Reprezentace

Bitva se Slovenskem o finále s trpkým koncem pro oba

Aosta, Itálie - Závěrečné utkání ve skupině přivedlo našemu celku do cesty obhájce titulu - tým Slovenska. Přesně v pravé poledne zahájili naši reprezentanti souboj, ze kterého by vítěz stanovil jistého finalistu. Remíza vzhledem k počtu vstřelených branek hrála do karet našemu soupeři.

Dlouho bezbrankový stav ukončila česká power-play, ve které trefil prázdnou českou branku slovenský hráč. Po obrovských dohadech s boxem časoměřičů nakonec nebyl gól uznán! Nic na tom ale nemění to, že náš tým tak čeká zítra ve 12:00 utkání o bronz.

Česká republika - Slovensko 0:0 (0:0,0:0,0:0)

Vzhledem k dosavadnímu výhradně remízovému vývoji finálové skupiny další remíza pro český celek nic neřeší. Cesta do finále je tedy pouze přes vítězství nad obhájcem titulu. Náš tým nastupuje do utkání odhodlaně a i přes drobné zdravotní problémy Tomáše Tomiczka (pohmožděný prst) a Lukáše Hudečka (šití) s jasným cílem zvítězit.

Sestava týmu ČR:

Klepáč (Gerlich) - Matyáš, Filip - Chowaniec, Raab - Tomiczek, Jílek - Kruček, Hudeček, Tesař - Procházka (Hladký), Pospíšil, Minařík - Tvarůžek, Šilínek, Plzák

Další zajímavost pro hráče i diváky si připravila mezinárodní federace. Utkání bude řídit česko-slovenská dvojice rozhodčích Bežo (Slovensko) - Gareis (ČR).

Po úvodní třetině je skóre nerozhodné 0:0. Opatrná úvodní část přinesla minimum střel o čemž svědčí jejich poměr 6:7. Poměr vyloučených je nerozhodný 1:1.

V čase 21:11 hraje náš tým přesilovou hru, utkání čeká na prvního úspěšného střelce. Český tým vyvinul obrovský tlak, ale přesilovku nevyužil. Slovensko přebralo iniciativu a zatlačilo náš tým do defenzívy a následně si vynutilo přesilovou hru. Obrovská šance Slovenska přišla v samotném závěru přesilovky. Český brankář Martin Klepáč však zázračně chytá - čas 28:08. Skončila druhá třetina, stav je stále bezbrankový.

Úvod třetí části přináší další komplikaci. Slovensko má výhodu další přesilové hry a pohroma k tomu - další vyloučení - 25 vteřin oslabení 3 proti 5. Naše obrana kritickou situaci zvládla a ubránila se - v 36.minutě je stav stále 0:0. Branka stále nepřichází - v 39.minutě hraje náš tým 0:0. 20 vteřin před koncem odvoláváme brankáře, ale stejně jako s amerikou - se závěrečnou sirénou končí míček v naší síti! Prohráváme 0:1 a zítra budeme hrát o bronz...

Bezprostředně po utkání došlo k divokému jednání a dohadování se s boxem časoměřičů. K údivu jak našich, tak slovenských hráčů nebyla branka uznána a utkání tak skončilo 0:0. Tento fakt výrazně nahrává oběma zámořským celkům, neboť remíza 5:5 a vyšší posouvá USA i Kanadu do zítřejšího finále.... Jedná se již o druhé utkání jehož výsledek výrazně ovlivňuje pořadí ve finálové skupině.