Reprezentace

Na Slovensko budu fit, hlásí Novák

V hokejbalové extralize táhne Hradec Králové. Skvělou formu si útočník Petr Novák přivezl i do Německa, na mistrovství světa je jednou z hlavních postav českého týmu.

Předvádí skvělé výkony a dává tak zapomenout na své vystoupení z předchozího šampionátu v Pittsburghu, kde zapadl do matného představení celého mužstva. "Dělám všechno proto, abych tehdejší výbuch napravil. A jsem rád, že už se to alespoň částečně podařilo," říkal forvard po čtvrtfinálové výhře nad Indií.

Jedno mají ale oba šampionáty společné. V zámoří i tady vás trápí zdraví…

Až jsem se divil, že jsem první zápasy odehrál bez sebemenšího problému (smích). Jenže při utkání se Švýcary jsem dostal ránu ze strany do kolena. Celé nateklo, naštěstí mně dal masér dohromady na čtvrtfinále. Znáte to, nějaké mazání, pořádně zatejpovat a prášek na bolest…

Jenže odehrál jste jen první dvě třetiny. Co se stalo?

Nic vážného. Prostě už bylo rozhodnuto, nemělo cenu dál koleno zatěžovat, a tak jsem raději odpočíval. V každém případě na semifinále budu zase stoprocentně připraven.

Ve čtvrtfinále jste narazili na Indii. Celkem přijatelný soupeř, že?

Nikoho nesmíte podcenit. Indie sice není top tým, ale i tak má svou sílu. Vždyť tady dokázala pořádně potrápit Slováky.

Právě Slovensko bude vaším semifinálovým soupeřem. Co tomu říkáte?

Už se na to těším. Se Slováky je to vždycky hodně vyhecovaný zápas, prostě takové derby. Ale my jsme v pohodě a věřím, že tenhle souboj zvládneme.