Reprezentace

Rozhodly slepené góly, tvrdí kapitán

Zatímco po utkání s Kanadou panovala v české šatně pochmurná nálada, včera se už na tváře českých hokejbalistů vrátil úsměv. Zatímco autobus uvízl při cestě ze stadionu na hotel v dopravní zácpě, hráči sršeli vtipem. Aby také ne.

Vždyť Češi porazili Portugalsko a mají nakročené ke druhém místu ve skupině. "Tohle vítězství bylo hodně důležité. Jsem rád, že jsme to zvládli," říkal do telefonu kapitán týmu Svatopluk Kvaizar. Jeho hlas co chvíli přehlušil smích jeho spoluhráčů.

Šestibrankový rozdíl vypadá dost jednoznačně. Takže asi snadná práce, že?

Právě že vůbec. Portugalci byli hodně nepříjemní, hlavně ve druhé části první třetiny nám dávali zabrat. Přehrávali nás v soubojích jeden na jednoho. To jsme vážně nečekali.

Co tedy jejich odpor zlomilo?

Tři slepené góly ve druhé části. To rozhodlo celý zápas. Ve třetí třetině jsme si už zápas pohlídali.

Zápasy jdou za sebou v rychlém sledu. Už v úterý ráno hrajete se Švýcarskem. Jak nahuštěný program zvládáte?

Jsme teprve na začátku, takže s tím nemáme problém. Ale s přibývajícími zápasy to bude horší a horší. Ale musíme to zvládnout. Navíc máme výhodu, že ve skupině potkáváme soupeře od nejsilnějšího k nejslabšímu.

Švýcarsko je papírovým outsiderem. Nehrozí z vaší strany podcenění?

Dáme si pozor. Víme, že i švýcarský tým má svou sílu, vždyť uhrál remízu s Portugalskem. Ale my bojujeme o druhé místo ve skupině a do utkání dáme všechno. Ten zápas bude o prvním gólu. Švýcaři skvěle brání, musíme se hned od začátku tlačit do šancí.

Moc volného času zatím nemáte. Jak po zápasech odpočíváte?

Samozřejmě se věnujeme regeneraci. Máme rozvičky, hrajeme fotbálek. Co se týká odpočinku, je to individuální. Někdo se natáhne na pokoji, někdo vyrazí do města. Každém vyhovuje něco jiného.