Reprezentace

Největší MS v dějinách hokejbalu bylo zahájeno!

Plzeň - Před zraky necelých 4000 diváků bylo v sobotu 13.června v plzeňské ČEZ Aréně slavnostně zahájeno Mistrovství světa v hokejbalu 2009. Šestnáct týmů mužů a sedm týmů žen poměří síly v následujících osmi dnech. Celý šammpionát vyvrcholí finálovým zápasem v sobotu 20.června.

Zahajovací ceremoniál s hymnou MS, Michalem Pavlíčkem a Monikou Načeva

Slušně zaplněná ČEZ Aréna sledovala úvodní ceremoniál, který zahájilo rockové duo Michal Pavlíček a Monika Načeva. Hudební umělce následně vystřídala na hrací ploše trojice nejvýznamnějších mužů na pozadí MS. Předseda organizačního výboru MS Josef Kadaně přivítal všechny výpravy a popřál samotnému šampionátu klidný a úspěšný průběh. Poté poděkoval městu Plzeň a osobně i jeho primátoru Ing. Pavlu Rödlovi za podporu při organizaci této významné sportovní akce. Samotné oficiální zahájení MS pak patřilo prezidentovi mezinárodní hokejbalové federace Dominiku DiGironimo.

Česká reprezentace otevřela šampionát výhrou nad Švýcarskem

Úvodní slavnostní začátek MS skvěle doplnilo i první utkání a úvodní vystoupení českého národního týmu na MS. Česká reprezentace porazila tým Švýcarska hladce 5:0 a připsala si tak první výhru do tabulky skupiny A. Podrobný průběh a report o utkání, stejně tak i další zajímavosti sledujte na WWW.PILSEN2009.COM