Reprezentace

České reprezentaci se vstup na MS vydařil - porazila Švýcarsko!

Aosta, Itálie - První vystoupení České reprezentace na světovém šapionátu naši hráči zvládli. V zahajovacím střetnutí celého MS porazili Švýcarsko 4:1. Ve druhém utkání ve skupině porazila Kanada Německo 9:0. Náš tým se představí ještě dnes od 16:30 právě proti Německu.

Švýcarsko - Česká republika 1:4 (1:1,0:3,0:0)

Reprezentanti helvétského kříže nastoupili s mladším týmem než náš národní tým, a nastoupili do utkání s jistým respektem. Češi toho dokázali využít a v čase 3:42 se dokázal prosadit před brankářem Fankhauserem třinecký Lukáš Hudeček po pěkné spolupráci s Martinem Kručkem. Švýcaři měli v začínající páté minutě výhodu přesilové hry. Tu český výběr přečkal bez úhony, ale dvě vteřiny po návratu Chowaniece z trestné lavice prostřelil skrumáž před brankou Klepáče Strähler. Švýcary branka povzbudila a opticky vyrovnávali poměr sil na hřišti. Do konce úvodní třetiny se ale střelci na obou stranách už neprosadili.

Druhou třetinu zahájil český tým excelentně. Již po půl minutě hry strhl vedení na stranu našich Kruček. Poté v krátkém čase putovalo na trestnou lavici několik českýchh hráčů. Soupeř měl dokonce výhodu dvojnásobné přesilovky a zápas se v těchto chvílích lámal. Jenže jinak než jak by si švýcarští hokejbalisté představovali. Ve vlastním oslabení dokázal nejprve v poslední minutě přidat další gól z úniku opět pohyblivý Martin Kruček a o padesát vteřin později zvýšil stále ještě v oslabení Nedvěd.

Třetí třetina příliš vzruchu na hrací ploše nepřinesla. Obě mužstva měla po dvou přesilovkách ale všechny skončili bez vstřelené branky.

Sestava mužstva:

Klepáč – Matyáš,Filip, Kruček, Hudeček, Tesař – Tomiczek, Jílek, Procházka, Pospíšil, Hladký – Chowaniec, Raab, Tvarůžek, Nedvěd, Rippl – Kavalír, Málek, Plzák, Šilínek, Minařík.

Branky: 7. Strahler – 4. Hudeček, 16. Kruček, 30. Kruček, 30. Nedvěd

Vyloučení 5-6