1. liga

Je důležité sbírat body hned od začátku a nenechat si ujet vlak, komentuje start 1. Ligy David Braun

Po stříbru a bronzu bude i letos Blatná patřit mezi největší aspiranty na prvoligový titul. Mezi její stálice patří extrémně produktivní útočník David Braun. Ten nám prozradil, jak probíhaly předsezónní přípravy, její začátek nebo jestli ho uvidíme i letos v CROSSDOCK Extralize.

Sport a pohyb je moje každodenní rutina

Davide, poslední sezóny Vám končily relativně pozdě. Stihli jste během letních měsíců zregenerovat a jak probíhala příprava v Blatné?

Já si myslím, že nás to nijak neomezilo. Takhle to je nastavené, kdo chce vyhrávat, musí počítat s tím, že každá sezóna bude dlouhá a náročná. Pořád máme v Blatné mladý tým, takže regenerace není nijak extra náročná. Příprava byla asi jako poslední dva roky stejná. Po sezóně jsme si dali přibližně měsíc pauzu a pak se začali scházet 2–3krát týdně na tréninky. Já jsem stejně již několik let nastavený tak, že sport a pohyb obecně je moje každodenní rutina, takže po fyzické stránce proběhla příprava na výbornou.

Na úvod sezóny jste prohráli v přestřelce se Suchdolem. Jak se zpětně za tímto zápasem ohlížíte?

První zápas po letní pauze, co víc k tomu dodat. Chyby na obou stranách, dívat se na to nedalo a rozhodlo proměňování šancí, v čemž byli přesnější kluci ze Suchdola a zaslouženě vyhráli.

Poté přišly 3 výhry v řadě. Poučili jste se po zápase se Suchdolem, nebo za nimi stálo něco jiného?

Spíš bylo důležité na ten zápas v Suchdole zapomenout. A přistoupit k tomu tak, že sezóna bude dlouhá a jelikož do play off jdou „jen“ 4 týmy ze skupiny, tak je důležité sbírat body hned od začátku a nenechat si ujet vlak, což v těch následujících třech zápasech i s trochou štěstí vyšlo.


Je určitě na čem pracovat

Vám se v těchto zápasech dařilo. Celkem 10 bodů ve třech zápasech, to musíte být spokojený se svými výkony, je to tak?

Spokojený úplně nejsem. Od začátku sezóny tápu v zakončení, takže je určitě na čem pracovat. Důležité je, že za to vždycky vzal někdo jiný a urvali jsme 3 výhry v řadě.

Letos máte opět vyřízené střídavé starty do CROSSDOCK Extraligy. Budeme Vás letos v dresu Dobřan vítat často, nebo spíše sporadicky, jako tomu bylo v posledních sezónách?

Dobrá otázka. Určitě mám v plánu odehrát více zápasů než loni, ale nemůžu teď nic slíbit. Se Šlehym (Václav Šlehofer st.) máme nějakou vzájemnou domluvu a respekt, za což mu ohromně děkuji. Pořád však ale zastávám názor, že jsme přeci jen amatéři a v životě jsou daleko důležitější věci.

V posledním play-off jste vypadli v semifinále s Mladou Boleslaví. Už jste zahodili tuto prohru za hlavu, nebo to ve Vás ještě je?

Jo, určitě. Já se z toho oklepal do týdne, možná ještě dřív. A troufnu si říct, že ani v týmu není nikdo, koho by to trápilo nějak dlouho. Loňské play-off bylo vzhledem k dlouhodobým zraněním v týmu extrémně náročné. Určitě jsme chtěli uspět, ale možná to pro nás bylo takové menší vysvobození.

Fanoušci se nám tady naprosto zbláznili

Během dvou let v 1. lize jste postupně získali stříbro a bronz. Jsou i letos cíle jen ty nejvyšší?

Ano, jsou. Ale nechci předbíhat. Sezóna bude dlouhá. Hlavní bude vybojovat co nejlepší pozici do play off, doléčit dlouhodobá zranění, žádná nová nepřidat a pak to celé převálcovat.

Jak se v Blatné díváte na myšlenku případné účasti v CROSSDOCK Extralize?

Zdržím se odpovědi, protože vždycky, když jsme o tomhle začali uvažovat, tak přišla pořádná facka, naposledy právě ve zmiňovaném semifinále proti Boleslavi. Jedna věc je však jasná – jestli Blatná bude někdy hrát Extraligu, tak budeme muset rozšířit ochozy, protože se nám tady fanoušci naprosto zbláznili a já jsem každým domácím zápasem víc a víc v šoku, co se tady za poslední dva roky vybudovalo.

David Braun je nejproduktivnějším hráčem 1. Ligy. Podaří se mu s týmem navázat na úspěšné předchozí sezóny a tentokrát soutěž ovládnout? Autor fotky: Roman Říha.

Tabulka 1. Liga

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1
SK Kelti 2008
6 25:19 14
2
SK Suchdol nad...
5 27:21 11
3
HBC Prachatice
5 21:17 11
4
TJ Blatná Datels
5 20:16 9
5
Vlčí smečka...
4 14:6 8
6
TJ KOVO Praha
6 14:14 7
7
SK Pedagog České...
6 14:32 2
8
HBC Nové Strašecí
5 15:25 1