Reprezentace

Česká republika v. USA - boj o finále s remízovým koncem

Aosta, Itálie - Druhé utkání finálové skupiny MS dvacetiletých v Itálii přivedlo našemu celku do cesty tým USA. Vítězství v tomto zápase mohlo jeden z celků výrazně přiblížit nedělnímu finále.

Dramatický souboj jste mohli sledovat téměř on-line díky průběžnému zpravodajství Vladimíra Paprance přímo z dějiště MS.

Výsledná remíza tak pomohla oběma týmům stejným dílem. O postupu do finále budou oba bojovat ve svém zítřejším závěrečném vystoupení ve skupině. Dnes je ještě na programu souboj Kanady se Slovenskem.

Česká republika - USA 5:5 (2:1,1:0,2:4)

Druhý zámořský celek v páteční odpoledne čekal na naše reprezentanty. Navíc s minimální pauzou po težkém zápase s Kanadou. V 7.minutě úvodní části byl stav nerozhodný 1:1, když branku českého týmu vstřelil Tomáš Tomiczek. V čase 13:02 strhl vedení na českou stranu Martin Kurček - ČR vede 2:1! S tímto výsledkem i skončila první třetina. Utkání je vyrovnané o čemž svědčí i poměr střel 10:9 z pohledu ČR. Vyloučení byli dosud pouze čeští reprezentanti, ale ani jednu ze dvou přesilových her američané nevyužili.

Druhá třetina přinesla změnu skóre až v čase 22:47. A úspěšným střelcem byl český útočník Josef Rippl. Hráč HBC Škoda Plzeň svým gólem zařídil odstup od američanů už o dvě branky - na 3:1. Další branka ve druhé části již nepadla. Český tým ustoupil ze střelecké aktivity z první třetiny, přesto druhou část vyhrál. Poměr střel byl ve druhé třetině 5:9, poměr vyloučených 2:3.

Američané na úvod třetí části zdramatizovali vývoj utkání. V 34.minutě snížili na rozdíl jediné branky - 3:2. Střelci na obou stranách začínají řádit. V 36.minutě svým druhým gólem v turnaji zvýšil opět na rozdíl dvou branek pro český tým obráce Petr Filip, ale hned minutu po něm američané snižují na 4:3. 38.minuta utkání přináší vyrovnání. Američané během osmi minut záverečné části vstřelili našemu celku tři branky - skóre je nerozhodné 4:4. V čase 42:01 strhává opět vedení na českou stranu Jan Pospíšil. Česká republika vede 5:4! Neskutečný závěr přinesl vyrovnání. Šest vteřin před koncem se při hře 6 na 4 vhazovalo v našem obranném pásmu a američané doslova se závěrečným hvizdem dotlačili míček za záda českého brankáře. Naši hráči marně protestovali, že se tak stalo až po uplynutí hrací doby.

V závěrečném utkání naši nastoupí zítra v pravé poledne proti Slovensku.