Reprezentace

Příprava reprezentace pokračovala dalším kempem

Po více než tří měsíční přestávce se o víkendu v Plzni sešla k dalšímu kempu česká hokejbalová reprezentace. Kromě náročných tréninkových jednotek jí přípravu na mistrovství světa zpestřilo utkání s extraligovým Snackem Dobřany.

Národní tým si v zápase s chutí zastřílel a vyhrál 11:0 po třetinách 3:0, 2:0 a 6:0. „I tak měl zápas efekt. Výsledek není podstatný, pro nás bylo důležité vyzkoušet si fyzickou připravenost hráčů po těžkém dopoledním tréninku,“ uvedl trenér české reprezentace Leoš Rak.
Utkání se hrálo netypicky na 3x20 minut, vystřídali se všichni tři gólmani Šindelář, Šulan, Donauschachtl a tři pětky hráčů do pole. „Zatím k tomu všichni přistupují tak, jak mají,“ pochvaloval si Rak přístup hokejbalistů.
Do šampionátu zbývají necelé čtyři týdny, času na přípravu už tedy moc není. „Tady máme zatím širší kádr, čekáme ještě na devět hráčů, kteří nastupovali ve finále extraligy. Na dalším kempu o příštím víkendu už bychom měli být kompletní,“ pokračoval kouč, který přispěl v roce 1998 k zisku titulu světových šampiónů coby hráč.
Do přípravy už se zapojili i první dva hokejisté. Brankář Filip Šindelář a útočník Michal Oliverius. „Počítáme už tak maximálně se dvěma hokejisty, ale to se rozhodne až v průběhu týdne,“ komentoval Rak situaci ohledně posil z ledových kolbišť.
Reprezentanty teď čeká podobný kemp o každém víkendu. „Před šampionátem pak z nominace vypadnou zhruba tři lidi. Zatím mají všichni stejné šance, máme vyrovnaný kádr a bude to těžké rozhodování. Ale přece jen jsou to lepší starosti, mít víc vyrovnaných hráčů než jich mít málo,“ rozebral situaci reprezentační trenér.
Český tým se na mistrovství světa v Plzni utká v základní skupině s Indií, Švýcarskem a Slovenskem. „Soupeře jsme viděli na minulém mistrovství světa, každý praktikuje úplně jiný styl. Budeme se každému z nich vnutit ten náš, ale je pravda, že v některých zápasech budou muset přijít i jiné taktické varianty,“ přemýšlel už kouč české reprezentace nad zápasy, které jeho tým čekají v boji o postup do bojů o medaile.