CROSSDOCK Extraliga

Vláda Kert Parku pokračuje a získává už sedmý titul! Hostivař dosáhla skvělého druhého místa

Finále letošní sezóny CROSSDOCK Extraligy je u konce. V rozhodujícím finálovém utkání už měla Hostivař tříbrankové vedení, ale jen vteřinu před druhou přestávkou zahájili hosté obrat. Ten se jim podařil dokončit necelé dvě minuty před závěrem třetí části a došli tak k sedmému titulu.

HBC Hostivař vs. HC Kert Park Praha 3:4 (2:0, 1:1, 0:3)

Branky a nahrávky: 5. Čejka (Kudela), 7. Diviš (Taufer, J. Vaniš), 16. Lehner (Kucharčík) – 30. Plzák (M. Kruček, Jágr), 32. Vaněk (Plzák, M. Kruček), 34. Kovárník (Suchánek, Mejzlík), 44. Zvonek (M. Kruček).

Střely: 21:19, vyloučení: 5:3, přesilovky: 3:4, využití: 0:1, oslabení: 0:0, diváků: 561.

K rozhodujícímu finálovému utkání vyběhli hráči pražských týmů za podpory 561 fanoušků. Ti měli co sledovat už od úvodního vhazování, když hned v prvních vteřinách zahrozil Kert Park. Skóre ale otevřela Hostivař v páté minutě, kdy Jan Čejka zůstal nehlídaný u modré čáry, obdržel přihrávku a s míčkem si naběhl až před branku. Neuběhly ani dvě minuty a Jan Diviš poslal hostivařské hráče z levého kruhu do dvoubrankového vedení. Necelých pět minut před koncem první části se poprvé vylučovalo a hosté měli k dispozici přesilovou hru. Ta ale byla zkrácená kvůli příliš mnoho hráčům na hřišti na straně Kert Parku. Před první přestávkou už se stav neměnil a Hostivař šla do další třetiny s dvoubrankovým náskokem.

Hosté  do ní nevstoupili dobře a z těsné blízkosti napodruhé poslal Hostivař do tříbrankového vedení Petr Lehner. Oba týmy si poté postupně zahrály početní výhodu, ani jedna nebyla využitá. Už to vypadalo, že si hosté přenesou tříbrankovou ztrátu do třetí patnáctiminutovky, ale jen vteřinu před přestávkou odstartoval obrat hostů Lukáš Plzák.

Ve snižování pokračoval Kert Park na začátku třetí třetiny, kdy na rozdíl jedné branky upravil skóre z prostoru mezi kruhy Radomír Vaněk, ve třicáté čtvrté minutě bylo vyrovnáno zásluhou Jakuba Kovárníka. Hostivař si následně vzala oddechový čas a o titul se bojovalo až do závěru. Necelých pět minut před koncem třetí třetiny se otvírala vrátka na trestnou lavici hostů, ale zanedlouho také na druhé straně a oba týmy měly zkrácenou přesilovou hru. Ve čtyřicáté čtvrté minutě se v ní prosadil Dalimil Zvonek. Domácí si pak zkomplikovali situaci vyloučením, ale ještě bojovali. Další trefu už na své konto nepřidali, i přesto se ale mohou radovat ze skvělého úspěchu, kdy po vítězství v základní části došli ke stříbrným medailím. Kert Park ovládl naší nejvyšší hokejbalovou soutěž posedmé a stále tvoří rekord.

Ohlasy trenérů:

Jan Krtička (HBC Hostivař): Do utkání jsme vstoupili dobře. Vedli jsme 3:0 a bohužel jsme to nedokázali udržet. Je to sport a je to kulatý. Gratulujeme soupeřům, jsou dobří. Chtěl bych touto cestou poděkovat i rozhodčím za celou sezónu, mají to s námi trenéry někdy těžké. Zároveň děkuji celému realizačnímu a hráčům za odvedenou práci v celé sezóně. 

David Kuna (HC Kert Park Praha): Každý, kdo utkání viděl, ví, jak probíhalo. Pro nás se nevyvíjelo vůbec dobře, byť si myslím, že jsme do zápasu docela dobře vstoupili. Úplně na začátku jsme byli aktivní a měli nějaké šance. Bohužel naší hloupou chybou při špatném střídání jsme pustili domácí do vedení a pak jsme v obranném pásmu špatně dostoupili, takže vedli 2:0. Situace se pro nás nevyvíjela úplně dobře, notabene když jsme zkraje druhé třetiny dostali třetí gól znovu po špatném střídání, takže tam na nás trochu ležela deka. Ale myslím si, že pak jsme šli na hraně rizika a věděli jsme, že potřebujeme minimálně do druhé třetiny dál gól. Udělali jsme malinké změny jednotlivých formací, trochu jsme tam s tím šachovali, zkoušeli jsme dát impluls jednotlivým lajnám a nakonec jeden z našich nejzkušenějších hráčů Lukáš Plzák dal těsně před koncem druhé třetiny důležitý gól na 3:1, který nám pomohl a nastartoval nás do třetí třetiny. Tam jsme změnili jednotlivé lajny a podařil se nám takový husarský kousek, kde jsme touhou po vítězství a tím, že jsme se nevzdali, utkání srovnali. Závěr byl kdo s koho a k nám se trochu přiklonilo štěstí a šikovností našeho hráče Dalimila Zvonka jsme to zlomili na svou stranu a vyhráli jsme posedmé v řadě. To si myslím, že každý, kdo tomu trochu rozumí, tak uzná, že je něco neuvěřitelného, ojedinělého a opravdu všechna čest před všemi lidmi, kteří to letos s námi absolvovali, protože jsme měli v podstatě zase skoro nový tým a spoustu nových a mladých hráčů a nakonec se nám podařilo vyhrát ve všech soutěžích, ve kterých jsme letos nastoupili.