CTM a HCŽ

Camp talentované mládeže kategorie U16 je v plném proudu!

Ke kategoriím do 13 a 18 let, ženskému campu a campu rozvoje dovedností organizovaných ČMSHb přibyl pro novou sezónu nováček v podobě kategorie hráčů do 16 let. Ročníky 2008 až 2011 dorazily na premiérový turnus v České Třebové v sobotu po poledni a již mají za sebou několik tréninkových jednotek.

55 hráčů do pole a 20 brankářů v kategorii U16

55 hráčů do pole a 20 brankářů. To jsou počty mládežníků, kteří v odpoledních hodinách donesli své vybavení a také úmysly zlepšovat se i během letních prázdnin do prostor zimního stadionu v České Třebové. Nový camp v prověřeném prostředí přináší hráčům mezi tradičními kategoriemi U13 a U18 možnost pokračovat ve svém hráčském rozvoji a zdokonalovat dovednosti na hřišti i mimo něj. Program čítá dvě tréninkové jednotky dopoledne a dvě v odpoledních hodinách, vždy se střídáním cvičení na hrací ploše a kondiční přípravy. Po prvotním seznámení s prostředím a harmonogramem celého campu byli hráči na základě výkonu v podvečerním miniturnaji rozděleni do dvou skupin v závislosti na věku a výkonnosti, ve kterých stráví následující dny.

Hráče čeká v průběhu následujících dní spousta tréninkových jednotek

O všechny borce se stará zkušený tým trenérů vedených Martinem Komárkem, Karlem Manhartem, Ondřejem Almašim nebo Julií Svitákovou, okořeněný o několik nových koučů vybraných z klubů po celé republice. Pokud bychom udělali geografický průzkum mezi jednotlivými přihlášenými, zjistili bychom, že nejvíce hráčů dorazilo z Keltů Beroun a Rebelu Praha, konkrétně v počtu 9. Další početné zástupy dorazily také z Heřmanova Městce, Pardubic, Svítkova či Hradce Králové. Své zástupce mají ale i kilometry vzdálené kluby jako je Opava, Blatná nebo Bulldogs Brno.

Na CTM U16 běží již druhý den, hráči ani brankáři se nenudí. Zdroj fotky: Mladeznickyhokejbal.

Hráče čeká v průběhu následujících dní spousta tréninkových jednotek zaměřených na jednotlivé dovednosti, ať už je to zdokonalení střelby, přihrávky nebo pohybu na hřišti v rámci hokejbalových tréninků, nebo nacvičování základních i pokročilých cviků, mobilizace celého těla a pohybové hry během jednotek kondiční části. Závěr celého turnusu a i kolotoče campů v České Třebové 2024 přijde v pátek 2. srpna, odkud se pak ještě vybavení a část trenérů přesune na poslední mládežnickou svazovou akci letních prázdnin do Litomyšle, kde od 10. do 16. 8. proběhne Camp rozvoje dovedností.

Fotogalerie z CTM U16

Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1
Elba DDM Ústí nad...
0 0:0 0
2
HBC Pardubice
0 0:0 0
3
HBC Hostivař
0 0:0 0
4
HBC Hradec...
0 0:0 0
5
HBC Plzeň
0 0:0 0
6
HBC Svítkov Stars...
0 0:0 0
7
HBC Tygři Mladá...
0 0:0 0
8
HbK Karviná
0 0:0 0
9
HC Kert Park Praha
0 0:0 0
10
SK Hokejbal Letohrad
0 0:0 0
11
HBC Kladno
0 0:0 0
12
TJ Snack Dobřany
0 0:0 0