Reprezentace

Rakousko a Řecko postupují do kvalifikace

Dnešním dnem se uzavřela základní skupina D, v níž startovala i hostitelská země. Dvě porážky s Rakouskem a Kajmanskými ostrovy téměř uzavřely cestu do kvalifikace o horní osmičku MS.

Definitivní tečku za teoretickou možností postupu udělal dnešní dopolední zápas ve kterém Rakousko přehrálo Kajmanské ostrovy. Rakušané si tak zajistili postupovou příčku a čekali na výsledek večerního utkání mezi Německem a Řeckem.

Tým pořádající země jej zvládl a zvítězil 4:2. Ani toto vítězství však Němce nikam neposunulo a obsadili poslední čtvrtou příčku v základní skupině D. Jejich sen o návratu mezi elitu se minimálně o dva roky odkládá. Ve vyřazovacích bojích budou bojovat o konečné 9. - 16. místo. Řecko díky porážce obsadilo durhou příčku a v kvalifikaci se utká se třetím týmem z naší skupiny. Rakousko pak narazí na tým, který skončí na čtvrtém místě. Naše reprezentace musí zvládnout ranní zápas se Švýcarskem, aby nemusela večer obhajovat svoji příslušnost k elitní osmičce. Naše skupina je díky remíze Švýcarska s Portugalskem zamotaná a mimo Kanady může do kvalifikace spadnout každý ze zbývajícího trojlístku. Nejlepší výchozí pozici má náš tým, ale nesmí podcenit relativně slabšího soupeře ze Švýcarska. Ve skupině B nemine obhajoba pozice tým Velké Británie, kterou doprovodí jeden z dvojice Indie - Itálie. Jejich zítřejší vzájemné utkání bude bojem o přežití. Ve skupině C mají k postupu do kvalifikace blízko týmy USA a Bermud. Bermudy by neměly zaváhat se slaboučkým Mexikem a USA se musí o postup poprat s Pakistánem. Zítřejší den nám ukáže, která čtyři mužstva doplní nejlepší čtyři týmy po základní části v boji o cenné kovy.