Reprezentace

MS v hokejbalu začne za tři měsíce

MS 2009 - Organizační výbor MS 2009 vydal přesně tři měsíce před zahájením šampionátu následující tiskovou zprávu. Už jen tři měsíce dělí hokejbalovou veřejnost od vrcholu sezóny: v Plzni se od 13. června uskuteční mistrovství světa.

"Máme ambice uspořádat nejlepší mistrovství světa v hokejbalové historii, a to po organizační i sportovní stránce. A zatím není důvod, abychom museli o naplnění našich představ pochybovat," řekl šéf organizačního výboru a místopředseda Českomoravského svazu Josef Kadaně.

Přípravy jsou v plném proudu a organizátoři hlásí, že vše jde podle plánu. Nová hokejbalová hala už je v plném provozu a má za sebou i povedený premiérový mezistátní zápas, Češi na začátku února porazili Slovensko vysoko 9:3. Hrát se bude na třech plochách, nejdůležitější dění proběhne v plzeňské ČEZ Aréně. V ní začne závěrečná fáze příprav bezprostředně po skončení hokejové sezóny.

Do Plzně se chystá více než sedm set členů jednotlivých výprav a funkcionářů, o organizaci se bude mimo jiné starat i více než stovka dobrovolníků. Mistrovství světa hokejbalistů se tak stane jednou z největších sportovních akcí letošního roku u nás.

Šampionát začne 13. června 2009. Slavnostní zahájení neproběhne v 19 hodin na plzeňském Náměstí Republiky, jak organizátoři původně zamýšleli, ale přímo v ČEZ Aréně. A na samotný slavnostní úvod naváže ve 20:00 úvodní utkání turnaje mezi Českem a Švýcarskem. Tohle utkání bude, stejně jako všechny další zápasy Čechů, semifinále a finále, přenášet v přímém přenosu Česká televize. Připraveny ale budou i dostatečně kvalitní on-line přenosy ze všech zápasů a z duelů domácího výběru i videopřenosy (na oficiálních stránkách MS).

Český reprezentační tým se na přípravném kempu před MS sejde v Plzni v průběhu května, realizační tým zatím o přesném programu přípravných zápasů jedná.

VSTUPENKY:

Předprodej vstupenek začíná na terminálech společnosti SAZKA, a.s., ke dni 20.března. Cenové relace vstupenek:

Celodenní vstupenka (platná na všechna hrací místa)....................100,- Kč
Semifinále a zápasy o medaile................................................200,- Kč
Permanentní vstupenka na celé MS..........................................500,- Kč

Studenti a mládež do osmnácti let pořídí vstupenky s padesátiprocentní slevou, děti do 120 centimetrů výšky mají vstup zdarma.

AKREDITACE:

Akreditační formulář pro zástupce médií bude umístěn na oficiálních stránkách šampionátu (www.pilsen2009.com), akreditace bude spuštěna 1. dubna. Ti z novinářů, kteří se akreditují do 15. května a složí zálohu 500,- Kč, se mohou v případě zájmu těšit ze zajímavých slev na ubytování. V případě využití nabídky bude depozit započítán do ceny za ubytování.

Akreditovaní účastníci se mohou těšit na zajímavé doprovodné akce včetně nevšední prohlídky plzeňského pivovaru a následné večerní párty.

Kontakty:

Josef Kadaně, předseda OV +420 602 104 994
Tomáš Lörincz, média +420 603 730 056