Extraliga dorostu

Oslavy nejsou zatím nijak velké, prozradil brankář plzeňského dorostu Jindřich Hošek

S gólmanem Plzně, Jindřichem Hoškem, jsme rozebrali celou sezónu, která vedla za ziskem titulu v kategorii dorostu. Prozradil nám plzeňskou cestu za titulem, co hrálo klíčovou roli, jak probíhají oslavy a mnohem víc.

Určitě to nebyl jednoduchý zápas, Elba měla v některých momentech velký tlak

Kdybychom se podívali do minulosti a chtěli shrnout celou sezónu. Jak byste popsal výsledky Plzně v základní části a nadstavbě?

Myslím, že až na několik nepovedených zápasů jsme podávali dobré výkony a tomu odpovídaly i výsledky.

Do čtvrtfinále vám díky výsledkům z nadstavby byla přisouzena Hostivař. Popište, prosím, průběh této série.

V prvním zápase jsme Hostivaři nastříleli 11 branek, tento zápas jsme zvládli s přehledem. Při druhém zápase jsem byl bohužel nemocný, a tak jsem fandil týmu alespoň z domova.

Final Four Extraligy dorostu se konala tento víkend v Čáslavi. Na závěrečný turnaj se kromě vás dostaly týmy Svítkova, Ústí nad Labem a Keltů. Úvodní zápas jste sehráli s Elbou a zvítězili jste 3:0. Jaký byl vstup do Final Four?

Určitě to nebyl jednoduchý zápas. Elba měla v některých momentech velký tlak a za stavu 1:0 jsme odehráli dvě třetiny. Ve třetí třetině jsme přidali dva góly a já už věřil, že vyhrajeme.

Jindřich Hošek nastoupil na Final Four do třech zápasů, ve dvou se celkově blýskl úspěšností zásahů 96,97 %, ve finále pak zaznamenal 97,87 %. Autor fotky: SK Kelti 2008.

Se spoluhráči jsme si chvíle po vítězství užili už na hřišti

Druhý zápas jste odehráli s Kelty. Zápas jste zvládli poměrem 4:2. Jak byste tento zápas zhodnotil?

Na zápas s Kelty jsme měli velkou motivaci, protože náš poslední vzájemný zápas pro nás nedopadl úplně nejlépe. Důležité je, že jsme tento zápas zvládli, měli jsme herní převahu a zajistili si tak finále.

Finále jste odehráli opět se Svítkovem. S tímto týmem jste hráli i poslední skupinový zápas. Jak náročný byl poslední zápas z pohledu brankáře? V čem se lišil od prvního zápasu?

Svítkov hrál v neděli jako úplně jiný tým oproti sobotě. Byl mnohem aktivnější. Z mého pohledu to byl velice náročný zápas jak fyzicky, tak psychicky. Svítkov měl spoustu dorážek, ale ty jsme hodně trénovali s našim trenérem Tomášem Cholinským, který mi velice pomohl.

Vyhrát finále a poslední zápas sezóny je jistě skvělý zážitek. Jestli se mohu zeptat, jak zatím probíhají a jak budou probíhat oslavy?

Oslavy zatím nejsou nijak velké. Se spoluhráči jsme si chvíle po vítězství užili už na hřišti, pak i v šatně s trenéry. Po příjezdu jsme to oslavili s rodinou. Kamarádi ze školy mi pogratulovali. V pátek to jdeme s týmem ještě společně oslavit, ale protože mě čeká ještě reprezentační výběr U16, nemohu to přehánět.