Extraliga dorostu

Ústí porazilo Beroun a stanovilo pořadí na západě. Hradec ukradl Rebelům postup v prodloužení

Svítkov i přes problémy s Kert Parkem uhájil neporazitelnost. Pardubice potvrdily postup z druhého místa proti Hostivaři. Hradec Králové v prodloužení otočil utkání s Rebely a připravil je o postup. Plzeň deklasovala Kladno a Elba si poradila s Kelty, čímž upravila vrchol postupové tabulky.

Nadstavba – Skupina A – Východ

Svítkovu i Hradci pomohlo prodloužení, Hostivař na Pardubice nestačila

Poslední kolo odstartovalo zostra při střetu mezi Pardubicemi a pražskou Hostivaří. Hostujícím Pražanům se hrubě nevydařila úvodní patnáctiminutovka a po gólech Reinberga, Chýleho a Závodského vedla Alfa 3:0. Pod rychlé snížení se podepsal Havlík, ale ještě do první přestávky přidal druhou branku Závodský. Vstup do druhé třetiny vypadal nadějně pro hosty, když se prosadil Michek už po 11 sekundách hry. Do přestávky se měnilo skóre už jen na straně domácích. Na gól Hlaváčka navázal před koncem třetiny Kupka. Vstup do třetího dějství vyšel opět lépe Hostivaři, ale po zásahu Hradila se stav utkání už více neměnil. Pardubice v přímém souboji o druhou příčku porazily Hostivař 6:3 a svého soupeře v tabulce přeskočily.

Klíčový duel o postup do vyřazovacích bojů v Praze svedli Rebelové s hokejbalisty Hradce Králové. Snový vstup do utkání prožili domácí, když Klofát otevřel skóre po pouhých sedmi sekundách a Walter přidal druhý zářez o 33 sekund později. Korekce ze strany hostů přišla po gólu Zahálky. Ještě před změnou stran pak ale Hradec inkasoval ve vlastní početní výhodě. Autorem třetího gólu Rebelů byl Adam. Ve druhé třetině se skóre měnilo pouze v 19. minutě po snížení Vaňka. Nakonec se Pirátům podařilo vyrovnat, když se ve 41. minutě prosadil Flechtner a poslal zápas do prodloužení. V něm si hosté nenechali utéct příležitost změnit vývoj soutěže, po druhém gólu Zahálky otočili výsledek na 3:4 a postoupili do play off právě na úkor pražského soupeře.

Další prodloužení viděli diváci v Pardubicích na utkání mezi Svítkovem a Kert Parkem. První třetina neodpovídala souboji prvního s posledním, naopak Pražané zásluhou Drnce a Horáka vedli o 3 branky. Svítkov manko sice do 39. minuty dohnal po trefách Hellera, Jánského a Kňavy. O necelé dvě minuty později vedli znovu hosté. Radim Drnec završil hattrick. Domácí stihli vyrovnat i tentokrát, když v poslední minutě využil přesilovou hru Choutka. V prodloužení pak Svítkov svého soupeře udolal. O výsledku 5:4 rozhodl Pavlíček. Martin Hlavsa ze Svítkova se opět podělil o své pozápasové myšlenky: „Měli jsme katastrofální vstup do zápasu a prohrávali jsme po první třetině 0:3. Kluci však bojovali a zvládli jsme se dostat zpátky do utkání. Troufám si říci, že jsme byli v zápase lepší. Měli jsme tlak a zaslouženě jsme předvedli skvělý obrat. Těší mě, že jsme i bez opor odehráli skvělé utkání. V nadstavbě jsme skončili neporaženi a těšíme se na čtvrtfinále s Budějovicemi.“


Nadstavba – Skupina A – Západ

Plzeň potvrdila roli favorita, Budějovice vyzrály na Blatnou, Ústí poslalo Beroun na třetí místo

Plzeň se v posledním zápase s Kladnem nemazala a svého soupeře rozstřílela 9:1. V domácí hale Mečouny nasměroval k vítězství Král, po něm uzavřel skóre první třetiny Kořínek z přesilovky. Tomášek zaznamenal kontaktní branku, ale následující minuty hrály jednoznačně ve prospěch domácích. Podruhé se prosadil Král, trefil se také Kotrouš a před koncem druhého dějství zvyšoval Ferianček. I vstup do závěrečné fáze zápasu patřil Plzni. Čtyři vteřiny po zahájení udeřil Kraus. Brzy poté zvýšil Obr a do konce zápasu ještě upravili skóre druhými góly Kořínek s Krausem. Rysům po této prohře definitivně patří poslední místo tabulky. Plzeň naopak poskočila vzhůru na druhou pozici, která znamená sérii s pražskou Hostivaří.

České Budějovice měly jistotu čtvrté příčky, domácí zápas s Blatnou pro ně tedy nebyl nijak zvlášť atraktivní. Po ztrátě Rysů nemohla zahýbat tabulkou ani Blatná, a utkání se tak odvíjelo v klidovém režimu. Po bezbrankové první třetině byla nerozhodná i ta druhá. V ní se prosadil Šimek na straně domácích a Gutwirth na straně hostů. Třetí třetinu už lépe zvládl Pedagog a zásluhou Tesarčíka zvítězil. Do prázdné brány pak na 3:1 upravoval druhou trefou Šimek. Soupeřem pro čtvrtfinále bude Budějovicím v nadstavbě neporažený Svítkov.

O postavení na vrcholu tabulky musel rozhodnout duel v Ústí nad Labem mezi domácí Elbou a berounskými Kelty. Ani zde diváci v první třetině branku neviděli. Síť rozvlnil až Efler při ústecké přesilové hře. Výsledek srovnal Hasal, ale následovaly branky Javůrka a Raichla, které poslaly Elbu do trháku. Ten po změně stran navíc ještě vylepšil Čaloun. Ke konci zápasu přidali domácí ještě dvě branky z čepelí Jandy a Raichla. Čtyři sekundy před koncem snižoval na 6:2 Hipča, ale výhra už patřila Elbě. Ústí ovládlo nadstavbu a utká se s Hradcem Králové. Beroun po prohře spadl na třetí místo a o semifinále si to rozdá s Pardubicemi.


Nadstavba – Skupina B – Východ

Letohrad prohru odčinil v přestřelce s Opavou, Svitavy vystoupaly po dvou výhrách vzhůru

Další vyrovnaný střet předvedly týmy Svitav a Letohradu už minulý pátek. Těsně po domácí výhře Jelenů se radovali tentokrát Sršni. Výsledkem 5:4 napodobili týden staré vítězství svého soupeře, v tomto případě ovšem utkání skončilo v základní hrací době. Po bezbrankovém úvodu se roztrhl pytel s góly ve druhém dějství. Za Svitavy skórovali Kloupar, Sirový, Kukla a Radová. Za Letohrad snižoval v přesilové hře Šťovíček a následně Krejčí. Schwach a Krejčí ve třetí třetině zápas vyrovnali, ale poslední slovo si vzali domácí a po druhém gólu Radové si došli pro výhru.

Zopakovat výkon se Sršňům podařilo už v neděli, kdy pěti brankami porazili Heřmanův Městec. O první gól se opět postaral Kloupar, ještě v první třetině pak skórovaly Zavoralová a Benešová. Na snížení Vodehnala domácí Svitavy reagovaly dalšími dvěma góly. Po trefě Holce přidala druhý gól Benešová. Závěrečné skóre upravil hostující Němeček. Výsledek 5:2 znamenal pro Sršně druhou víkendovou výhru, a nyní ztrácí na Letohrad pouze bod.

Opava nenavázala na první letošní vítězství, zatímco Letohrad suverénně odčinil páteční zaváhání. V neděli Jeleni rozdrtili Opavu 4:13. Klíčová byla druhá třetina, ve které hosté zvítězili 0:6. Zajímavou statistikou je počet střel, kde domácí vedli 42:37. Ve skromných sestavách obou týmů vyčnívali Max Fišer a Adam Rous. Fišer zaznamenal 8 bodů, Rous dokonce 9.


Nadstavba – Skupina B – Západ

Prachatice i Suchdol nad Lužnicí zvítězily osmibrankovým rozdílem

Vysoké vítězství si připsaly Prachatice proti Zlivi. Hosté sice skórovali jako první, když v páté minutě otevřel skóre Hrdina, ale zbytek zápasu Zliv jen inkasovala. Vítězství 9:1 nastartoval dvěma góly Novák, ve druhé třetině pak jeho spoluhráči přidali šest branek. Novák uzavřel hattrickem střeleckou listinu druhého dějství. Na závěr skóre upravil Parkman. Horalům nyní chybí na Zliv jediný bod, a navíc mají zápas k dobru.

Podobný výsledek si odnesl i Suchdol nad Lužnicí. Třemošná neskórovala ani jednou a postupně inkasovala osm branek, které domácí rozložili napříč všemi třetinami. Nejčastěji se u gólů objevovala jména Matoušek a Dráb. Poslední utkání uplynulého kola nemělo na postavení v tabulce žádný vliv. Suchdol zůstává s velkým náskokem v popředí tabulky, Tatran naopak zatím číhá na posledním místě.


Tabulka Extraliga dorostu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1
Elba DDM Ústí nad...
0 0:0 0
2
HBC Plzeň
0 0:0 0
3
HBC Prachatice
0 0:0 0
4
HC ŠD Písek
0 0:0 0
5
SK Kelti 2008
0 0:0 0
6
SK Pedagog České...
0 0:0 0
7
SK Suchdol nad...
0 0:0 0
8
TJ Blatná Datels
0 0:0 0
9
HBC Kladno
0 0:0 0
10
TJ HBC Olymp...
0 0:0 0
11
TJ Snack Dobřany
0 0:0 0