Reprezentace

Portugalci kousali jen chvíli

Po nedělní porážce s Kanadou se čeští hokejbalisté rychle oklepali a ve svém druhém vystoupení na světovém šampionátu přejeli Portugalsko jasně 6:0. "Ale tak snadné to zase nebylo.

Portugalci nasadili jinou laťku než v předchozím utkání se Švýcarskem a dali nám zabrat," tvrdil po utkání trenér českého výběru Josef Kadaně.

Portugalci hlavně v úvodu bojovali o každý míček, první třetina skončila jen těsným vedením českého celku. "Portugalci si na pár minut dokonce vytvořili velký tlak, měli jsme problémy," přiznal Kadaně. Jenže přišla pauza a po ní Češi přidali na aktivitě. A výsledkem byl druhý gól v portugalské síti při končící dvojnásobné přesilovce. "To nás uklidnilo. Další minuty nám vyšly na výbornou, během chvilky jsme vstřelili další dvě branky," podotkl kouč.

Ještě před druhou sirénou Češi přidali i pátý úspěch a bylo rozhodnuto. "Zápas jsme pak měli pod kontrolou a výsledkem bylo i čisté konto pro Petra Šulana, který se tentokrát postavil do naší branky," chválil trenér. I přes vysoké vítězství našlo trenérské duo Kadaně-Rak na výkonu české reprezentace pár chyb. "Stále máme dost vyloučených. Na tom musíme pracovat," upozornil Kadaně.

Už dnes se Češi ve třetím zápase ve skupině střetnou se Švýcarskem. Pokud vyhrají, zajistí si postup do čtvrtfinále ze druhé příčky. "Švýcaři jsou papírově nejslabším soupeřem ve skupině, přesto musíme být obezřetní. Předvádí silně defenzivní styl, hrají v pěti před vlastní bránou. Někdy je dost složité takový val prorazit. Navíc jsou blízko tomu, aby se vyhnuli baráži a do zápasu dají všechno," varuje trenér.