CTM a HCŽ

CTM je jedinečně strávený týden prázdnin plný hokejbalu, těší Adama Křivánka

Kemp talentované mládeže už mají za sebou také hráči do 16 let. Tato kategorie byla letos na CTM poprvé, ale několik zkušeností z tohoto letního kempu už nasbíral Adam Křivánek. Hokejbalista pražských Rebelů už se ho zúčastnil popáté a za tím letošním se ohlíží podrobněji.

Všichni trenéři byli ohromně hodní a nápomocní

Adame, nedávno jste se zúčastnil kempu talentované mládeže do 16 let. Jaké jsou Vaše dojmy z tohoto kempu?

Jsem rád, že jsem měl možnost zúčastnit se CTM a zlepšovat se. Pro mě to byl již 5. ročník tohoto kempu a překvapilo mě, že zde stále vídám nové a nové nadějné hráče, kteří mají chuť se během letní přestávky posouvat dál.

Letos se uskutečnil první ročník v této kategorii. Byl jste spokojený s tím, že nejste se staršími kluky a můžete se kvalitněji věnovat tréninkům ve své kategorii?

Minulý rok jsem dostal možnost si zatrénovat i s kluky do 18 let, což byl pro mě úplně jiný level. Proto můžu říct, že i U16 měla tento rok vysokou kvalitu, všichni byli odhodláni dát do tréninku maximum svých sil. Také jsem si mohl povídat s kluky, kteří minulou sezónu hráli proti mně a poznat je i z jiné stránky.

Na kempu jste se setkali s několika trenéry, kteří pro vás měli připravené různé aktivity. Co Vám to dalo?

Během našeho kempu se vystřídalo mnoho trenérů, vůbec to ale nemělo žádný vliv na kvalitu a náročnost tréninků. Všichni trenéři byli ohromně hodní a nápomocní. Bylo vidět, že se nám snažili poradit, aby se z nás stali lepší hráči.

Adam Křivánek se zúčastnil už pátého ročníku tohoto letního kempu, letos poprvé v nově vzniklé kategorii do 16 let. Zdroj fotky: Mládežnický hokejbal.

Soustředění mi pomohlo nastartovat fyzickou přípravu na následující sezónu

Na programu jste měli tréninky na stadionu, ve venkovních prostorech a věnovali jste se také regeneraci. Co byste nejvíce vyzdvihl?

Tréninky na hokejce měly svou obvyklou kvalitu. Atletika byla velmi variabilní. Některé tréninky byly založené více na posilování. Také jsme se zaměřovali na výbušnost a reakci v rychlých startech. Samozřejmě nesměly chybět různá rehabilitační a protahovací cvičení. Ovšem nejvíce bych vyzdvihl úterní hokejbalový turnaj, který uvolní atmosféru od náročných tréninků, a proto je mezi námi tak oblíbený.

V České Třebové jste strávili sedm dní. Vnímáte za tuto dobu nějaký posun ve svých dovednostech nebo nějaké celkové obohacení o nové zkušenosti?

Pro většinu z nás to bylo první setkání s hokejkou po měsíční pauze, a tak bylo v prvních dnech vidět, že si potřebujeme na tréninkové tempo zvyknout. Celé soustředění uteklo velmi rychle a v jeho průběhu jsem se posunul ve střelbě a pomohlo mi nastartovat fyzickou přípravu na následující sezónu.

Možnost přihlásit se na tyto letní kempy mají různé věkové kategorie. Jaká byla Vaše motivace a co byste doporučil těm, kteří se třeba při dalších příležitostech budou rozhodovat?

CTM bych všem jedině doporučil. Je to jedinečně strávený týden prázdnin plný hokejbalu. Každý si zde najde mnoho kamarádů z ostatních týmů. Hlavně je to veliká příležitost ke zlepšení našich dovedností.

Na CTM U16 zlepšovalo své dovednosti několik talentovaných hráčů. Zdroj fotky: Mládežnický hokejbal.

Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1
Elba DDM Ústí nad...
0 0:0 0
2
HBC Pardubice
0 0:0 0
3
HBC Hostivař
0 0:0 0
4
HBC Hradec...
0 0:0 0
5
HBC Plzeň
0 0:0 0
6
HBC Svítkov Stars...
0 0:0 0
7
HBC Tygři Mladá...
0 0:0 0
8
HbK Karviná
0 0:0 0
9
HC Kert Park Praha
0 0:0 0
10
SK Hokejbal Letohrad
0 0:0 0
11
HBC Kladno
0 0:0 0
12
TJ Snack Dobřany
0 0:0 0