Regiony

Olymp Jindřichův Hradec oslavil 30 let

Jedna velká zajímavost z regionu Čechy Jih. Nedávno oslavil již své 30. výročí od založení tradiční jihočeský klub TJ Olymp Jindřichův Hradec. Tento nynější druholigový tým si během své dlouhé historie vyzkoušel i nejvyšší hokejbalovou soutěž a roky působil v 1. Lize.

Byli jsme mile překvapeni počtem lidí, kteří dorazili na oslavy

Historie hokejbalového týmu v Jindřichově Hradci se začala datovat 9. 9. 1994, kdy parta nadšenců po prvním neoficiálním utkání zakládá klub. O pár týdnů později přišlo první mistrovské utkání a výhra 7:1 nad Jarošovem nad Nežárkou. Postupně se klub rozrůstal, přibyl „B“ tým a několik mládežnických kategorií. A-tým Olympu se pomalu, ale jistě propracovával systémem soutěží, dokud nepřišel jeho vrchol v roce 2011. Výhra nejen v 1. Lize, ale také úspěšná baráž a vybojování si účasti v Extralize hokejbalu. Byl to splněný sen většiny hráčů v Jindřichově Hradci. „Byla v týmu perfektní parta,“ vrací se v čase tehdejší kapitán Olympu Martin Landkammer. Jindřichův Hradec působil v Extralize dvě sezóny, po kterých přišel pád zpět do druhé nejvyšší soutěže. Po šesti úspěšných letech působení v 1. Lize přišel další přesun týmu, tentokrát do 2. Ligy Čechy Jih, kde působí dodnes.

Samotné oslavy v areálu hřiště Hvězdárna se odehrály 21. září. Účastnili se jich jak současní, tak bývalí hráči a fanoušci. „Byli jsme mile překvapeni počtem lidí, kteří dorazili na oslavy,“ chválil návštěvu Landkammer. Program začal ranním druholigovým utkáním Jindřichova Hradce s Prachaticemi. Odpoledne se uskutečnily exhibiční zápasy dorostenců, mužů a dvou týmů postavených z bývalých hráčů Olympu. Vše se neslo v přátelském duchu. „Co se týče oslav, tak se velmi vydařily. Jedinou hrubkou byl nezvládnutý zápas se zálohou Prachatic, kdy jsme prohráli 4:5,“ vzpomíná na oslavy vedoucí týmu Marek Miláček. Návštěvníci oslav mohli kromě exhibičních zápasů také vidět výstavu fotek, dresů a pohárů z dlouhé historie jindřichohradeckého hokejbalu.

Jindřichohradecký klub si prošel během několika posledních let mnoha změnami. Nyní chce vedení pokračovat v dobrých výsledcích ve 2. Lize Čechy Jih, kde by se měli objevovat čím dál častěji nadějní mládežníci z olympské mládeže.


Olymp z Jindřichova Hradce má velkou tradici, přičemž se teď zaměřuje na mládež. Zdroj fotky: TJ HBC Olymp Jindřichův Hraddec.

Dokumenty ke stažení:

Tabulka Oblastní liga - Čechy Sever

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1
SHC Warriors Chlumec
5 37:16 12
2
HBC Black&White...
5 35:16 12
3
HBC Coma Team
4 21:15 11
4
HBC Orlík Ústí...
4 18:16 8
5
HSÚ Pivní...
4 21:17 7
6
TJ Baník Meziboří
5 19:21 6
7
HSÚ Foreads Ústí...
4 10:15 5
8
SK Dubí B
4 21:17 4
9
Wolves Chomutov B
4 24:24 4
10
HbC Kings Teplice
4 7:30 0
11
HSÚ Sharks...
3 5:31 0