vstřelili dva góly a dostali se zpět do zápasu. Bohužel nám znovu utekli o dvě branky. Nám se podařilo dát ještě kontaktní gól, ale bohužel se nám nepodařilo dorovnat. Měli jsme také smůlu na zranění a neměli tak možnost předvést naši skutečnost sílu.

Jan Krtička (HBC Hostivař): V sobotu soupeř extrémně bojoval, šel do nás, ale brankář Mokry je neskutečně držel. My jsme byli aktivní na míčku, hráli jsme to, co jsme chtěli, měli jsme hodně střel na soupeře. Nedělní zápas se nesl v podobném duchu, co se týče bojovnosti. My jsme zápas začali dobře, bohužel zbytečným faulem jsme vrátili Karvinou do hry. Stálo nás to hodně sil, ale to jsou zápasy play off. Každopádně za vítězství jsme rádi. Postup do semifinále beru jako jeden z cílů, které jsme si před sezónou dali. Na závěr bych chtěl poděkovat Karviné za skvělou sérii, protože ukázala obrovský kredit a klobouk dolů. Zejména jejich brankář Vojtěch Mokry je TOP a zcela po právu si hlasitě říká o reprezentační dres.


Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1
HBC Hostivař
22 109:51 57
2
Elba DDM Ústí nad...
22 85:43 53
3
HC Kert Park Praha
22 105:46 53
4
HBC Kladno
22 71:50 40
5
HBC Svítkov Stars...
22 74:64 37
6
SK Hokejbal Letohrad
22 73:62 37
7
HBC Pardubice
22 85:72 31
8
HbK Karviná
22 60:81 24
9
HBC Plzeň
22 48:80 18
10
TJ Snack Dobřany
22 44:79 17
11
HBC Hradec...
22 46:84 17
12
HBC Prachatice
22 42:130 9