Reprezentace

Josef Kadaně: V oslabení se Kanada porazit nedá

Premiéra na světovém šampionátu v Německu českým hokejbalistům nevyšla. V úvodním zápase s hlavním aspirantem na zlato Kanadou Češi prohráli 2:6. "Proti takovému soupeři se v oslabení prostě vyhrát nedá," povzdechl si po utkání trenér české reprezentace Josef Kadaně.

Narážel tak na fakt, že český tým odehrál téměř třetinu zápasu v oslabení. "Samozřejmě, že za některé fauly jsme pykali po právu. Ale hlavně vyloučení do tří byla často hodně přísná. Kanaďané se až příliš ochotně káceli k zemi a rozhodčí jim to baštili. Jenže s tím nic nenaděláme," pokrčil Kadaně rameny.

Zápas tak skončil poměrně jasným výsledkem, i když Češi dlouho drželi se silným rivalem krok. První třetina skončila 1:1, po druhé prohrávali jen o gól. Jenže pak při vlastní přesilovce inkasovali a Kanada si v závěru vítězství ještě pojistila. "Přitom ve třetí třetině jsme měli víc ze hry, tedy pokud se zrovna hrálo pět na pět. Bohužel jsme šance neproměnili a zkušený soupeř to potrestal. Tenhle výsledek je pro nás hodně krutý," je přesvědčen kouč.

Už v pondělí čeká na české hokejbalisty zápas s Portugalskem. "Soupeře jsme v prvním zápase pečlivě pozorovali. Nebudeme to mít snadné, ale pokud předvedeme to dobré ze zápasu s Kanadou, zvládneme to."