Reprezentace

Ve druhém utkání ČR deklasovala Německo 12:0!

Aosta, Itálie - Druhé vystoupení naší reprezentační dvacítky přineslo vysokou výhru a zároveň jistotu postupu mezi nejlepší čtyři celky MS. Páteční souboj s Kanadou tak již zřejmě bude mít vliv na medailové umístění. Na programu je ve 13:00.

Zpravodajství z MS pro Vás připravuje Josef Kadaně a Miroslav Pech. Jejich reportáže jsou rovněž zaznamenávány pro Magazín hokejbalu vysílaný na Galaxii sport.

Česká republika - Německo 12:0 (4:0,2:0,6:0)

Jestliže Švýcaři nastoupili s respektem tak Němci po dopolední prohře s Kanadou 9:0 se hned po úvodní buly stáhli před vlastního brankáře a od prvních minut to vypadalo jako celozápasová přesilovka českých reprezentantů. Tempo utkání nebylo nijak závratné a naši hráči o sobě dávali vědět především díky individuálním průnikům a akcím. V polovině čtvrté minuty se dostal k brance Německa kapitán Tesař, položil si ještě brankáře a bekhendem zakončil první utěšenou individuální akci. Pak se začaly prosazovat dvojice hráčů. Nejprve v sedmé minutě našel Rippl nekrytého Nedvěda, který umístil míček za záda Müllera podruhé. O minutu později našel z pravé strany Hudeček Kručka a neatakovaný dopravil míček do branky potřetí. Vzápětí rozezvučel tyč po další hezké kombinaci Plzák. Němci dostali na konci třetiny příležitost hrát přesilovou hru, ale Hudeček vyhodil lobem míček do útočného pásma, kde se ho v rohu zmocnil Kruček. Ten dokonale vymíchal dva protihráče a poslal finální přihrávku na neobsazeného Tesaře. Kapitán českého národního týmu se ani tentokrát nemýlil.

Ve druhé třetině přidávali naši hráči další technické finesy na úkor efektivního zakončení a ačkoli převaha byla jednoznačná, tak se skóre dlouho neměnilo. Až v osmadvacáté minutě se o akci na jeden dotek prosadil sudoměřický Hladký. Tentýž hráč skóroval v poslední minutě ještě jednou a na sedm nula upravil po další utěšené kombinační akci Plzák.

Martin Plzák otevíral skóre i v úvodu závěrečné části hry. Na devět nula zvyšoval po přihrávce Pospíšila zcela nekrytý Minařík. Desátý úspěch zaznamenal Nedvěd a střelecké hody pokračovaly. Pět minut před koncem dotlačil míček do sítě Šilínek. Jediná velká šance Německa přišla až o minutu později. Únik Němců zlikvidoval pohotový Lassek. Třináct vteřin před koncem uzavřel střelecký účet zápasu Tvarůžek, který nadzvedl střílenou přihrávku Raaba a míček přeplachtil nad nešťastným Millerem do branky.

Češi se v pátek střetnou o prvenství ve skupině s Kanadou. Výsledek tohoto utkání se bude započítávat do nadstavbové části.

Sestava mužstva:

Lassek – Matyáš,Filip, Kruček, Hudeček, Tesař – Tomiczek, Jílek, Procházka, Pospíšil, Hladký – Chowaniec, Raab, Tvarůžek, Nedvěd, Rippl – Kavalír, Málek, Plzák, Šilínek, Minařík.

Branky a přihrávky: 4. Tesař (-), 7. Nedvěd (Rippl), 8. Kruček (Hudeček, Tesař), 14. Tesař (Kruček, Hudeček), 28. Hladký (Hudeček, Kruček), 30. Hladký (Hudeček), 30. Plzák (Šilínek, Minařík), 32. Plzák (Kavalír), 37. Minařík (Pospíšil, Jílek), 38. Nedvěd (Tvarůžek), Šilínek (Hladký), 45. Tvarůžek (Raab)