Extraliga juniorů

Ambice mám vždy nejvyšší, protože Kladno patří ke špici republiky, hlásí Matouš Drechsler.

Junioři z Kladna završili letní přípravu druhým místem na turnaji ve Svítkově. Výkony, aktuální rozpoložení týmu i cíle pro letošní sezónu okomentoval Matouš Drechsler. Zároveň se vyjádřil i ke svému působení v seniorských soutěžích. Svůj poslední ročník mezi mládeží zahájí v sobotu v Berouně.

Nehráli jsme vůbec špatně, i přestože jsme byli oslabeni

Před zahájením nové sezóny jste se s juniorkou Kladna účastnil memoriálu Jindřicha Petrušky ve Svítkově, kde jste nakonec obsadili druhé místo. Jak zpětně hodnotíte vaše výkony na turnaji a jak jste spokojen s konečným umístěním?

Výkony hodnotím spíše kladně. Nehráli jsme vůbec špatně, i přestože jsme byli oslabeni o některé důležité hráče. Já jsem se cítil také dobře, takže jsem se snažil pomoct týmu co nejvíce. Umístění nebylo úplně podle našich představ, ale pořád to byla příprava, takže šlo hlavně o to zapracovat mladší kluky a něco si zkusit.

Co vám turnaj prozradil o aktuálním rozpoložení vašeho týmu? Věříte, že jste se přes léto na nový ročník kvalitně připravili? Kam až směřují vaše letošní ambice při posledním roce v mládeži?

Určitě nám ukázal, co musíme ještě zlepšit, ale myslím, že jsme na novou sezónu dobře připraveni. Přesto musíme jít zápas od zápasu. Moje ambice na Kladně jsou vždy nejvyšší, protože Kladno patří ke špici republiky. I letos cítím v týmu sílu a věřím, že se dostaneme na vrchol.

Už tuto sobotu vás čeká první ostrý zápas proti Berounu. Co si od zápasu slibujete a koho favorizujete? Máte nějaký osvědčený recept, jak se připravit na první utkání sezóny?

Slibuji si od toho agresivní hokejbal ze strany na stranu, takovou pořádnou štípanou. Samozřejmě věřím, že vyhrajeme, ale musíme si pro to jít a chtít společně jako jeden tým. Taktiku si nechám pro sebe, ale máme samozřejmě plán, jak dobře vstoupit do sezóny a získat první 3 body.


Hrát v dospělých soutěžích je pro rozvoj rozhodně lepší

Zároveň už máte za sebou první zápas nové sezóny v dresu A týmu. Jak hodnotíte vítězný střet s Letohradem z pozice hráče? Jak velký prostor podle vás dostanete na podzim v prvním týmu?

Zápas byl velice dobrý. Myslím si, že jsme byli týmem, který spíše určoval hru, ale soupeře jsme pár vyloučeními a chybami dostali do šancí, z nichž proměnili naštěstí jen dvě. Byl to od nás hodně obětavý, a hlavně týmový výkon, na čemž si zakládáme. Osobně cítím od celého týmu velkou důvěru a došlo i ke změnám, které mi k času na hřišti pomohly, takže věřím, že budu mít více prostoru než poslední dvě sezóny.

Loni Kladno nevstoupilo do Extraligy úplně nejlépe, nakonec skončila jeho cesta ve čtvrtfinále. Jak vidíte naděje kladenského A týmu pro nový ročník? Dostanete se dále než posledně?

Myslím si, že šance určitě je. I přestože máme mladší tým než loni, tak věřím, že když budeme plnit pokyny a hrát a bojovat jako tým, můžeme jít dál a překvapit.

Mimo působení v kladenských mužstvech nastupujete opět i v 1. Lize v dresu Nového Strašecí. Zvládáte rozložit síly mezi všechny soutěže? Která z nich vás nejvíce baví a kterou vnímáte jako nejprospěšnější pro váš osobní rozvoj?

Určitě je to náročné, ale zatím to jde v pohodě. Je to i tím, že mě prostě baví hrát, takže když můžu, tak jdu rád. Hrát v dospělých soutěžích je pro rozvoj rozhodně lepší. Navíc vnímám rozdílný styl hry mezi 1. ligou a Extraligou, takže je to pro mě rozšíření zkušeností. V juniorce je pak typicky více času a můžu tak uplatnit, co se naučím právě v těch vyšších soutěžích. Nejde ale říct, kde mě to baví nejvíc. Užívám si zkrátka hokejbal kdykoliv jsem na hřišti.


Tabulka Extraliga juniorů

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1
HBC Plzeň
2 6:3 6
2
Ježci Heřmanův...
1 4:3 3
3
SK Kelti 2008
1 3:2 3
4
HBC Hostivař
2 4:4 3
5
HBC Pardubice
2 3:4 3
6
HBC Svítkov Stars...
1 4:3 2
7
Elba DDM Ústí nad...
2 3:5 1
8
HBK Bulldogs Brno
0 0:0 0
9
HC Kert Park Praha
0 0:0 0
10
SK Rebel Praha
1 3:4 0
11
HBC Kladno
1 2:3 0
12
HBC Hodonín
1 2:3 0