2. liga

Dukla s Ještěry přezimují na čele tabulky! Kapitán Jirkov a Most na opačném pólu

Druhá liga na severu Čech ukončila svou podzimní část pouze dvěma duely. Teplické Rondo si poradilo s Kapitány z Jirkova. Ústecká Dukla odmítla osamostatnění na čele tabulky a mosteckou extraligovou rezervu přehrála až v prodloužení. Po podzimu mají tedy na čele shodně bodů dvě ústecká mužstva. Ještěři i Dukla si připsali 23 bodů, Ještěři mají lepší skóre, ale Dukla má lepší vzájemný zápas. Na třetím místě se nacházejí obhájci titulu Berani, zatímco na opačném pólu tabulky se krčí Kapitán Jirkov a HBC Most „B“. Jak probíhaly poslední duely podzimní části nejvyšší severočeské soutěže? To se dozvíte v reportáži!

Rondo završilo podzim výhrou
Na ústeckém stadionu mládeže rozehrálo své poslední podzimní utkání Rondo Teplice, které hostilo Kapitán Jirkov, jenž sice byl na posledním místě, ale v minulém kole si připsal cenný skalp Beranů. Do utkání vstoupil lépe favorit z Teplic, když už po osmi minutách zásluhou Jejkala a Bíma vedl 2:0. Jirkov však během čtyř minut dokázal srovnat stav utkání na 2:2, když se trefili Lizák a hned poté Průcha. Ale ještě do přestávky poslal Teplice do vedení domácí Bím. Rondo Teplice ve zbytku utkání kontrolovalo průběh a zásluhou Anfta a Kváše pečetilo konečný výsledek na 5:2. Tak se Rondo po nepříliš vydařeném startu sezóny loučí s podzimní částí a rokem 2019 vítězstvím a přezimuje na páté pozici. Kapitán Jirkov předvedl na podzim několik povedených výkonů, které stačily na zisk 7 bodů, což bohužel stačí pouze na poslední místo.

Dukla brala z Mostu „jen“ dva body
V posledním utkání podzimu přivítala mostecká rezerva ústeckou Duklu. Dukla do tohoto utkání vstupovala s vědomím, že když se jí podaří získat tři body, osamostatní se na čele tabulky. Tento fakt zřejmě hráčům Dukly svazoval ruce a začátek zápasu byl ze strany hostů poněkud nervózní. „Věděli jsme, že zápas s Mostem nebude jednoduchý i přesto, že se pohybují ve spodních patrech tabulky,“ předpovídal správně vývoj utkání ústecký útočník Grosse. Přesto se v 11. minutě podařilo favoritovi skórovat, když Hůja skvěle obral mostecké obránce o míček a Jan Grosse rozvlnil síť za skvěle chytajícím Tylem. Mostu se ale podařilo ještě do přestávky vyrovnat, když se pěkně mířenou ranou trefil Váleček. Druhá třetina nepřinesla žádnou branku, ale ze hry měli více domácí hráči Mostu a Vydra s Tylem v brance svých týmů předváděli skvělé výkony.

Ve třetí třetině se Dukla oklepala a nadechovala se k mohutnému tlaku, ale všechny šance končily na brankáři Mostu. „Celý zápas jsme se opět potýkali s neefektivitou v zakončení a problém nám dělal skvěle chytající brankář hostí,“ hodnotil jediný střelec Dukly v základní hrací době. O vítězi tak muselo rozhodnout prodloužení, v němž hosté dostali možnost přesilové hry, kterou od modré čáry zužitkoval Martin Zdvořáček. „Jsme rádi, že se nám podařilo získat bonusový bod, který vystřelil Martin Zdvořáček, když propálil vše, co mu stálo v cestě,“ dodal k poslední brance podzimu Jan Grosse. Dukla si tak připsala dva body a dělí se o první místo s Ještěry. HBC Most „B“ stejně jako Jirkov získal pouze 7 bodů a dělí se naopak o místo poslední!

Tabulka 2. Liga - Morava Sever

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
SK IHC Jaselská...
15 82:34 39
2.
HBC Enviform Třinec
15 69:45 31
3.
HbK Karviná B
15 57:60 24
4.
TJ Sokol Poruba
15 82:57 21
5.
HBK Vsetín
15 57:67 17
6.
HC Warriors...
15 27:111 3