CROSSDOCK Extraliga

Cíl jsme splnili, ohlíží se po prvním víkendu semifinálových soubojů svítkovský střelec Lukáš Kohoutek

Svítkov Stars Pardubice po vyřazení Kladna ve čtvrtfinále načal semifinálové bitvy na hřišti šestinásobného mistra Extraligy Kert Parku Praha a první vzájemný duel ovládl. Ve druhém zápase tým z Lužin už další senzaci nedopustil. Svůj podíl na vítězství má také útočník Hvězd Lukáš Kohoutek.

Řekli jsme si, že se po sobotním zápase vyždímáme

Lukáši, sobotní zápas vyhrál Svítkov nad Kert Parkem 6:2. Vy jste zapsal jednu branku a na další dvě asistoval. Jak bylo podle Vás utkání náročné?

Náročné bylo velmi, zlomový okamžik byl v první třetině, kdy jsme ubránili asi čtyři oslabení a tím jsme se nakopli. Podařilo se nám dát pár branek a tím jsme se uklidnili.

Po 1. třetině jste si vytvořili tříbrankový náskok. Jak moc bylo těžké toto vedení udržet?

Kert Park hraje pořád stejně, věří svojí hře, takže když pak snížili na rozdíl jednoho gólu, tak jsem se začal obávat, že bude opakovat loňské utkání, kde jsme také vedli a pak si to nechali utéct. Ale naštěstí Matyáš Bláha to tam zvládl, přidal čtvrtou branku, čímž Kert dostal pod tlak a Pražané trošku polevili, byli skleslí a pak naše další dvě vstřelené branky už byly podle mě z jejich strany poměrně odevzdané.

Jak už jste uvedl v předchozí odpovědi, tak soupeři se povedlo snížit, ale vy jste poté opět odskočili a ve 3. třetině si vítězství už ohlídali. Co bylo podle Vás v tomto zápase klíčové k vítězství?

Snažili jsme se nepolevit a pořád hrát ten náš agresivní hokejba. Více napadání rozehrávky jejich obránců, což bylo vidět, že jim úplně nevoní a ztráceli balónky. Přišlo mi, že Kert nehrál vůbec play off hokejbal, bez emocí, a to bylo podle mě klíčové.

Zápas byl zejména těžký po fyzické stránce, protože se hrál hodně běhavý hokejbal a ještě za celkem slunného počasí. Jak to vašemu mančaftu ubralo na síle před nedělním duelem?

Řekli jsme si, že se po sobotním zápase vyždímáme, aby se povedlo urvat alespoň jedno vítězství, což se nám povedlo. A do druhého zápasu jsme tak mohli nastoupit trošku lehčeji.

Svítkov si na půdě favorita vystřílel jeden bod v sérii, což znamená, že teď bude domácí výhoda na straně Pardubic. Autor fotky: Štefan Havran.

Síla Kert Parku byla znát

S jakým očekáváním jste vstupovali do nedělního zápasu?

Chtěli jsme to spíše nenapadat, nehrát úplně tu agresivní hru a trošku si počkat, bohužel jsme udělali zbytečné chyby. Měli jsme hloupá vyloučení a soupeř to uměl potrestat.

Tentokrát první třetině prohrával 3:0 váš tým. Co bylo podle Vás zapotřebí po přestávce změnit?

Řekli jsme si, že budeme hrát jako za stavu 0:0, abychom znovu začali hrát tu svou hru, což se nám trošku povedlo a hra se vyrovnala, ale ta síla Kert Parku byla opravdu znát a utkání si zkušeně pohlídal.

Vy jste přesto utkání nezabalili, dál bojovali a zůstali neustále aktivní. Bylo podle Vás v silách týmu ještě utkání otočit na svou stranu?

Po druhé třetině nám z důvodu zranění vypadli 4 hráči, takže tu poslední třetinu jsme už chtěli dohrávat, pošetřit hráče a už trošku se směřovat na další víkend, protože víme, že to bude náročné. Musíme si odpočinout, zregenerovat a příští sobotu se o to popereme.


Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1
HBC Hostivař
22 109:51 57
2
Elba DDM Ústí nad...
22 85:43 53
3
HC Kert Park Praha
22 105:46 53
4
HBC Kladno
22 71:50 40
5
HBC Svítkov Stars...
22 74:64 37
6
SK Hokejbal Letohrad
22 73:62 37
7
HBC Pardubice
22 85:72 31
8
HbK Karviná
22 60:81 24
9
HBC Plzeň
22 48:80 18
10
TJ Snack Dobřany
22 44:79 17
11
HBC Hradec...
22 46:84 17
12
HBC Prachatice
22 42:130 9