CROSSDOCK Extraliga

Je to neskutečné a jsem za to strašně vděčný, ohlíží se za sedmým titulem kapitán Kert Parku Vojtěch Jágr

Kert Park se v letošní sezóně stal už posedmé mistrem naší nejvyšší hokejbalové soutěže. Letos ho poprvé dovedl k titulu jako kapitán Vojtěch Jágr, kterého ještě o víkendu čeká reprezentační kemp mužů. Nejen o obdivuhodném úspěchu se útočník pražského týmu více rozpovídal.

Musím říct, že to byl asi na psychickou stránku nejtěžší zápas, co jsem kdy hrál

Vojto, s Kert Parkem jste o víkendu vybojovali už sedmý titul v CROSSDOCK Extralize. Vy jste navíc zatím kromě anulované sezóny v této soutěži vždy došel k mistrovskému titulu. Jak se ohlížíte za takovým obdivuhodným úspěchem?

Asi to bude tím, jak mi řekl táta, že jsem se ocitl ve správný čas na správném místě (smích). Samozřejmě je to neskutečné a jsem za to strašně vděčný, ale na druhou stranu je to i díky tvrdé práci, kterou na Kertu každé sezóně obětujeme, ale stojí to na konci vždy za to a nevyměnil bych to.

Cesta k tomu ale nebyla jednoduchá, letošní semifinálová a finálová série došla až do pátého utkání. Co rozhodlo v těžkých zápasech?

Myslím si, že za tím vždycky byla touha to urvat na svoji stranu a jít si pro ten sedmý titul v řadě. Přece jenom tyhle zápasy jsou ty nejlepší, co v kariéře zažijete a nechcete je nikdy prohrát.

V pátém finálovém utkání proti Hostivaři už jste prohrávali o tři góly a utkání bylo napínavé až do konce. Jak byste popsal důležité momenty tohoto souboje? Kdy jste začal věřit, že zase získáte titul?

Musím říct, že to byl asi na psychickou stránku nejtěžší zápas, co jsem kdy hrál. Ale jakmile jsem po gólu Lukáše Plzáka viděl tu obrovskou radost na střídačce, tak jsem okamžitě viděl, že jsme zpátky ve hře.


Po konci posledního zápasu s Hostivaří mi spadl obrovský kámen ze srdce

V letošní sezóně jste kromě naší nejvyšší hokejbalové soutěže ovládli také Český pohár a Československý Superpohár. Kde jsou silné stránky Vašeho týmu, který vybojoval takové úspěchy?

Určitě v týmovosti. To za mě byla nejdůležitější stránka našich úspěchů. Když se nedařilo jedné lajně, pořád tam byly další dvě, které ty zápasy dokázaly rozhodovat.

Ke všem nejcennějším kovům jste letos tým dovedl jako kapitán, když jste tuto roli převzal v průběhu sezóny. Jak úspěchy vnímáte z této pozice?

Abych se přiznal, tak po konci posledního zápasu s Hostivaří mi spadl obrovský kámen ze srdce a nebudu lhát, když dal Zvony (Dalimil Zvonek, pozn. red.) gól na 4:3, tak mi ukáplo pár slziček (smích). Všechny ty zápasy jsem vnímal úplně jinak než dříve a nechtěl jsem být první kapitán, který po sedmi letech nedovede Kert k titulu, ale nakonec je z toho treble, takže asi nic víc jsem si nemohl přát.

Pro Vás skončila klubová sezóna, ale o víkendu ještě absolvujete reprezentační kemp. Bojujete o první mistrovství mezi muži. Co by pro Vás znamenalo se tam dostat?

Jestli se mi povede dostat se do finální nominace, tak to pro mě bude na 100 % nejlepší sezóna v mé kariéře a byla by to obrovská odměna za celou tuhle sezónu.

Kert Park letos ovládl CROSSDOCK Extraligu už posedmé. Poprvé tým dovedl k nejcennějšímu kovu kapitán Vojtěch Jágr. Autor fotky: Jaroslav Soukup.