Reprezentace

Česko ve finále se Slovenskem!

Martin, SVK Česká hokejbalová reprezentace po fantastickém výkonu, který zvedal diváky ze sedadel porazila Kanadu a v repríze posledního finále se utká v neděli od 13:30 s domácím Slovenskem v boji o zlato. O třetí místo bude hrát Kanada a USA.

Česko - Kanada 5:3 (2:3, 2:0, 1:0)

Vstup do utkání měl výrazně lepší náš zámořský soupeř. V průběhu prvních šesti minut využil dvě přesilovky a odskočil našemu mužstvu na hrozivých 0:3! Kanada hrála na rozdíl od včerejšího závěrečného souboje ve skupině se Slovenskem velice disciplinovaně a tak naši hráči žádnou početní výhodu neměli. Přesto se jim do třetiny podařilo náskok téměř zlikvidovat. Nejprve se v 9.minutě střelou mezi betony prosadil Popolanský, kterému přihrával Večerník a poté ve 14.minutě prostřelil vše co mu stálo v cestě Brázda, který zakončil individuální akci Drápely.

Slušně zaplněná hala v Martině vycítila drama a hnala české hokejbalisty za vyrovnáním. V čase 23:45 vyrovnal na 3:3 Lukáš Drápela střelou pod břevno z téměř nemožného úhlu a soupeř byl viditelně otřesen. Naši hráči toho dokázali náležitě využít. První přesilovou hru našeho mužstva zužitkoval ve 27. minutě Hnízdil. Přesilovková kombinace po ose Ryant - Kubeš - Hnízdil znamenala dokonalý obrat z 0:3 na 4:3!

Ve třetí třetině se hra Kanady rozbíjela o skvělou defenzívu a především vynikající výkon brankáře Juráčka. Ve 40. minutě předvedl svou typyckou akci po křídle Kubeš a upravil tak na 5:3 ve prospěch našeho celku. Kanada se již k vážnější akci nedostala a tak nadšená hala aplaudovala fantastickému výkonu našeho týmu.

Po skvělém kolektivním výkonu dokázala naše juniorka obrátit nepříznivý vývoj semifinálového utkání a ani potřetí v řadě nebude chybět v boji o zlato. Zítra se utká s domácím Slovenskem od 13:30 v repríze posledního finálového boje.

Stínem utkání je zranění útočníka první formace Davida Večerníka, který byl převezen do nemocnice po nešetrném zákroku kanaďana Pardyho.

Sestava ČR:

Juráček (Musil) – Kučera, Hanel, Kvaš, Christ, Ryant, Hnízdil, Šimek, Teplý – Večerník, Baier, Kubeš, Průša, Brázda, Drápela, Hnízdil, Ruda, Hendrych, Číhal, Popolanský, Kovář.