Reprezentace

Čeští hokejbalisté splnili cíl a postoupili do semifinále

Martin, SVK – Ve svém druhém vystoupení na Mistrovství světa ve slovenském Martině porazili naši reprezentanti Itálii a zajistili si tak předem postup do sobotního semifinále. Splnili tak základní cíl a zítra budou bojovat o medaile.

Dne večer ve 21:30 však náš celek ještě čeká rovněž dosud neporažený celek USA. Tento vzájemný souboj bude rozhodovat o prvenství ve skupině. V semifinále se náš tým utká buď s domácím Slovenskem nebo Kanadou.

Česká republika – Itálie 6:0 (2:0,3:0,1:0)
Náš tým vstoupil do utkání aktivně a už v 6.minutě se radoval z prvního gólu, když střelu Průši dorazil za záda italského brankáře Christ. I nadále se hrálo především na polovině Itálie, ale druhá branka přišla až v minutě třinácté, kdy akci Christa zdárně dokončil Brázda – 2:0.

Druhá třetina naopak začala nejprve šancemi Itálie. Ta využívala především rychlých brejků. Bezchybně chytající Musil však zkorigování výsledku nepřipustil, když během jedné minuty zlikvidoval dva samostatné nájezdy Italů. Uklidnění v podobě třetí branky přišlo v 19.minutě z hole dobře hrajícího Hendrycha, který dorazil střelu Hnízdila. Tři minuty na to definitivně zlomil odpor soupeře Kubeš, který využil krásnou ranou pod víko přesilovou hru. Na gól mu přihrával Hanel. Za stavu 4:0 již trenéři nechali odpočívat první formaci Kubeš – Baier – Večerník. Pátou brankou uzavřel účet druhé třetiny ve 26.minutě Hnízdil po přihrávce Hendrycha.

Ve třetí části se zápas víceméně dohrával. Náš celek šetřil síly na rozhodující večerní souboj s USA a tak jedinou branku přidal po samostatné akci Hendrych.

Sestava ČR:
Musil (Sklenář) – Kučera, Hanel, Kvaš, Christ, Ryant, Hnízdil, Šimek, Teplý – Večerník, Baier, Kubeš, Průša, Brázda, Drápela, Hnízdil, Ruda, Hendrych, Číhal, Popolanský, Kovář.