2. liga

Během play off jsem z týmu cítil, že se zlepšujeme, vypráví o obhajobě titulu Jan Střecha

Ve druhé lize regionu Morava Jih obhájil zlato v uplynulé sezóně tým SK Jihlava. Na titulu se výrazně podílel také Jan Střecha, který si nyní dává od hokejbalu pauzu. Nejproduktivnější hráč celku se ještě ohlíží za tímto úspěchem, ale rozpovídal se i o hokejbalu v regionu.

K postupu a hraní důstojné role v 1. Lize chybí mnoho důležitých faktorů

Honzo, ve druhé lize v regionu Morava Jih se vám podařilo v uplynulé sezóně obhájit titul. Jak se vyvíjela tato cesta za zlatem?

Nebylo to jednoduché, ale během play off jsem z týmu cítil, že se zlepšujeme každým zápasem. Od větší obětavosti až po dodržování taktických pokynů.

Ve čtvrtém finálovém zápase jste také měli velkou podporu fanoušků, utkání navštívilo 234 diváků. Co se Vám vybavuje z tohoto souboje, po kterém jste převzali pohár?

Když přijde hodně lidí, hráčům to vždy pomůže. Tento zápas byl v naší režii. Víc mi v paměti zůstal zápas číslo dva, který jsme vyhráli 1:0. Zde se právě projevil obrovský hlad po tom urvat vítězství. A nejlepší série bylo semifinále s Hodonínem, to byly zápasy jak řemen.

Měli jste tak zase možnost uvažovat o postupu do 1. Ligy. Přemýšleli jste o vyšší soutěži?

K postupu a hraní důstojné role v 1. Lize chybí v Jihlavě mnoho důležitých faktorů. Od kádru, účasti na trénincích a zápasech až po vysokou motivaci na sobě makat. To nesplňujeme, takže 2. Liga je bohužel maximum.

Jihlavským borcům se zatím ve 2. Lize na jihu Moravy daří. A co 1. Liga? Zdroj fotky: SK Jihlava.

Je dobře, že i většina menších klubů přechází postupně na plastový povrch

Zatímco minulý rok jste ovládli základní skupinu, letos vám na čelo tabulky chybělo dvanáct bodů. Jaká je konkurence ve druhé lize ve vašem regionu?

Náš tým před sezónou prošel výraznou obměnou. Někteří skončili, jiní měli pracovní povinnosti, další šli hrát 1. Ligu. Logicky jsme tedy nepatřili k favoritům a základní část podle toho taky vypadala. O to větší je pak úspěch, že jsme se v play off vzchopili a obhájili zlato.

Na některých hřištích přibyly v poslední době nové povrchy. Jak vnímáte posun v tomto směru?

Samozřejmě pozitivně. Je dobře, že i většina menších klubů přechází postupně na plastový povrch. Teď mají např. v naší lize nově plast Okříšky, plast budou pokládat i Sudoměřice. Když si ještě v play off vzpomenu na zápasy u nich na asfaltu, to nejde hrát pěkný hokejbal. Vyloženě trápení, boj a snaha zbavovat se co nejrychleji balónku. Člověk z toho sportu ani nemá radost.

Nyní už se blíží nová sezóna a přípravy jsou v plném proudu. Nastanou nějaké změny v sestavě? A je cíl zase ten nejvyšší?

Já osobně si chci od hokejbalu dát nějaký čas pauzu. Ale klukům budu přát a sledovat. Uvidíme, jak se bude dařit, těžko teď tipovat, jak se sezóna bude vyvíjet.

Tabulka 2. Liga - Morava Jih

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1
Eagles Brno
0 0:0 0
2
HBC Flyers Jihlava
0 0:0 0
3
HBC Hodonín
0 0:0 0
4
HBK Bulldogs Brno B
0 0:0 0
5
JVSK SLZA Okříšky
0 0:0 0
6
SK Jihlava
0 0:0 0
7
SK Sudoměřice
0 0:0 0