Reprezentace

Česko čeká ve čtvrtfinále silný tým Indie

Düsseldorf, GER - Souboje v kvalifikační skupině definitivně rozdělily jednotlivé účastníky na elitní osmičku a osmičku bojující o 9.-16.místo. V duelu, který nejvíce zajímal naši reprezentaci zvítězila Indie, která tak náš tým čeká zítra od 18:30 v Ratingenu.

V dalších duelech rovněž uspěly týmy ze skupin A a B. Portugalsko a Švýcarsko z naší základní skupiny a Velká Británie ze skupiny B.

Portugalsko deklasovalo Rakousko 10:1 a zítra ve 13:30 změří síly se Slovenskem. Portugalci ráno vypustili zápas s Kanadou (1:8) a soustředily všechny síly na kvalifikační skupinu. Rakousku, které se tu prezentovalo velmi dobrým hokejbalem, nedali sebemenší šanci a vyslali jasný signál doposud neporaženému Slovensku.

Švýcarsko už zápasy ve skupině naznačilo svou sílu a rovněž náš raní zápas nebyl zcela jednoduchý. O jejich síle se tak přesvědčilo Řecko. A pro švýcary to nemusí být konečná. Jejich defenzívní styl a velká disciplína slaví úspěch. Naopak hodně vylučovaná Itálie to proti zemi helvétského kříže nebude mít jistě vůbec snadné, byť je mírným favoritem. Zápas začíná v 16:00.

Indie odehrála s Pákistánem vyrovnané utkání, ale její postup byl zasloužený. Byla důraznější a narozdíl od soupeře dokázala využít přesilovky. O tom, že Indie není ledajaký soupeř se v základní skupině přesvědčili Slováci, kteří ještě tři minuty před koncem hráli s Indií nerozhodně 3:3. Utkání pak zlomili slepenými góly v závěru. Českou reprezentaci tak zítra čeká důležitý krok za medailí od 18:30 rovněž v Ratingenu.

Nejdramatičtější bylo čtvrté kvalifikační utkání. Velká Británie vedla brankou hned z úvodu. Bermudám se podařilo srovnat krok a dovézt utkání do prodloužení - v něm rozhodli angličané o obhajobě svých pozic z předchozího šampionátu a v posledním čtvrtfinále zítra vyzvou obhájce titulu Kanadu.