Reprezentace

Česká republika v. Kanada - nakonec smírně 2:2

Aosta, Itálie - Třetí utkání ve skupině, které se již bude započítávat do finálové tabulky rozehrála naše dvacítka dobře. V souboji s Kanadou vedl náš tým po první třetině 1:0. Po druhé třetině nerozhodný stav 2:2 vydržel až do samotného závěru.

Oba celky si tak do finálové tabulky přenáší jeden bod. Stejně na tom jsou i soupeři z druhé skupiny - USA a Slovensko jejichž vzájemné utkání skončilo divokou remízou 6:6.

Dnes naším druhým soupeřem ve finálové skupině bude v 18:30 USA.

Česká republika - Kanada 2:2 (1:0, 1:2, 0:0)

Úvodní třetina byla ve znamení přesilových her na obou stranách. Náš celek nejprve přežil klasické oslabení, poté i 5 na 3 a ubránil i další přesilovku soupeře. K přesilovkám se dostal i náš výběr a ačkoliv stejně jako kanaďané nevyužil přesilovku 5 na 3, tak v trvající přesilovce 5 na 4 propálil vše před sebou po přihrávce Lukáše Hudečka pardubický Petr Filip. Branka padla ve 13.minutě úvodní části, po které náš tým vedl 1:0.

Ve druhé části přišlo po osmi minutách hry vyrovnání, které Kanadu postavilo na nohy. V době jejího vzrůstajícího tlaku však udeřil náš tým. Minařík našel nejlepšího obrance ME osmnáctiletých z předminulého víkendu Jana Pospíšila, který se nemýlil - 2:1. Bohužel minutu po něm se ujala přesilovková souhra kanaďanů a skóre je tak srovnáno na 2:2. Náš tým měl více ze hry a zvládal velice dobře a trpělivě i unfair ataky kanadských hráčů.

Závěrečná třetina byla více o nervech jednotlivých hráčů než o hokejbale. Náš celek z tohoto souboje vyšel se ctí a připsal si tak důležitý bod do tabulky finálové skupiny. Večerní souboj se Slovenskem již hodně napoví o cestě do finále, kde se utkají dva nejlepší celky finálové skupiny. Šance všech týmů jsou momentálně rovnocené, všechny čtyři celky vstupují do závěrečných bojů s jednobodovým ziskem.