CROSSDOCK Extraliga

Je to něco, co by se těžko překonávalo sebelepšímu týmu, říká obránce Kert Parku Jakub Laurinc

Vrchol finále CROSSDOCK Extraligy je za dveřmi. V sobotu bude znám nový vítěz naší nejvyšší soutěže. Bude to posedmé tým z Lužin, nebo se pohár nově přesune na druhou stranu města Prahy do Hostivaře? Obránce Kert Parku Jakub Laurinc věří, že jeho tým zvládne rozhodující duel vyhrát.

Ukázalo se, že když každý dělá to, co má a věří si, tak to funguje

Jakube, sobotní utkání jste vyhráli 4:3. Jak se z Vašeho pohledu výsledek vyvíjel?

Sobotní duel jsme nezačali dobře, soupeř byl aktivnější a dostal se v přesilové hře do vedení. Naštěstí jsme si přesilovkou pomohli i my a tím se dostali do zápasu. Ačkoli nás soupeř přestřílel, většina střel nebyla z nebezpečných pozic. Nám se podařilo dotáhnout akce do zdárného konce a odskočili jsme na rozdíl dvou branek. Soupeř sice poté šťastnou brankou snížil, ale zbytek zápasu jsme si již dokázali ohlídat.

V nedělním zápase jste dvě třetiny drželi s Hostivaří těsný krok, ale v té třetí to soupeř definitivně zlomil na svou stranu a vsítil šest branek. Co se podle Vás s týmem stalo a jak tento velký příděl může ovlivnit psychiku hráčů před rozhodujícím duelem?

Myslím si, že se duel lámal za stavu 1:2, kdy jsme nedokázali v přesilové hře využít 2-3 velké šance. Soupeř poté svoji přesilovku využil a tím duel definitivně zlomil. To, co se dělo od stavu 1:3 dál, jsme ihned po zápase s celým týmem hodili za hlavu a začali se soustředit na rozhodující duel.

Když byste měl zhodnotit oba víkendové duely, co Vám ukázaly před rozhodující pátou bitvou?

V sobotu jsme si po skvělém týmovém výkonu připsali druhý bod a získali tím výhodu. Ukázalo se, že když každý dělá to, co má a věří si, tak to funguje. Bohužel se nám nepovedlo tuto výhodu v neděli využít a série je 2:2.

Hostivař je dominantní převážně v útočné fázi. Jak tuto jejich silnou stránku eliminovat?

Musíme dostávat jednodušeji a rychleji míčky z našeho obranného pásma. Také musíme hrát více na míčku u soupeře v pásmu, což se nám bohužel moc nedaří a soupeři to dává obrovskou výhodu. Nemusí tolik bránit, což ho logicky nestojí tolik sil, které pak využívá v útoku.


Vyhrát cokoliv posedmé za sebou není určitě náhoda

Jak už bylo zmíněno, o víkendu se hraje rozhodující pátý finálový zápas na půdě soupeře, který rozhodne o vítězi Extraligy. Jaký Vy osobně očekáváte hokejbal a co může tento souboj nabídnout?

Přiznám se, že nevím, co očekávat. Tyto zápasy většinou nenabízejí hodně branek a hezký průběh hry. Ale jelikož je tato série hodně bohatá na branky a oba týmy chtějí útočit, tak bych se ani nedivil, kdyby tento trend pokračoval a my viděli nádherný zápas plný branek. Ale samozřejmě se nebudu zlobit, když bude na konci zápasu svítit 1:0 pro Kert. (smích)

Jak celkově vnímáte pocit, že Kert Park může vyhrát Extraligu posedmé za sebou?

Je to něco, co by se těžko překonávalo sebelepšímu týmu. Vyhrát cokoliv posedmé za sebou není určitě náhoda. Doufám, že se na tento duel dobře připravíme a zvládneme ho. Pro mě osobně by měl tento titul největší cenu, jelikož se celé jaro potýkám s problémy, které mi berou hodně fyzických, ale i psychických sil.

Co byste vzkázal všem hokejbalovým příznivcům ke sledování posledního finále naší nejvyšší hokejbalové soutěže?

Budu rád, když dorazí co nejvíce fanoušků na utkání osobně. Všechny finálové zápasy provázela skvělá atmosféra a je určitě lepší hrát před plnými ochozy. A komu to nevyjde, ať koukne na internetový přenos. Byla by určitě škoda nechat si tento zápas ujít.