Reprezentace

Češi si proti Slovensku zastříleli

Reprezentace - V prvním přípravném utkání před mistrovstvím světa si český národní tým snadno poradil se Slováky. V duelu hraném v Plzni v rámci úvodního srazu reprezentace zvítězil 9:3.

Slováci sice ještě dokázali v 10. minutě odpovědět na vedoucí trefu Trčky, ale to bylo z jejich strany nadlouho vše. Ještě v poslední pětiminutovce první části totiž inkasovali po ráně Lendla a dorážce Bacovského další dva góly.

Po druhé třetině český tým povzbuzovaný více než dvěma stovkami fanoušků vedl už o pět branek. Branky Kubeše, Trčky a Nováka přitom všechny padly v početní výhodě českého týmu.

I ve třetí části domácí naplnili normu tři branek, trefili se Novák, Hodovník a Kubeš. Svůj náskok ale zvýšili už jen o jeden gól, v dresu soupeře se totiž dvakrát prosadil Slovák.

„Zápas se nám vydařil výsledkově i herně. Byli jsme nažhavenější, dali jsme tomu víc než Slováci. Povedlo se nám gólově odskočit a soupeř už pak trochu přestal hrát,“ řekl k zápasu trenér českého týmu Leoš Rak. Jeho svěřenci v utkání proměnili čtyři přesilové hry. „I to je důvod ke spokojenosti. Jsme rádi, že nám přesilovky pomohly k tomuto výsledku. Dopoledne jsme je speciálně trénovali a je vidět, že to svoje ovoce přineslo,“ dodal.

Výsledek: ČR – Slovensko 9:3. Třetiny: 3:1, 3:0, 3:2.
Branky a nahrávky: 4. Trčka (Švancar), 11. Lendl (Kejř, Kormunda), 13. Bacovský (Kubeš), 16. Kubeš (Novák, Bacovský), 24. Trčka (Topolánek, Švancar), 28. Novák (Bacovský, Střeska), 33. Novák (Kubeš), 36. Hodovník, 40. Kubeš (Novák) - 10. Michnáč (Slaninák), 33. Slovák (Michnáč), 41. Slovák (Slaninák, Michnáč).

Sestava ČR: Klepač (31. Brém) - Střeska, Pospíšil, Hodovník, Příhoda, Kadaně, Kosina, Růžička, Hrabica - Bacovský, Novák, Kubeš - Kormunda, Lendl, Kejř - Topolánek, Švancar, Trčka - Tyburec, Ondráček, Procházka.